Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o živote a bojoch indiánskeho bojovníka Tecumseha, náčelníka kmeňa Shawnee. Dej začína na stredozápade USA v roku 1812, keď bieli kolonizátori berú stále viac a viac teritórií Indiánom. Tecumseh vytvára konfederáciu domorodých kmeňov, s ktorou sa stavia na úspešný odpor proti hrozbe šíriacej sa na západ. (whack)

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zdarilé televízne spracovanie a takmer neznámy film o jednej z najväčších indiánskych legien. Na televízny film veľmi dobre zvládnuté bojové scény, ktoré posobia naturálne a zaujímavé je tiež zrkadlo, ktoré nastavujú Američania sami sebe. To len tak bežne nevidieť. Historickú stránku neviem posúdiť, ale niektoré veci boli prifarbené a v deji sa dosť často skackalo, čo ubralo na plynulosti tohoto životopisného príbehu. ()

morlumak 

všetky recenzie používateľa

Není to špatné, ale s historickou skutečností to nemá nic společného. Významná postava, jakou Tecumseh bezesporu byl, by si zasloužila mnohem lepší zpracování. Pokud se ale přes to přenesete dostanete celkem fajn dobrodružný film. Z nostalgie čtyři hvězdy. ()

arianrhod 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem tehdy když měl vyjít byla vyloženě natěšená a... ohromě mě zklamal.. Ani po druhém shlédnutí mě nijak nenadchnul. Vzhledem k tomu, že jsem bývala velikou fanynkou této historické postavy a věděla jsem o něm kdeco, mě tento film o ničem vůbec neoslovil... Tři * za to, že filmy o indiánech miluju... ()

Reklama

Reklama