Reklama

Reklama

Gry uliczne

Poľsko, 1996, 100 min

Obsahy(1)

Novinár Janek Rosa (Redbad Klynstra-Komarnicki) a jeho kamarát kameraman Witek (Robert Gonera) robia ostré reportáže pre súkromnú televíziu. Ich špecialitou sú horúce, senzačné témy, ktorých rozvoj je často spojený so značným rizikom. Práve „pracujú“ na prípade gangu obchodujúceho s výbušninami. Jedného dňa im niekto pustí kazetu, z ktorej sa dozvedia, že známy politik Makowski (Andrzej Precigs) bol v 70. rokoch agentom UB prezývaným „Ketman“. Ba čo viac, je to práve on, kto nesie hlavnú zodpovednosť za záhadnú smrť Stanisława Pyjasa – študenta z Krakova, zapojeného do opozičných aktivít. Reportéri, zaujatí týmito odhaleniami, sa rozhodnú skontrolovať dôveryhodnosť pásky. To ich privádza do siete plnej nebezpečenstva. (Arsenal83)

(viac)

Recenzie (1)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Natočené ako skutočná udalosť z dôb komunizmu, no na samotnom filme vidieť rok 1996 a socialistický duch, amatérčina spracovaním i herectvom. Nič skvelé, ani výnimočné, ale samotný príbeh to drží nad vodou. Eštebáci a komunistickí funkcionári boli rovnakí zmrdi v každej krajine socialistického bloku. Film zbytočne prináša i erotické scény, bez ktorých mohol získať viac na serióznosti. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Posledná scéna vo filme bola natočená skrytou kamerou. (Arsenal83)
  • Film je založený na skutočnom príbehu študenta Stanisława Pyjasa, ktorý bol zavraždený 7. mája 1977 v Krakove. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo Varšave a Krakove (Poľsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama