Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (191)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Příběhově je to dost nic moc, ale nikde jinde nemáte možnost vidět najednou oba dva největší kapitány vesmírné budoucnosti (nepočítaje Zappa Brannigana) bok po boku v akci. To převáží i plytkost zápletky a s notnou dávkou tolerance i trapného Data. Musím ještě reagovat a navázat na komentář uživatele berg.12. Bergu, důvod, proč mám tak rád sci-fi, je to sci a i fi, fi bez sci je jako comics bez obrázků...pak už je to totiž úplně jiný žánr. Ale máš pravdu, že Star Trek je jedinečný fenomén. Naprostá většina sci-fi (a z těch umělecky uznávaných skoro úplně všechny) varuje před technologiemi, budoucností, jsou to antiutopie, reagují na problémy dneška i dnů příštích. Upřímně je to další důvod, proč si science fiction tak vážím, protože je to velmi potřebná věc. Star Trek je ale jiný. On se z pokroku raduje, je to jedna z mála pravých utopií a proto mu jsem schopen občas i odpustit to, že vybuchující hvězda zasáhne jednu ze svých planet 3 vteřiny po zážehu, nehledě na rychlost světla....je to prostě Star Trek. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jediny Star Trek, ktory som schopny posudit ako divak, ktoremu Trek nic nehovori, kedze to bol uplne prvy Trek, ktory som videl a zaroven ako divak, ktory uz si napozeral komplet TNG a nakoniec aj TOS. Pre bezneho divaka to je priemerne sci-fi s TV vizualom. Nenadchne, neurazi. Za par dni na neho zabudnete a po skonceni som prilis nechapal, preco sa Star Trek stal legendou. Ale akonahle som uz mal za sebou TNG, tak ma to bavilo ovela viac. Hlavna zapletka s magorom, ktory tuzi vratit sa do Nexusu natolko az sa sprava ako fetak s abstakom, je taka standardna. Na nu je napojena linia o tom ako Picard kasle na zalozenie rodiny, co na stare kolena zacina lutovat. V tomto smere su na tom biedne skoro vsetci hrdinovia zo vsetkych Trekovych serii. Holt sami vorkoholici. Spustacom tejto lutosti je informacia o umrti brata a synovca, co pôsobi skratkovito. Rovnako linia s Datovym emocnym cipom, alebo klingonkami Lursa a B'Etor. Ked divak nema nasledovany serial, tak su to vsetko skratkovite udalosti ktorym chýba poriadna hlbka. Ale ak ho ma nasledovany, tak vsetky tie postavy pozna a ma uz k nim vztah, takze vdaka tomu tento film funguje ako skvele vyvrcholenie jednotlivych linii zo serialu. No a po znalosti TOSky tak perfektne funguje aj linia s Kirkom a stretnutie Kirka a Picarda je zrazu splnenym snom. Rezia stale pôsobi televiznym dojmom. Akurat format obrazu je konecne filmovo sirokouhly a triky o triedu velkolepejsie a kvalitnejsie ako v serialy. Naposledy sme si mohli vychutnat pôvodnu Enterprise, ktora sice vyzera prilis televizne, ale mam ju rad. Aspon, ze jej znicenie vyzera pôsobivo. Z postav ma najväcsi priestor Picard, Data a prekvapivo este La Forge. Zvysok postav je skôr do poctu. Zaporaka stvarnil Malcolm McDowell slusne, ale chybali mu nejake pôsobivejsie sceny. Mrzi ma len to, ze sa na zaciatku neobjavil aj Spock a Kostra a potom v scene, ked zabili konecne Lursu a B'Etor na to Worf nijak nezareagoval vzhladom na ich historiu. Takze vysledkom je film, ktory si uziju v ovela väcsej miere znalci serialov. Pre bezneho divaka to je tuctove sci-fi. 9/10 ()

Magneto 

všetky recenzie používateľa

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Zase je to díl spíše z nostalgie. Bavily mě pasáže, které zde jsou s Kirkem a případně s Chekovem a Scottym, ale je jich po hříchu málo. Nová generace "Star Treku" mě nijak nebere a nemám k těm postavám takový vztah jako k těm původním. I když jsem seriál nesledoval, tak ve filmech mě dostaly a setkat se s nimi ještě jednou bylo fajn. Alespoň tedy s některými. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama