Reklama

Reklama

Bratia Frank (Richard Gere) a Terry (Kevin Anderson) Robertsovci sú živým dôkazom starej pravdy, že jablko nepadá ďaleko od stromu – rovnako ako ich otec (Brian Dennehy) sa obetavo starajú o kedysi mnohými ocenenia ovenčenú rodinnú farmu. No hoci pracujú poctivo a veľmi tvrdo, vôbec sa im nedarí, a tak už zakrátko nie sú schopní splácať pôžičku - a miestna banka im zabaví celý majetok! Frank je natoľko zúfalý, že tisíckrát prekliatu farmu podpáli a dá sa na útek. Spolu s bratom Terrym sa o čosi neskôr stanú ľudovými hrdinami, pretože začnú vykrádať „zlodejské“ banky, ktoré pripravili o majetok úbožiakov, akými boli aj oni... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

G04T 

všetky recenzie používateľa

Vynikající politický road movie drama o porušování zákona, překračování hranic, o útěku z reality, o boji proti systému a o bratrské lásce. Perfektně natočený, vynikající scénář od mýho oblíbence Gerolma, hlavní dvojice hraje fakt dobře a skvělá hudba. Škoda, že mě konec nechal chladnym. Možná pro to, že jsem nikdy neměl bratra. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Gary Sinise ako režisér jednoznačne uspel. Jedna z Gereho najambivalentnejších postáv, jeho prítomnosť a rozľahlá krajina dávajú spomenúť na Nebeské dni Terenca Mallicka. Ak by film vznikol o pár rokov skôr, bezpochyby by sa stal evergreenom čs televízie, ako napríklad Pollackove kritické filmy, pretože ukazuje vidiecke hospodárstvo v tak dôležitom svetle zhľadiska americkej kultúry a kritizuje naopak byrokratický kapitalistický systém. To, že v demokracii je prirodzené poukazovať na jeho chyby a v totalite ich popierať, je už úplne iná vec. Penelope Ann Miller bola na pľaci asi dosť obletovaná, je to asi najsympatickejšia herečka malých rolí v Hollywoode. 70%. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Netušim, jestli se Gary Sinise tenkrát začetl do učebnic marxismu-leninismu, nebo měl k tomu nějakej jinej důvod, ale proč natočil tuhle bizarní obžalobu kapitalismu, je pro mě záhadou. Richard Gere zdědí farmu, vezme si různý půjčky a úvěry a pak se strašně diví, že banka chce po něm vrátit peníze. Z nějakýho zvláštního důvodu je po celou dobu filmu zdůrazňováno, že tu farmu dokonce navštívil před lety sám Nikita Chruščov a moc se mu ta farma líbila. Škoda, že jim tam tenkrát Chruščov neprozradil nic o kolektivizaci zemědělství. Mohli si tam vytvořit nějaký kolchozy po vzoru SSSR a Richard Gere by tak byl ušetřen všech problémů. No takže Richard Gere a jeho submisivní bratr ukážou bance prostředníček a rozjedou rebélii proti systému. Třeba ukradnou auto, ale to je v cajku, protože to stejně určitě bylo nějakýho zasranýho bankéře. A všichni okolo ještě uznale pokyvujou hlavou ve stylu "kdybych na to měl koule, tak to udělám taky". Celkově to je neskutečná kravina, která nemá ani hlavu ani patu. Hvězdu dávám akorát za pár hezkejch záběrů. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Dennehy je alespoň v titulcích, když již jeho Roberts zemře dříve, než stačí promluvit. Pokud to měla být variace na téma Butch a Sundance, tak je problém především v obsazení Gera, protože v neromantických filmech je jeho herecká nemohoucnost ještě mnohem zřetelnější, než když hází unylé pohledy po lepých děvách. Sinise také příliš mnoho nepředvedl, jeho režie je, až na pár výjimek (především scéna s býkem), značně rutinní, i když se věnuje svému tématu lidí zahnaných do kouta. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Richard Gere předtím než mu zešedivěly vlasy natočil ještě průměrný film Míle od domova. Útěk před policisty tu už byl několikrát a stejně jako pokaždé, i tentokrát musíte "zločincům" fandit. Ještě aby ne, když jde o chudé farmáře. Z hlavního dua mě potěšil více než Gere jeho bratr Terry (Kevin Anderson), jinak určitě stojí za zmínku krásná a mladá PA Miller, mladá ale už ne tak krásná Helen Hunt a začínající John Malkovich. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec jsem se přeci jen přiklonil k nižšímu hodnocení. Objektivně to vidím tak na 65%. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama