Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neľútostná krutosť a fanatická disciplína robí z Yakuzy najnebezpečnejšiu mafiu, najmä keď ju riadi chladnokrvný vrah Funekei Yoshida (Cary-Hiroyjuki Tagawa). Detektív Chris Kenner (Dolph Lundgren) má na muža s tetovaním, ktoré si všimne aj na tele Yoshidu, najstrašnejšie spomienky - zabil mu totiž v detstve rodičov... Žiadny iný policajt v Los Angeles sa preto nemôže pustiť do boja s gangstrami v japonskej štvrti s takou zúrivou silou. Navyše musí zachrániť dievčinu, ktorá videla, ako Yoshida brutálne zavraždil jej priateľku. Keď mafián zistí, že mu Kenner stojí v ceste, vyriekne nad ním ortieľ smrti... Ešte šťastie, že je tu i ďalší charakterný policajt Johnny Murata (Brandon Lee) - jeho metódy sú však od tých Kennerových diametrálne odlišné... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (244)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Yakuza prostě v Los Angeles nemá šanci. Jednohubka od komandovského Marka L. Lestera, která dle mého soudu moc nefunguje. Dolph samozřejmě není bůhvíjaký herec, ale tady toho předvádí ještě daleko méně jeho parťák Brandon Lee. Přestože jeho hláška "Máte právo na smrt." byla docela fajn. Navíc se zde obdivně vyjadřoval o velikosti hrdinova mužství. Nevzpomínám si na období kdy bych Showdown in Little Tokyo vyloženě žral. Střih je často velmi zmatený a akce špičková, přestože jí není málo, taky není. Naši hrdinové mají několikrát vyloženě z prdele kliku, například když se dostanou ze slisovaného auta. Film zapadá přesně do konce 80. let, takže kozy, krev, hnusní záporáci a dušínovští klaďáci. 50% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Mark L. Lester má za sebou dva slušné filmy, respektive kultovní Komando a tohle akční dostaveníčko. Zbytek nestojí za řeč. Obrovitý Dolph Lundgren to do protivníků znovu slušně sype, a i přes nevkusný samurajský obleček u toho divákovi není mdlo. Brandon Lee, který mi osobně nejvíc zachutnal v kousku Rychlý jako blesk, je mu zdatným parťákem, Cary-Hiroyuki Tagawa zase dokonalým záporákem, Tia Carrere pak úžasným ženským doplňkem. Solidní béčkový kult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

"Mám mu přečíst jeho práva?" - "Když ti to udělá dobře..." Dva roky po PUNISHEROVI Dolph opět proháněl Yakuzu a užíval si mučení elektrickým proudem, tentokrát ale ne sám, nýbrž za zdatné asistence Brandona Lee. Pohodová osmdesátková buddy movie z devadesátéhoprvního od rejži KOMANDA se sympatickým ústředním duem, kvalitním záporákem a slušným počtem bitek, hlášek, mrtvol, koz a potetovaných asiatů, kde Dolph přeskakuje a převrací auta a vůbec má "to největší péro, co jsem kdy viděl". Jako třešnička na dortu, Tia Carrere. Snad jen by se hrdinové nemuseli z každé pasti dostat tak snadno a rychle. "Zatkli jsme ho a při výslechu si sám zlomil vaz." ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pred dvadsiatimi rokmi som tento film totalne zboznoval. Pred desiatimi rokmi, ked som mal intelektualne obdobie mi pripadal ako strasna blbost. No a dnes je to niekde medzi. Najväcsou slabinou je pribeh, ktory je strasne hlupy a napriek tomu, ze sa vo filme casto hlaskuje, tak je podany seriozne. Komando je hlupe, ale neberie sa vazne a na svoju hlupost je hrde. V tomto filme ale ta hlupost a rôzne logicke nezmysly cely film zhadzuju. Nastastie to producentom doslo este pred uvedenim a tak film zostrihali na nutne minimum, takze ked si odmyslime uvodne a zaverecne titulky, tak ma film ledva 70 minut. Vdaka tomu ma film zbesile tempo, kedze je zlozeny len z nonstop akcnych scen, ktore na par sekund prerusia rozhovory v ktorych sa hláskuje. No a akcie je aj po rokoch paradna. V bitkach sa vo väcsej miere predvedie aj sam velky Lundgren so svojim neobratnym stylom. Ale co sa tyka tvrdosti chvatov, tak exceluje. Najlepsiu bitku ma v tych kupeloch s este väcsim sumo bojovnikom. Nejak takto by dnes vyzeral suboj Lundgren vs. Seagal. :) Zahanbiť sa neda ani Brandon Lee. Prave naopak svojim elegantnym stylom Lundgrena hravo zatieni a okrem ineho tu ma perfektny suboj s holohlavym poskokom hlavneho zaporaka. Toho stvarnil supehnusny xicht Cary-Hiroyuki Tagawa. Bohuzial o co hnusnejsie sa tvari o to horsie sa vie bit a finalny suboj s Lundgrenom je dost slaby. Potesi vyskyt aj par dalsich notoricky povedomych xichtov. Legendarny Al Leong tu odzadu zneskodni samotneho Brandona, ktory mu to vo filme Rapid Fire vrati aj s urokmi. Tu sa mu tej pocty chcipnut dostane od Lundgrena. Dalej tu je Simon Rhee, ktoreho chudaka po ponizeni s odfaklutym prstom zabije samotny Tagawa. No a mihne sa tu aj Okamura (bohuzial nie Tomio) ako expert na mucenie a skonci pekne prepeceny. Skoro som zabudol na sexi devu Tia Carrere. Mrcha jedna sa neukaze hore bez a namiesto nej svoje vnady ocividne predvedie nejaka dablerka. Ale inak ok. Odhalenych vnád sa tu dockame dost pri kazdej moznej prilezitosti. Nakoniec spomeniem perfektny soundtrack so skvelym motivom, co robim pri starych akcnych filmoch dost casto. Jak to, ze dnes ani len hudba v beckach za nic nestoji? Takze celkovo tu je dost bitiek, prestreliek, nejaky ten vybuch a vsetko pekne prehladne a dostatocne velkolepe. Proste oldschool svizne becko svojej doby. Keby to nebolo tak tupe, tak dam ciste 4*, ale pod 7/10 ist nemôzem. To by so mnou Waco uz dalej neprehovoril. :) No a co sa tyka dabingu, tak dodnes mame tri. Pôvodny VHSkovy s Mahdalom a Bubnikom je skvele obsadeny a zahrany ale preklad miestami nedava ziadny zmysel. Treti dabing ma dobry preklad ale stareho znudeneho Soukupa a na Brandona nevhodneho Tumu. No a ten druhy s neznesitelynm Teršom nechcem ani pocut. A original zase kazia mizerne titulky. (vegetol by to mohol prelozit znova namiesto tych volovin, ktore bezne preklada) Takze si clovek nevyberie. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Tohle se prostě povedlo! Akční komedie, kde o hlášky a spousty soubojů není nouze, navíc v pozadí hraje libá melodie. Lundgren je hrouda a suverén, vedle něj Lee - malej, ale šikovnej. Ano, jsou skvěle sehraní. Navíc pro mě několik nezapomenutelných scének, ať už třeba sebevražednej rituál na stanici, nebo "bitva" u Dolpha na chaloupce, či třeba scénka ve vile, kde si Dolph udělá ze žluťásků živý terče a vysvobodí ze zajetí svojí princeznu. A nádech Yakuzy, kterej Lester vnesl do filmu byl taktéž báječnej zážitek! Tenhle filmek je jeden z topů Lundgrenovi kariéry a já si ho cením na pohodu za 75% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Bunda, ktorú nosil Lundgren vo filme, má na ľavom rukáve kanji logo, ktoré je odkazom na Kyokushin - štýl karate, v ktorom Dolph získal dva tituly majstra Európy. (m.a.t.o.)
  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)
  • Asi v 12. minúte je možné vidieť, že telo, ktoré bolo v aute pred tým, ako ho lis zlisoval, bolo nahradené figurínou. (ČSFD)

Reklama

Reklama