Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mocí opojený diktátor se snaží v post-apokalyptickém světě ovládnout sousední království. Proto se chce oženit s jeho vládkyní, krásnou princeznou, kterou má na diktátorův příkaz chytit bezcitný a chladný žoldák Warchyld. Princezna se o nebezpečí dozví a dává se na útek. Ale žoldákovo vojenské srdce změkne, Warchyld se zamiluje a nebezpečí hrozí krutému diktátorovi... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (54)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa vo fiktívnej dobe o prvotriednom žoldnierovi, ktorý slúži krutému generálovi a ten sa práve chystá vziať si za ženu princeznú, vďaka čomu by sa stal plnohodnotným vládcom kráľovstva. Lenže princezná utečie a tak žoldnier dostane za úlohu ju chytiť a priviezť späť, ale postupne si uvedomuje, že stál na tej nesprávnej strane a tak sa postaví na stranu jej a povstalcov. Spracovanie je celkom slušné, film už na prvý pohľad pôsobí úplne netradične, odohráva sa v budúcnosti, ale je tu stredoveký politický systém a k tomu sa ešte bojuje súčasným štýlom, čo síce pôsobí predsa len trochu brakovo, ale dá sa na to zvyknúť a dokonca mi to prišlo aj celkom zábavné. No prvoradé je pre mňa aj tak to, že film využíva moju obľúbenú tradičnú žánrovú zápletku o prvotriednom vojakovi, ktorý pochopí celú situáciu a preto sa postaví na stranu utláčaných, navyše to má skvelé tempo a tak je to vydarená žánrová zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky vo vojenskom štýle, takže poteší slušný výber zbraní a množstvo zabitých, síce kvôli niektorých hereckým prejavom pri umieraní, opakovanými zábermi a ešte pár prvkami pôsobí čiastočne brakovo, ale aj tak je to dobrá béčková zábava. Plnohodnotné súboje sa tu už nenájdu, ale aj tak občas Lundgren predvedie nejaký efektný kop a poteší aj pár obstojných kaskadérskych kúskov zasiahnutých padajúcich z rôznych výšok. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Dolph Lundgren v jednej zo svojich najlepších úloh, postava žoldniera sa k nemu hodí perfektne a to dokázal aj tu, k tomu sympatická postava princeznej, žoldnier Gary Hudson a Cary-Hiroyuki Tagawa ako hlavný záporák, tu nemám problém. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak najviac zaujme rozhodne výprava, nechýbajú tu kone s vozmi a stredoveké kostýmy, k tomu vojenské vozidlá, bojové vrtuľníky a aby to nebolo málo, ešte aj vojaci s výzbrojou a výstrojou nemeckej armády z druhej svetovej vojny, takže skutočne zaujímavá kombinácia, ale dá sa na to zvyknúť a baviť na tom, inak je to celkom svižne natočené a správne béčkové, Isaac Florentine vie, čo robí. Takže béčkovejšie to už asi ani byť nemohlo, ale aspoň tým dobrým spôsobom a navyše to má dobrú zápletku, výborného Lundgrena a množstvo slušnej akcie, takže ideálna žánrová zábava, ktorá sa dá pozrieť aj opakovane. 75% ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Konečně neotřelý námět (myšleno na Lundgrenovy filmy) a celkem poutavý příběh. Nevadí, že Lundgren je neprůstřelný, Superman, má nekonečně mnoho nábojů, že s revolverem a jedním zásobníkem postřílí deset chlápků se samopaly. Lundgren má zase velmi suché hlášky, výraz odhodlaného Švéda pomstít se za negentlamantské zacházení svého generála s jeho vyvolenou a přestože je několikrát raněn, vždy se postaví na nohy. A konečně aspoň v jednom ze svých novějších filmů nechlastá. Akční scény jsou zcela nereálné, lidé létají odnikud nikam, Lundgren běhá mezi kulkami a stejně stále přežívá. Ale to vůbec nevadí, film je natočen tak, že se je stále nač dívat. Je snad ale jasné, že jde o akční béčko, ale o slušné a koukatelné. A nejlepší postřeh na závěr. Dolph si za celý film ani jednou nenabije svou zbraň. ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší na tom je, že tenhle film, ktereje se odehrává v nějakým jakože postapokalyptickým totalistickým režimu, vypadá tak hrozně lacině ... Kdyby by to kdokoliv zkušenější natočil na dvorku starý fabriky, bylo by to snad i mnohem uvěřitelnější, než celá tahle záležitost s prapodivnejma kulisama. Ostatní věci, jako třeba scénář asi pitvat nebudu ... ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie stupidné akčné béčko s (ne)hercom Dolphom, ktorý sa tu snaží dokonca pár krát skutočne hrať a dostať so svojho meravého ksichtu dáky náznak emócie, čo je fakt na pováženie!!!:) Absolútny chaos v rámci rekvizít (kone, vozy, staré autá a moderná technika dokopy), bulharská produkcia asi šetrila a dodala čo mala. Scenár je slabý ako dvojdňový čaj, no v porovnaní s ostatnou Lungrenovou produkciou vyznieva ako majstrovské dielo:)... Napriek tomu "Vyhnanca" považujem za najvydarenejší film s Dolhom, ktorý pobaví a stojí za to vidieť:) Veď kto by odolal drsnému Lungrenovi, ktorý sa zahral na Arnieho v Komande a sám nekrytý vystrieľa všetkých šikmookých parchantov a na druhej strane Dolph- romantik, do ktorého sa zamiluje princezná?:) Do toho český dabing plný "povinných" hlášok ("sakra,koupil sem to" a pod:)))... Akčno-béčková recesistická slasť:) ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Boha jeho! Po nadšení ze Special Forces, kde Florentine vyhnal všechny béčkové ingredience a hrdinský patos do tak absurdních rozměrů, že jsem se tetelil blahem, jsem se rozhodl nakoukat většinu jeho režisérské filmografie. Savate byl neskutečně kýčovitý a téměř bezrozpočtový bizarní hybrid westernu a ringové martial arts mlátičky. Ulítlá prvotina, říkal jsem si. To jsem ještě nevěděl, co na mě ten týpek nachystá s Lundgrenem. Bridge of Dragons je velice nízkorozpočtové céčko z prapodivného postapokalyptického světa, kde mají království, na které si po králově smrti dělá zálusk místní šikmooký generál. Že jsou on a jeho vojáci zlí, je nám naznačeno pomocí decentní symboliky. Chodí oblečeni do nacistických uniforem a na jejich autech a jednom starém vrtulníku je velké číslo 666. Ti hodní se poznají tak, že vypadají jak nemytí a neholení šupáci. Akce je, kromě souboje na kůlech, naprosto hrůzostrašná. Asi desetkrát je tam použitý velkolepý stunt, který vypadá tak, že někde něco vybuchuje a zpoza překážky v popředí kaskadér zpomaleně skáče kotoul odrazem z trampolíny. Nebo na kraji střechy stojí týpek, chytne se za břicho, dramaticky umírá, odráží se a zpomaleně padá dolů. Celé to vypadá jako víkendová lesní akce nadšenců do military nebo cosplayerů. A ten zpustlej bulharskej kompars, kterej v některých záběrech chodí v pozadí tam a zpátky, vypadá, že se tak třicet let živil jenom rakijí. Tohle je velký špatný. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (6)

  • Počet mrtvých ve filmu je 109. (ČSFD)
  • Prvý film produkčnej spoločnosti Nu Image natáčaný v Bulharsku ešte predtým, ako kúpila a zrekonštruovala miestne filmové štúdiá Boyana. (m.a.t.o.)
  • Lundgren používá československý samopal vz.26 s podvěsným granátometem GP30. (JohnSmith)

Reklama

Reklama