Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oděvní čtvrť v New Yorku. V několika budovách tu tisíce pracovníků vyrábí většinu amerického oblečení. Ale za těmi zdmi se nachází opravdový svět. Ohromující džungle konfliktů, brutální konkurence a násilí. Alan Mitchell (Kerwin Mathews) se po několika letech vrací do New Yorku a nastupuje do oděvní firmy svého otce Waltera Mitchella (Lee J. Cobb) v době, kdy otcův partner přichází při nehodě o život. Jak se Alan seznamuje s pozadím chodu firmy, odhaluje se pro něj neznámý, nemilosrdný svět, neštítící se ani lidské oběti. (ilclassico)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

ad142 

všetky recenzie používateľa

Neskorý noir zo silným sociálnym až politickým podtextom, stojaci na presvedčivých hereckých výkonoch, možno s výnimkou K. Mathewsa, ktorý však nikdy nepatril medzi prvú ligu a nakoniec skončil  v priemerných seriáloch. Poteší zopár scén (konflikt medzi gangstrami a odborármi v typickej noirovskej úzkej uličke, či výrazné tiene stropného ventilátoru počas dusivého zasadnutia odborárskej schôdze), pričom najsilnejšou scénou je asi rozhovor Alana (K.Mathews) a Terezy (Gia Scala) v bistre, kedy si Tereza presadne do veďlajšej časti, aby mohla nakojiť svoje dieťa. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vacsinu noir filmov mam zakodovanych ako detektivky, tuto ide o odbory v priemyselnom odvetvi. Kazdopadne realita je tu - jaxa na noir film patri - zobrazena pekne brutalne, drsne, dialogy maximalne cynicke, no a potom ked tvorcovia zobrazili kadejake opustene newyorske ulice, bolo mi teda vselijako, len nie dobre. Kazdopadne vyborny noir film, vrele odporucam, Aldrich je znamy tym, ze tocil chlapske filmy, tuto je jeden v plnej nadhere : 84 % ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh z odevného priemyslu s noirovou príchuťou. Skôr ide však o sociálnu drámu, kde je primárny konflikt medzi firmou a odborárskym vplyvom na dianie v podniku. Film ponúka slušné tempo, záver je však trochu "zrýchlený", možno to bolo spôsobené výmenou režiséra pre nezhody ( film dokončil Vincent Sherman ). ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Menej typický príbeh z prostredia odevného priemyslu, robotníckych odborov a gangstrov v pozadí, ktorí ukusujú z koláča viac a viac. Hlavnou postavou je síce naivný hlupáčik, ale jeho pričinením sa posúvajú veci kupredu. Občas má film hluché momenty, ale smerom k záveru celkom pekne graduje. Pochváliť možno aj ústredných hercov, okrem Cobba aj Boona či mladého italoameričana Loggiu. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Skvelý neskorší noir z netradičného prostredia odevného priemyslu (odborov a výpalníkov). Okrem ozvláštňujúceho prostredia oceňujem aj šikovný názov! Herecky veľmi presné (a zďaleka to netiahne len noirový matador Cobb, o slovo sa hlási mladá krv a dobrý záporák), dejovo dynamické a odvážne (počet mŕtvych nie je nízky) a s veľmi peknou kamerou (čerešničkou je tieň stropného ventilátora vytvárajúci dusno či ukážkova, úzka nočná ulička). Nečakaná spokojnosť! ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Joanna Barnes v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama