Reklama

Reklama

Lodoss-tó senki: Eijú kiši den

(seriál)
  • Japonsko ロードス島戦記 英雄騎士伝 (viac)

Epizódy(27)

Recenzie (3)

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Kouzlo staré série je pryč, byť jsou tu zajímé caraktery navíc a není to tak naivní děsně. ovšem co odpustit nedokážu je horší kresba a animace. ()

Zepheer 

všetky recenzie používateľa

Geniální opening a vynikající ending. Miniepizodky Welcome to Lodoss Island jsou plné vtípků, jazykolamů a nepřeložitelných slovních hříček. Kvalitní kresba. Jedná se o klasický Fantasy seriál. ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Nestáva sa aby som písal hodnotenie pred dopozeraním seriálu, nieto ešte po dvoch dieloch, ale toto mi vážne nedalo. Takže človek by povedal, že osem rokov sa ukáže ako doba vyzrieť a vypilovať chyby pri tvorbe remaku/pokračovania. No ale aby sa grafika zhoršila od OVAčiek s 90. a navyše tak stratila ducha, tak to je sila. Čo je druhá vec, sú charaktery. Áno pochopím chcú spraviť alternatívu (by ma zaujímalo čo bolo podľa predlohy), ale pokiaľ šupnú príbeh do stredu OVAčiek, vychádzajú z nich a skrz to všetko pomenia osobnosť charakterov, tu narážam na postavu Deed, kde z veselej, vždy usmievavej elfky, ktorá neváha brániť trpaslíka spravili chladnú postavu, ktorej jedinou emóciou je žiarlivosť a mohol by som pokračovať... a pritom aj tak len opakujú dej z OVAčiek, však prečo nie a pomeňme aj logiku Ašrama ale to by som už moc prezrádzal. A k tej kodomo závernej šou nemám čo dodať. Toto je jasná ukážka ako sa to nemá robiť, obzvlášť ak sa ťahá z už tak slabého materiálu. Zatiaľ 4 body. Čo nakoniec uvidím keď dopozerám ak vôbec. Zatiaľ pre mňa jedno z najväčších sklamaní. ********** Tak som to nejak vydržal dopozerať. V podstate platí, čo bolo povedané vyššie a aj napriek tomu, že som sa na to rozhodol hľadieť ako na úplne iný príbeh, nevedel som sa od porovnania s predlohou (ktorej sa to kŕčovito drží) odpútať. V podstate len pridali nové postavy a tak predĺžili príbeh. Občas zmenili úlohu z jednej postavy na druhú ale inak je to presná kópia (dokonca aj niektoré hlášky xD), snáď len postava Ašrama vnáša niečo nové. A u porovnania s originálom ešte zostanem, kvôli koncu, ktorý v originály pôsobí (s porovnaním s týmto) priam epicky. Seriál si ďalej drží neduhy z minulosti a ani pekné statiky to nevytiahnú (ten kvalitatívny rozdiel medzí animáciu a statikou priam trhal oči). No jedno veľké plus dávam za opening a nie len hudobný ale aj po jeho grafickej/efektnej stránke ktorá je presne na mieru a ktorá dáva pocit kvalitnej fantasy (priam až temnej). Škoda, že nás autori chceli takto len zmiasť. Nakoniec hodnotím za 5 bodov s zohľadnením, že vidieť to prv nebol by som možno tak kritický. Ale aj tak odporúčam radšej pôvodný Lodoss alebo úplne iné fantasy. Veľmi slabé 3*. ()

Reklama

Reklama