Reklama

Reklama

Ľúbim ťa, neľúbim ťa

  • Česko Má mě rád, nemá mě rád (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolská studentka Daisy (Claire Danes) tráví hodně času se svou babičkou Nanou (Jeanne Moreau) a četbou klasické literatury. Velice ráda poslouchá babiččiny příběhy z mládí, které prožila jako Židovka v Evropě za 2. světové války. Babiččiny zkušenosti na ni velice zapůsobí a naruší její vztah k vrstevníkům. Daisy navíc prožívá svou první lásku ke školnímu krasavci Ethanovi (Jude Law), který jí dal přednost před proslulými školními kráskami. Naivní a empatická dívka uvězněná v síti sugestivních představ naráží na nemilosrdnou realitu, která ji převede přes práh dospělosti. (ma883)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Rasizmus, ale ani antisemitizmus nemusí byť vždy násilný, verbálny alebo zrejmý. Zvyčajne sa to robí neviditeľne, že dokonca aj tí, ktorí majú antisemitické tendencie, si ani neuvedomujú, že niečo zle robia. A to od najväčšieho holokaustu v dejinách ubehlo viac ako 70 rokov. Film je príbehom, kedy mladé dievča Daisy má problémy so svojim židovským dedičstvom a sníva o svojej láske. Zároveň miluje svoju babku, ktorá prežila holokaust v Osvienčime a mladá slečna veľmi rada počúva jej príbehy z mladosti, ktoré prežila v dobe 2. svetovej vojne v koncentračnom tábore. Celý holokaust je situovaný len veľmi okrajovo, mnohokrát mi príbeh pripomínal pokračovanie Anny Frankovej, v hrôzostrašnej scéne sa objavuje aj Anjel smrti (doktor Mengele) so symbolickými dvojčatami. Tieto jej skúsenosti na ňu veľmi pôsobia a tým sa aj narúša jej vzťah so svojimi vrstovníkmi. Film je ťažký, psychický a je potrebné ho takto vnímať. Záver vôbec neprinesie rozhodnutie, ale je ponechaný priestor divákovi na jeho úvahy. ()

ma883 

všetky recenzie používateľa

Obsah tohoto snímku je chybný, vztahuje se ke snímku z roku 2002. Tento film pojednává o mladičké studentce Daisy (Claire Danes), která je silně ovlivněna sugestivními představami, které v ní vyvolaly zážitky její babičky z 2. světové války a z koncentračních táborů. ()

Reklama

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Julia Stiles v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama