Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príšera, ktorú nikdy nikto nevidel. Dvesto rokov stará legenda, ktorá straší dodnes. Gevaudan je miesto, ktoré je doslova opradené legendami a kde takmer všetko s niečim tajomným súvisí. Býva to raz tak: Ak si neviete pomôcť logikou, beriete si na pomoc reči o čaroch. Mladý doktor Pierre Rampal chce navždy skoncovať s ohavnými obvineniami o bosoráctve tou najlepšou cestou. Prísť celej záhade na korienok a objasniť ju. Vraždy sú však nejasné a práve ich mysteriózna povesť a podivuhodné znaky na telách obetí sú dobrou zámienkou na hon na čarodejnice. A má ešte jeden dobrý dôvod na to, aby splnil to, čo si zaumienil. Jeho láska je údajne dcérou vlkolaka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

curunir 

všetky recenzie používateľa

Televízne spravovanie je jednou s ďalších adaptácií slávneho námetu. A aj keď bolo ,,Bratstvo vlkov" pre mňa dosť veľký prúser, toto dopadlo ešte horšie. Dôvod je hlavne ten, že Bratstvo bolo zbytočne dlhé ale v druhej polovici to malo celkom slušný spád, Beštia z Gevaudanu je skoro o hodinu kratšia, 90 minútová, no tu sa nedeje takmer nič. Napätie nie je žiadne, nespomínam si ani na jednu scénu, pri ktorej by som aspoň trocha znepokojený. Všetko je to z veľkej časti podmienené tým, že beštia je vlastne obyčajný muž s maskou vlka (ani jeho záverečný lov nie je bohvie čo) a jeho útoky sú buď ukázané v náznakoch alebo sa o nich iba hovorí. Asi jediným kladom tohoto filmu je zaujímavo vytvorené atmosféra Francúzska 18. storočia. (1. komentár k filmu) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nudný televízny film, kde sú zabíjanie a sexuálne zločiny len naznačené, fanatizmus dedinského spoločenstva už viac zjednodušený byť snáď ani nemohol, vlky sú absolútne nestrašidelné, „masové“ scény komické (keď je na scéne banda desiatich chlapov, je to veľa) a keď sme už pri tom, viac klišé nemohli byť ani mdlé postavy, spomedzi ktorých ako-tak vyčnieva len hlavný lovec. A aj ten je o ničom. Snímka, nakrúcaná v Čechách, je nechcene smiešna (vrčiaci a štekajúci chlap v kostýme vlka). O výpravnosti nemôže byť ani reč, slabá a o ničom atmosféra, nezaujímavý príbeh, čo je vzhľad na šokujúce pozadie celého prípadu trestné. A na konci pravdepodobne vlastne ani poriadne nepochopíte, o čom to bolo. Strata času, ale ak aj vás legenda z Gevaudan fascinuje, minimálne kvôli „doplneniu vzdelania“ si to pozrite. Ale pripravte sa na najhoršie. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Slabý odvar filmu Bratstvo vlkov. Ak nebehajú po lese, tak naháňajú chudáka starého, o ktorom si myslia, že je beštia. Fanatizmus musí byť a nesmie chýbať ani láska. Najkomickejšie na tom celom je to, že beštia bol chlapík prezlečený do kože vlka a líška :D prezlečená do kože vlka, pretože tá beštia nebola väčšia, ako líška. Síce sa to natáčalo na českých hradoch, malo to nádych, no spracovanie a úroveň zďaleka nesiaha k úrovni bratstva vlkov. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Historický film s celkom príjemnou mysterióznou zápletkou. Jej postupné odhaľovanie bolo tiež fajn. Akurát záver mi príliš nesedel s tým, čo bolo zmieňované na začiatku. Chudák vlky, tie plaché lesné zvieratá tu boli vykresľované ako ľudožravé netvory, pritom realita je úplne odlišná. Zápletka, historické zasadenie, dedinské povery - to všetko je fajn, to sa už však nedá povedať o hercoch, ktorí sú vyslovené slabí. Na televíznu produkciu film obstojí, na viac ale už nie. ()

Udet 

všetky recenzie používateľa

.... příběh o tajemném, děsivém monstru které brutálním způsobem vraždí ženy a děti na francouzském venkově v r. 1764. Podle skutečné události, která ve své době děsila celou Francii a která nebyla dodnes uspokojivě objasněna.. ..kdo, nebo co vlastně vraždilo..? ..zvíře, člověk, či obojí..?..výhodu mají ti kteří rozumí francouzsky, literatury na toto téma je v tomto jazyce opravdu dostatek.. ..jde sice o nízkorozpočtový film ale ti, kteří mají v oblibě historické filmy dle skutečného námětu s dávkou tajemna lze rozhodně doporučit, historických skutečností se tohle zpracování drží mnohonásobně více než podobný film na toto téma ,,Bratrstvo vlků'' ..pozorný divák jistě pozná že část filmů se natáčela v České republice.. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na hrade v Lipnici nad Sázavou, na zámku Versailles vo Francúzsku a na hrade Zvíkov. (dyfur)

Reklama

Reklama