Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Kate cestuje do Francúzska za svojim záletným milencom Charliem, ktorý jej po niekoľkých dňoch v Paríži oznámil, že práve stretol ženu svojich snov. Kate chce o svoju lásku bojovať, ale situácia sa začína komplikovať. Už v lietadla stretáva šarmantného podvodníka Luca, francúzskeho voľnomyšlienkára a bohéma, netušiac, že Luc do jej batožiny ukryl pašovaný kontraband... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Romantické komédie s Meg Ryan mám rád. Väčšina z nich (napr. Addicted to Love) je štandardným relaxom, na ktorý zabudnete skôr ako opustíte kino. Ale tie lepšie z nich patria k tomu najlepšiemu v žánri. A French Kiss medzi ne patrí minimálne z dvoch dôvodov: 1) odohráva sa v Paríži, 2) Meginym nápadníkom je Kevin Kline. ()

Clowie 

všetky recenzie používateľa

Myslela jsem, že jsem odolná proti romantickým novelám a že jsem spíš na filmy, kde ten správný hrdina zachraňuje celý svět, ale tohle mě dostalo. Přiznám se, že občas slídím po YT a pouštím si kousky z tohoto filmu, abych si ještě znovu užila tu atmosféru. Kevin Kline a Meg Ryan tu vytvořili neskutečně romantickou dvojici, která se setkává v letadle a pak znovu a znovu. Tedy musím říct, že jsem pointu s tím kouskem vinné révy nepochopila ani po mnohém shlédnutí, ale to mi nevadí (a teď, když čtu na ČSFD.cz, že v tom byl i diamantový náhrdelník, tak jsem překvapená). Podstatné je, že se hlavní hrdinka vzdá svých naspořených peněz ve prospěch svého milého. A ta scéna v letadle, kdy se chystá v beznaději odletět, tak to je něco neskutečného. Těžká romantika, která nemá konkurenci. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zbožňujem Meg Ryan vo filmoch z deväťdesiatych rokov. Meg Ryan dá skutočne každému filmu pozitívny náboj, ako sa o tom píše tu, v mnohých komentároch. Je tak milá a zlatá, neviem ako to robí. Tu super kontrastuje s oboma chlapmi, hlavne s Kevinom Klinom, ktorý je skvelý. Timothy Hutton sa mi tiež v tomto filme veľmi páčil. A Reno, to je čerešnička na torte. Moju spokojnosť zariadil jednoznačne scenárista a povedal by som, že medzi romantickými filmami tento jednoznačne vyniká. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky bozk som si napriek slabšiemu hodnoteniu užívateľmi pozrel pre pomerne kuriózny dôvod: Práve otázka, kto hral v ňom titulnú ženskú úlohu, ma stála nejaké body v televíznej vedomostnej súťaži. O romantických filmoch som už v komentároch viackrát napísal, že ich účinok na diváka a ich hodnotenie užívateľom ČSFD sú viac pocitové, ako racionálne záležitosti. A u Francúzskeho bozku to na mňa jednoducho nefungovalo. Nie, že by strapatá Meg Ryan bola nesympatická (i keď paleta jej výrazov je pomerne úzka), ale čo ďalej? Nevýrazný dej, nezaujal ma ani obdivovaný Kevin Kline a aj keď ma film nenaštval nudil som sa pri ňom poriadne. Preto iba dve. ()

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Meg Ryan a romantická komedie- to se obvykle dobře rýmuje a tady tomu není jinak. Opět, stejně jako například v Lásce přes internet, má k sobě vhodného parťáka (kterým tady Kline rozhodně je) a výborný scénář. Když pak přidáme kouzelné prostředí Francie vznikne rozhodně nadprůměrná romantická komedie, které k dokonalosti chybí snad jen víc nápadu. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (7)

  • První film, kterému Meg Ryan dělala producenta. (StarsFan)
  • Italští distributoři měli problém s názvem filmu, protože "francouzský polibek" znamená v italštině "orální sex" (StarsFan)

Reklama

Reklama