Reklama

Reklama

Búrlivé výšiny

(TV film)
  • Česko Bouřlivé výšiny (viac)

Obsahy(1)

Filmový prepis známeho prelomového diela Emily Brontëovej. Ponorme sa do jedinečného príbehu plného lásky a nenávisti, v ktorom jedného dňa privedie dobrotivý otec domov sirotu Heathcliffa, ktorý vyrastá so súrodencami Cathy a Hindleym. Zatiaľ čo starší brat Heathcliffa neznáša, mladšia Cathy si ho mimoriadne obľúbi. Sú ako dve srdcia jednej duše. Ale skôr, ako stihne rozhorieť láska, ich spoločný život nie je možný. Odmietnutie lásky však prinesie na Výšiny prekliatie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (12)

tron 

všetky recenzie používateľa

Príšerne nesympatické a neskutočne hysterické a protivné postavy. Čo je ale chyba knižnej predlohy, neobsahujúcej snáď JEDINÚ normálnu postavu. Brontëovej knižka je proste hrozná. Film až taký hrozný nie je. Kasting je síce dosť mimo (fakt jeden nesympaťák vedľa druhého, vrátane žien a psov), ale tragický príbeh a pôsobivá výprava/atmosféra majú čo-to do seba. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tento najznámejší román Emily Bronteovej som nikdy príliš nemusel. Priznávam, možno aj preto, že to bola jedná z kníh z literatúry tzv. Povinného čítania, ale aj preto, že sa jedná o námet, v ktorom prevláda množstvo negatívnych emócií, emočne vyšinutých postáv a neustáleho vykrikovania. Napriek zmienenému si myslím, že toto spracovanie je dosiaľ asi najlepšie z tých, čo som videl, vrátane tých s Daltonom alebo Olivierom. Od začiatku ide dej rovno na vec a zrozumiteľným spôsobom vykresľuje tragický ľúbostný trojuholník a peripetie v ňom. Herecky i obsadením iba priemer, napriek tomu nerobí hanbu britskej hereckej škole. Vyššie hodnotenie si to ale nezaslúži kvôli tomu, že záver už neprináša to dobré z prvej polovice a akosi pohasínajúco iba tak doznieva. Dopláca aj na pridlhú stopáž. ()

Reklama

Verafly 

všetky recenzie používateľa

Když jsem knihu četla, Heathcliffa jsem si představovala jako obrovského, silného, uhrančivého chlapa, schopného čehokoliv pro pomstu stejně tak jako pro svou milovanou. Avšak cokoliv filmový Heathcliff udělal nevyznělo jako čin z obrovské lásky ke Cathy, ale spíš jako čin žárlivého, majetnického maniaka, který je ještě ke všemu ubohým citovým vyděračem, takže "vyfintěnec" Edgar se nakonec stal mým favoritem. Navíc Cathy s Heathcliffem furt běhali po krajině, hrozně se u toho smáli, Cathy vlály vlasy a sukňa a Heathcliffových pár vlasů taky nějak poplandávalo. Takhle si znázornění drsné krajiny a nespoutanosti hlavní dvojice opravdu nepředstavuju, takže za mě jen 2*, a to za příběh samotný (kniha patří mezi mé nejoblíbenější, na tu nedám dopustit). Doporučuji Větrnou hůrku od Petera Kosminskeho a nebo knihu samotnou :) ()

Misabarry 

všetky recenzie používateľa

Jako u podobných románových předloh existuje X verzí (k nalezení na YT). Nemohu porovnávat s jinými, ale tato z produkce BBC pro TV ponurostí a postavami moc nepřesvědčí. V jednom záběru objímá hl. hrdina vykopanou kostru své mrtvé milé v bílém závoji, v druhém se Hareton šklebí na štěně. Polibek na konci to nezachrání. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Na TV film to není špatné, jen mi vadilo to pojetí. Heathcliff je tu podán jako nesympatický maniak bez špetky citu a když se to tak vezme, Cathy z toho nevychází o moc líp. Takže to potom nevyzní jako příběh jedné tragické osudové lásky, ale jako drama o dvou lidech, kteří ve své sobeckosti jen ničili všechny lidi ve svém okolí. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama