Reklama

Reklama

Bozk draka

  • Česko Polibek draka (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elitný čínsky policajt Liu Juan prichádza do Paríža splniť ťažkú a mimoriadne nebezpečnú úlohu. Jeho protivníkom sa stáva skorumpovaný inšpektor Ricard, ktorý sa neváha zbavovať nepohodlných svedkov tak, aby už nikdy neprehovorili. Rovnaký osud by nepochybne čakal i americkú prostitútku Jessicu, Juan sa ju však rozhodne zachrániť. Obstáť proti obrovskej presile však nebude ľahké... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dobre odsýpajúci akčňák s Jet Lim a super záporákmi. Premakanejší príbeh tu síce nie je, ani žiadna nadstavba, pre akčnú jazdu to ale až tak nevadí. Li je síce aj malý a smiešny (v tomto filme možno ešte viac ako obyčajne), bez kúska charizmy, ale súboje v jeho podaní sú takmer vždy bravúrne. Otravnú bloncku treba prekusnúť a s tými aku-ihlami je to zbytočne prehnané, hl. hrdina vie zaujať svojou akciou, nepotrebuje navyšovať takýmito schopnosťami. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Scénář stojí stejně jako u Kurýra za úplnou bačkoru, ale na Jetovy bleskurychlý pacičky je jednoduše radost pohledět. Nebýt tolik povrchních a citově vyprahlých pasáží, které jsem prozíval (a s vypětím všech nepoužil FF), mohl to být parádní nářez - akce je výstavní. Ale Karyo a jeho dialogy jsou jak z hodně špatnýho céčka. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Netušila jsem, jak vypadá polibek draka, Jet Li mi to ovšem v závěru názorně předvedl.. Příběh pochopitelně prostý, nicméně mně to sedlo, ono se jaksi nedalo nefandit tomu roztomilému stydlínkovi a ve vteřině zabijáckému jehličkáři, když mu celý film jdou po krku zkorumpovaní frantíci.. Exkurze po zapadlých pařížských uličkách a stokách dle mého zdařilá, notně špinavá, drsně krvavá, akcí nadupaná.. Hodnotím v rámci žánru shovívavě, je-li hlavní postava o hlavu či dvě menší než protivníci, držím palce ostošest.. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Kto tomuto písal dialógy tak ja by som ich napísal dva krát lepšie. Napriek výraznému nedostatku kvalitných dialógov film nie je až tak zlý, čo sa vlastne nad tým čudujem a prekvapuje ma to. Súboje sú rutinné okrem súboja ku koncu filmu kde je vidieť aj aká taká bojová taktika v spleti tých kopancov a svištiacich pestí (súboj v policajnej kancelárii). Príbeh je tiež úplne priemerný. Otázka znie teda čo baví na tomto filme? No zrejme je to dobre mixovaná akcia s príbehom a kratšia stopáž tiež filmu pomohla nenudiť po celú dobu. Posledné súboje sú teda najlepšie s filmu, preto zostáva po ňom dobrý pocit. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

S ázijskými hviezdami to tak bolo, že po príchode do USA ich čakal smutný pád (česť výnimkám - TVÁR TOHO DRUHÉHO, DOUBLE TEAM). Jet Li nepredstavoval žiadnu výnimku. Nečudo, že medzi jeho najlepšie americké úlohy patrí záporák zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 4 (ale zas čo by iní dali "aspoň" za to). BOZK DRAKA je podpriemer so slabou akciou, mizernou atmosférou a slabými hercami (Karyo, Fonda). Všetko toto zbytočné akčné akože-peklo pochádza z produkcie Luca Bessona a Li naň môže byť asi taký hrdý, ako na Rómea, ktorý musí zomrieť. UTRHNUTÝ Z REŤAZE (2005) im vyšiel neporovnateľne viac. Ale som rád, že som po dlhom čase znova videl starého dobrého "Kata". ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)

Reklama

Reklama