Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávka o sile materinskej lásky, ktorá dokáže zrúcať nezmyselné zákony o uctievaní krásy ako najvyššej hodnoty života človeka. (RTVS)

Recenzie (7)

Diamant 

všetky recenzie používateľa

Kráľovstvo krásy prináša nešťastie, kráľovstvo obetavej lásky prináša šťastie... Krása má slúžiť láske, vtedy je ešte krajšia... Umelecká stránka filmu je tiež na vysokej úrovni. ()

Reklama

Petike 

všetky recenzie používateľa

Myšlienkovo je to pekná rozprávka. Mohli by si z nej zobrať poučenie aj dnešní ľudia s mindrákmi z toho, že nevyzerajú ako vyumelkované modelky a influenceri, razitelia iluzórnej "krásy". Oceňujem prácu s kamerou v osvetlených nočných interiéroch a exteriéroch, a najmä soundtrack pozostávajúci z dobre známych diel vážnej hudby, ktorý dobre zapadá do prostredia á la éra osvietenstva, v ktorom sa rozprávka odohráva. Vajdov malicherný kráľ je v niektorých scénach trochu až prehnane melodramatický, ale inak postavy fungujú dobre, a oceňujem priateľstvo poddanského chlapca Tomáša s kráľovým malým synom. Soňa Valentová ako stará mama poddanského Tomáša podáva jeden zo silnejších výkonov v príbehu, a som rád, že tam bola aj jej perspektíva, nielen tá u dvorských postáv. Nie je to žiadna prelomová rozprávka, ale na typ príbehu a poučenia, ktorý sa snaží rozpovedať, je v poriadku. Nepáči sa mi však prehnane generický názov, mohli vymyslieť aj niečo nápaditejšie. ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Trošku nespravodlivo nízke hodnotenie.. na tejto rozprávke sú pre mňa zaujímavé dve veci: baroková kulisa (páčilo sa mi, ako si tvorcovia vystačili s barokovou orchestrálnou hudbou a táto z núdze cnosť napokon veľmi dobre fungovala) a herecké obsadenie. Rozprávka, ktorá príliš filozofuje a nemá ani štipku vtipu, možno pôsobí únavne, ale jej atmosféra a myšlienka sú v duchu predlohy naozaj "krásne." ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama