Reklama

Reklama

Muži v čiernom 2

  • Česko Muži v černém 2 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sú to už štyri roky, čo tajní vládni agenti Kay (Tommy Lee Jones) a Jay (Will Smith) odvrátili hrozbu intergalaktickej katastrofy obrovských rozmerov. Kay sa medzičasom po vymazaní spomienok pod menom Kevin Brown vrátil do bežného života a Jay i naďalej pracuje pre MIB - bohato dotovanú, neoficiálnu vládnu agentúru, ktorá reguluje mimozemský život na našej planéte. V priebehu vyšetrovania zdanlivo rutinnej záležitosti Jay odhalí diabolský plán, zosnovaný nepriateľskou kylothianskou potvorou Serleenou (Lara Flynn Boyle), ktorá sa maskuje vizážou zvodnej modelky. Keď Serleena vezme ako rukojemníkov celú budovu MIB, zostáva iba jediná osoba, na ktorú sa môže Jay obrátiť - jeho bývalý partner. Nastáva boj s časom a počas neho musí Jay presvedčiť Kaya, ktorý stratil všetky spomienky na svoju kariéru pri MIB a zároveň je jediným žijúcim človekom s vedomosťami potrebnými na záchranu galaxie, aby sa opäť pridal k MIB. Inak sa Zem stane obeťou totálnej deštrukcie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (565)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nespomínate si na mňa? Kedysi sme spolu robili." - "V pohrebnom ústave som nikdy nerobil." Napriek ohromnému množstvu veľmi zlých trikov od ILM (už v čase uvedenia do kín mi také pripadali) je to pre mňa osobne lepšie (dokonca oveľa lepšie), ako nudná jednotka. Dvojka už nemá jeho "prekvapivý" scenár, takže nás nezdržuje so zoznamovaním s postavami, ani s motívom mimozemšťanov žijúcich na Zemi a ide rovno na vec. Tvorcovia majú podstatne viac výborných dialógov a hlášok ako minule („Neboj si, si tu v bezpečí, len sa prosím ťa snaž nezaspať.“). Vracajú sa obľúbené staré známe postavy (šéf Zed, kšeftár Mr. Monk), ku ktorým pribudli nové (Michael Jackson a miláčik publika - extrémne nadržaný buldog Frank s pokazeným chrupom a obrovskými semenníkmi). Plus úžasné sitkomové scénky, ktoré odsýpajú jedna radosť (zbrojný arzenál, mini pizza, národ zo skrinky) a ktoré sa do „sci-fi za 200 miliónov dolárov" tak parádne nehodia, až takmer vytvárajú nový filmový žáner (niečo, ako keby Kubrick zmutoval s Johnom Cleeseom). Obľúbené postavy dostali výraznejší priestor (nadržané Červy) a medzi K a J je AŽ TERAZ vynikajúca chémia. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Celkom dôstojné pokračovanie, ktoré rozvíja svojský humor jednotky. Hlavne tu potešia vtipy ohľadom toho, že "všade okolo nás sú ufóni", príjemné sú aj červy a najlepší je pravdaže Frank (v slovenskom dabingu prakticky nepozerateľné!). Will Smith a Tommy Lee Jones sú skvelá parta a vynikájucé duo. Smith zvládol "psychologickú" premenu z nováčika na veterána bravúrne a celý film si skvelo užívajú. Špeciálne efekty sú skvelé a krásne úmyslene béčkovité. Akurát mi tu osobne vadili dve veci - krátka minutáž a viac menej recyklovaný dej jednotky. Naproti tomu je tu úžasná hudba Dannyho Elfmana ... proste skvelá zábava ... ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Muži v černém měli nápad a švih. Dvojka se snaží jet v podobném stylu, ale to, co v ní funguje, je pouhým vykrádáním či kopírováním jedničky. "Vtípků" je sice přehršel, ale řada z nich vůbec nefunguje a jiné jsou příliš laciné. Film nedrží pohromadě a v paměti zůstane jen několik podařených scén. Celkový dojem 40 %. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Připomínalo mi to lacinou a prvoplánovou komedii Eddieho Murphyho. Přitom ale nejvtipnější moment z celého filmu byla písnička o tamponech v rámci druhého reklamního bloku. Někdo zřejmě usoudil, že se sveze po vlně úspěchu prvního dílu, a jako bonusem to ještě přišperkoval pro větší grády. Pokud jsem jedničku nazval hovadinou největšího kalibru, kterou omlouvá jen zašlý rok vzniku (a to mě prosím pěkně bavila), pak tedy vážně nevím, co mám napsat o dvojce. Asi jen to, že jsem si kvůli ní ani neohříval sekanou k večeři, abych nepropásl začátek. Ukázalo se to jako velice prozíravý tah, protože nastavit mikrovlnku na pět minut, přišel bych skoro o polovičku filmu. I ta studená flákota byla ovšem nakonec žhavější, než všechna zábava, akce a rádoby sexy Lara dohromady. No nic, jdu se mrknout po neuralizéru... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dosť veľké sklamanie oproti prvému dielu, takže výnimka nepotvrdila pravidlo. Ten prvý bol totiž omnoho nápaditejší, svižnejší, akčnejší ale hlavne vtipnejší! Tvorcovia tu len zduplikovali pôvodné vtipné hlášky a ksichty mimozemšťanov a to sa im vypomstilo. Dvakrát sranda už nie je sranda. Škoda. 45%. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (28)

  • Will Smith (J) o natáčení se psem Frankem: "Má úžasný smysl pro humor a umí načasovat gagy. Zahrál si už v prvním díle a najali jsme ho i do dvojky. Myslím, že mu to trochu stouplo do hlavy. Zpychnul a občas odmítal vylézt z přívěsu. Jinak je ale práce se skutečným zvířetem na takovémhle filmu docela změna. Člověk si zvykne stát před modrým plátnem a reagovat na něco, co tam ve skutečností není a co bude doděláno až v počítači. Jenže psa, toho musíte pečlivě vycvičit, aby dělal to, co po něm chcete. Ten není jako ti digitální zmetci." (NIRO)
  • Poštovní vůz je Jeep DJ-5 Dispatcher. (sator)
  • V scéne, keď J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) navštívia skrinku na stanici, si K zoberie hodinky a J tam dá svoje. Tieto hodinky majú trojuholníkový tvar ako v prvom diely. No v nasledujúcej scéne sú tam položené úplne iné hodinky. (N0X.)

Súvisiace novinky

Manuál na záchranu světa

Manuál na záchranu světa

21.12.2008

Nabízí nám ho studio Metro-Goldwyn-Mayer, kterému BenDavid Grabinski prodal scénář nazvaný The How-To Guide for Saving the World. Pro námět akční sci-fi komedie se nadchl Barry Sonnenfeld, kterého… (viac)

Reklama

Reklama