Reklama

Reklama

Magyar vándor

  • Veľká Británia Hungarian Vagabond
Maďarsko, 2004, 110 min

Réžia:

Gábor Herendi

Scenár:

Gábor Harmat

Hrajú:

Károly Gesztesi, János Gyuriska, János Greifenstein, Zoltán Seress, Győző Szabó, Tibor Szervét, Steve Hajdu, János Gálvölgyi, Ildikó Bánsági, Gyula Bodrogi (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sa odohráva na tradičných maďarských pustách. Kočovníci z Európy tu nájdu vhodné miesto pre usadenie sa, stretávajú maďarských občanov, stanú za vynálezcami klasického futbalu. (nabstre999)

Recenzie (4)

Kaszos 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad typická maďarská hovadina akých je dnes hromada. Po viacerých zhliadnutiach si však uvedomujem, že tento film je trochu náročnejší. Určite sa pri ňom zabaví aj niekto kto čaká nejakú obyčajnú komédiu ale ak chce niekto pochopiť celý film, všetky tie narážky a ostatné musí mať viac, než len priemerné znalosti z histórie, a znalosť maďarského jazyka pretože pozerať ten film s nejakými titulkami nemá zmysel. Pre mňa je to jedna z tých lepších maďarských hovadín ktorú si rád pozriem aj častejšie. (85%) ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film Magyar Vándor z určitého hľadiska zobrazuje kusy maďarských dejín cez (veľmi) krivé zrkadlo. Sú tu odkazy na významné maďarské vynálezy ako aj na momenty na historické udalosti. K tomu asistuje veľká porcia svetoznámych a lokálne známych hercov a herečiek. Je však pozaznamenať, že tento film nebude sedieť každému divákovi. PS: Hudobná scéna v háreme stojí za to! Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

MoziMedve 

všetky recenzie používateľa

Aki nem beszél magyarul és nem ismeri a magyar történetet, annak a film nem ad sokat. Épp azért döntöttem úgy, hogy a recenziót magyarul írom. Saját magam írtam aláiratokat a filmhez azzal a céllal, hogy a Cseh barátaim is megnézhessék, de túl sok Hungarizmust tartalmaz, így nagyon nehéz volt magyarázkodás nélkül lefordítani. A Film átvezet a magyar történelmen a honfoglalástól egészen a mai napokig. Szeméjesen olyan érzésem van, mintha 2 filmet néznék. Az elején van pár vicc, amit 2-3 megismételnek, de sehova sem vezetnek, és később már nincs is róluk szó (például Előd és a nagy magyar találmányok, Töhötöm és a magyar versek…). A film első fele szerintem geniális (kiváló), a második fele sajnos lelassít és mintha elfogyna ez energia. De talán csak elfogult vagyok, mert személyesen jobban érdekel a honfoglalás és középkor, és pont ezek a részei a filmben tetszenek jobban. 4/5 csillag, javasolhatom P.S. kdyby někdo projevil zájem o titulky, písněte správu ale jak jest psáno výše, pro lidi co nemluví maďarsky a neznají maďarskou historii skýtá film jenom omezený požitek jelikož většina vtipů se zakládá na slovních zvratech a znalosti historického kontextu. Je to film o maďarech, pro maďary. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama