Reklama

Reklama

Hlboko v srdci Antarktídy, v ríši tučniakov kráľovských.... Ak nevieš spievať, akoby si neexistoval! Pre malého Mumbla je to naozaj tragédia, pretože je asi najhorším spevákom na celom svete. On sa skrátka narodil pre tanec, konkrétnejšie pre step. Má to však menší háčik. Hoci to jeho mama Norma Jean považuje za istým spôsobom pôvabné, jeho otec Memphis vie, že sa to medzi tučniakmi „nepatrí“. A obaja navyše vedia, že bez zamilovanej piesne si Mumble nikdy nenájde životnú partnerku! Keďže je Mumble iný ako všetci v jeho kŕdli, je čosi ako vydedenec. A práve to je tŕňom v oku vodcu kŕdľa Noaha. A tiež dôvodom, prečo sa rozhodol Mumbla zo spoločenstva tučniakov vyhnať. Ďaleko od domova natrafí na tučniakov, ktorí sa rozhodne nesprávajú „kráľovsky“ – no ktorí sú absolútne nadšení jeho tanečným nadaním. Život má pre Mumbla prichystaných ešte veľa prekvapení. Ktovie, možno aj navzdory jeho „hudobnému hluchu“ to predsa len nebude až také čierne ani v otázke lásky... (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (429)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Doposiaľ som za absolútnu žumpu americkej CGI produkcie považoval Karcoolku a Za plotom. Happy feet ich hravo prekonáva, pretože koncentruje a zosilňuje všetko čo na US animákoch neznášam - spievajúce a tancujúce zvieratká, blitný dôraz na rodinné hodnoty a predvídateľný jednoduchý dej. Animácia je výborná, ale to, že nedonosený tučniačik zastaví stepovaním antarktický rybolov je príliš asi aj na tie decká. Ostáva už len otázka - Brzy ti dojdou zviřátka, Hollywoode, kdo bude stepovat pak ? 1/10 ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Přestože je neustálé prozpěvování místy k zešílení, překvapivý příběh a úžasná animace to více než vyvažují. Když bez jakéhokoli cynizmu vezmu z příběhu o zpívání a stepování zdravé jádro o jedinci, který musí ukázat, že jeho přístup k životu není o nic horší, než přístup ostatních, dostanu překvapivě svižnou podívanou s několika málo viděnými zvraty. Animace je pak naprostá pohádka, kde je každý sjezd kopce nezapomenutelným dobrodružstvím a vánice sugestivním zážitkem. P.S.: Napodruhé průběžné zpívání otravuje ještě mnohem víc. Proměna hlavního hrdiny společně s tancem a hlavně dabingem Wooda a Jackmana zachraňuje prakticky všechno. 70% ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pri roztomilosti to celé ostať nemalo, lebo celý príbeh mal naviac. Filmu z môjho pohľadu najviac neprospievajú muzikálové čísla, ktoré vlastne okrem príbehového torza neplnili žiadnu úlohu, iba pre divácky efekt. Ďalšie, čo bolo chybou, bolo pomerne zlé rozlišovanie tučniakov, aj preto sa asi rozhodli vstúpiť do deja len s minimom postáv, čo sa nakoniec tiež nevyplatilo. Mumble totiž ako postava veľa nepredviedol, i keď ako stepujúci tučniak bol veľmi milučký a jeho päť strelených kamošov toho po humornej stránke predviedlo patričný kus. Takže uspokojujúci nadpriemer, ale spomedzi animo-oscarov dosť prešvihnúté rozhodnutie. 65%. ()

Silence 

všetky recenzie používateľa

Happy Feet nemá špatný nápad... Bohužel celý film pohřbívá koncept a forma filmu. Nejde o to, že až na několik výjimek vše vypadá jako naanimované v enginu nějaké hry, ale když už zakládám celou myšlenku a pointu na tancování a zpívání, neměly by tyto dvě činnosti vypadat a působit tak divně. Například záběry na zpívající opeřence z podhledu jsou otřesné. Těch několik výborných scén a nápadů je tak jakoby vyhozeno do koše. U agitky z lidského prostředí jsem pak již nemohl zadržet smích... Musím ale podotknout, že autorům se díky těmto několika vteřinám povedl obdivuhodný kousek, kterým se přesně trefili do zelené noty Akademie... bohužel... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá, úchvatná animácia, konečne niekto natočil niečo porovnatelné s Pixarom. Príbeh je ale dosť divný, nedrží pokope vzhladom k jeho žánrovému rozčleneniu na dve polovice. Je to príbeh pre deti? Na to je trochu dlhý a v druhej polovici drsny. Je to príbeh pre všetkých ako od Pixaru? Na to je zo začiatku príliš infantilný. Je to príbeh pre americkú akadémiu, ktorá minulý rok rozdávala oscary za ekologické posolstvá. Pre mňa je to experiment, ktorý sčasti vyšiel, sčasti nie. Cars sú omnoho lepšie, len tá ekológia k nim nesedí. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Všichni tanečníci museli projít speciálním výcvikem pohybů tučňáků. (imro)

Súvisiace novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (viac)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (viac)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (viac)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (viac)

Reklama

Reklama