Reklama

Reklama

Teserakt

Japonsko / Thajsko / Veľká Británia, 2003, 92 min

Obsahy(1)

Bankok. Špinavý hotel. V ňom prevezme mimoriadne nervózny Sean zakázku od miestneho mafiánskeho bosa, aby ju odovzdal ďalej a dostal späť svoj britský pas. V tom čase sa v hoteli zapisuje psychologička, prežívajúca traumu zo straty syna. V inej izbe zomiera postrelená nájomná vrahyňa, ktorá sa nevie dovolať záchrany. Malý milý poslíček odnáša hosťom batožinu a následne ich v izbách okradne, podvedie a oklame. Ukradnutá drogová zásielka sa dostáva pred odletom do rúk psychologičky ako nečakaný dar - prísada do pudingu... Sekundy bežia a nemilosrdne odratúvajú koniec života zúčastnených... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (10)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Tento film som stihol odporučiť asi dvom ľuďom, než som to od nich nepekne schytal a potom už radšej mlčal. Ibaže nedávno som ho videl znova a nedá mi – je to dobrý film. Trošku na efekt, ako ostatne všetko od Pangovcov, o samoúčelnosti tu ale nemôže byť reč a ono pohrávanie sa s posunom časových rovín v sebe neukrýva žiadnu extrémnu skladačku, skôr vytvára svojskú poetiku. To bude asi ono, nie je tu žiadúce sústrediť sa na dej a lúskať ho, ale vychutnávať si emotívne ladenú stránku. Aj na prvý aj na druhý krát som si počas sledovania pohodlne meditoval o veciach, ktoré Tesseract naznačoval a dostal sa do pohodlne premýšľavej nálady. Čo mi k spokojnosti úplne stačí. Iba ten záver je v jednom momente pritiahnutý za vlasy. Inak pohoda. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Představte si film, který staví na příběhu podobném 21 gramům, kdy se životy 3 lidí protnou v jednom velmi důležitém a osudovém okamžiku. Teď si odmyslete všechny hvězdy, velký rozpočet, geniálního režiséra a změnte výrobní země filmu na Japonsko, Thajsko a Velkou Británii(která do boje pošle "svého"Ira ). Když tohle všechno spojíte uvidíte v první scéně Ira sedícího na postely a zachvíli na něj někdo vystřelí ze zdi, to je z akce na hodinu vše a na konci filmu jen očekáváte jestli ten film byl o něčem nebo jste právě zbytečně ztratili 96 minut života. Verdikt nechám na vás, ale jestli vás ten film něčím naplní a bude se vám líbit napiště mi na mejl, protože takového člověka bych chtěl opravdu poznat. Velmi nudné, velmi stereotypní, bez hereckých výkonů, bez smyslu, bez pořádného konceptu a s nulovým obsahem. ()

Reklama

Ygnor 

všetky recenzie používateľa

Líbilo,moderní klipovitý střih, rozjeté osudy nedobrovolně spojených lidiček v nezvratný osud. Nezpochybnitelný vliv průniku produkčních vlivů může u některých osob vyvolat pocit požitého dortu kočičky a pejska. Opakuji i po třetím shlédnutí velká spokojenost. Ehm tohle není klasická kriminálka... ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Nuda, která si hraje na umění, prostřihy, detaily, kterých si máme všimnout, vracení děje, zpomalované záběry a všechno tak strašně vyumělkované, že to nepůsobí. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Těžké hodnocení, někde na půli cesty mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Podobných filmů, respektive filmů natočených v podobném stylu, nebo vyprávějících obdobné skládačkové příběhy, jsem viděl už několik. A jejich obsahy i jejich postavy mě většinou oslovovaly výrazně víc. Na druhou stranu se mi ta nervní, zkratkovitá a přitom výstižná filmová forma opravdu líbila a bavila mě, bavily mě i pohledy do bangkokských ulic, a oceňuju i rozuzlení vedené v poněkud temnější tónině. Kdybych, jak říkám, podobných (i povedenějších) kousků už pár neviděl, šel bych asi na čtvrtou. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama