Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pod maskou KLAUNA se skrývá špičkový agent Max (Sven Martinek). Do boje proti zločinu se společně s novinářkou Claudií (Diana Frank) a pilotem vrtulníku Dobbsem (Thomas Anzenhofer) vydává vždy v klunskéím převleku a to až do chvíle, kdy je Claudie zavražděna. Tato krutá rána osudu způsobí, že Max svou masku na dlouhé čtyři roky odloží... Teď se ale musí vrátit. Do rukou Zorbeka (Goetz Otto) - nebezpečného zločince a Claudiina vraha - se totiž dostala její sestra Leah (Eva Habermann). On má ale políčeno na mnohem větší úlovek... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

svist10 

všetky recenzie používateľa

Aneb jak šla logika s fyzikou na pivo. Faktem asi je, že co se týče dravosti a razance akčních scén, se asi Němcům v Evropě nikdo nevyrovná. Ale rádoby dramatické a buddy prvky je stále táhnou k zemi jak kámen. Za koukatelnou akci a trochu epičtější (checht) dramatický oblouk to jsou tři hvězdy. Velitel, který povolil spolupráci s armádou se musel zastřelit, když viděl, jaké idioty z vojáků scénář a režisér udělali. Jinak, němečtí kaskadéři jsou borci. ()

LuNaj odpad!

všetky recenzie používateľa

Typický případ pilotního filmu k seriálu německé produkce. Nic proti našim sousedům, ale je tam tolik blbostí až je mi to trapné. Např. šílený pád z vrtulníku, který je asi 5 metrů nad zemí, auto v závěsu letadla, které bouchne, ale na krásném BMW není ani škrábanec a dokonce vypadá krásně naleštěné, atd... Blbost. ()

Reklama

wosho 

všetky recenzie používateľa

Na to jaký to mělo rozpočet a že to je německá záležitost to dopadlo velice dobře. Scénář a děj je jak ze seriálů, herci nic moc, ale akce se mnohdy podařila (škoda jen, že je stále dokola stejná, bez žádné invence). Dal bych i ***, ale to by to nesměl natočit režisér tím cool stylem. Mnohdy je totiž klaun strašně trapný a to u akčního filmu je katastrofa. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film, ktorý je ukončením vydareného nemeckého seriálu. Má dosť dobrý príbeh o bývalom agentovi Maxovi, ktorý pod maskou klauna roky bojoval proti zločinu až prišla o život jeho láska a tak s tým skončil, ale keď je po niekoľkých rokoch behom lúpeže unesená jej sestra nebezpečnou skupinou zločincov, Max musí opäť vziať masku, aby ju spolu s priateľom Dobbsom zachránil a zločincov zastavil. Spracovanie je celkom dobré, úvodná desaťminútovka predstaví minulosť, behom ktorej umrela Claudia a ako sú na tom v súčasnosti zvyšné postavy a potom sa už začne hlavný dej, únos reportérky a následný boj proti zločincom, pričom je to celý čas správne dynamické, takže nudné miesta som si nevšimol, ale len predsa z viacerých scén cítiť väčší potenciál, takže sa prakticky celý čas striedajú viac vydarené scény s tými menej. Ale trochu ma sklamala zmena atmosféry filmu v jeho priebehu, spočiatku to vyzerá na taký skôr depresívnejšie ladený thriller a časom to prejde až do akčnej komédie. A film miestami až príliš pripomína rôzne americké akčné filmy, hlavne Smrtonosná pasca 3 a 4, ale ako podľa roku vzniku vidno, štvorka vznikla až neskôr. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná, v rámci svojej kategórie je výrazne nadpriemerná. O súboje tu vôbec nejde a tých pár prestreliek pôsobí len úplne obyčajne, ale zase ma potešili rôzne skvelo natočené viac alebo menej originálne scény s dopravnými prostriedkami plné explózií a lietajúcich áut a veľkú pochvalu si zaslúžia aj skvelé kaskadérske kúsky. Ale sklame, že sa tu takmer vôbec nezabíja, čo síce platilo aj v seriáli, ale do filmu by sa to len predsa hodilo. Najviac sa mi páči zničenie policajných áut pred vrtuľníkom alebo záverečné zastavenie lietadla. Celkom dobre je na tom aj humor, nájde sa tu viacero slušných hlášok, ale aj iných vtipných momentov. Herecké obsadenie sa mi páči, je totožné so seriálom, takže nechýbajú Sven Martinek a Thomas Anzenhofer a ani záporáci nie sú zlí, len časom aj oni prejdú skôr do humoru. Réžia a technická stránka sú na tom dosť dobre, rozpočet viditeľne nechýbal, ale niektoré scény mi svojou kamerou a strihom vôbec nesadli, napríklad hľadanie v obchodnom dome pôsobí až parodicky. Klaun je film určený samozrejme hlavne fanúšikom seriálu a tí by sklamaní byť nemali. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 75%. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama