Reklama

Reklama

Joan z Arkádie

(seriál)
  • Česko Joan z Arkádie (viac)
USA, (2003–2005), 33 h 33 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvorcovia:

Barbara Hall

Hrajú:

Joe Mantegna, Mary Steenburgen, Amber Tamblyn, Jason Ritter, Michael Welch, Becky Wahlstrom, Chris Marquette, Aaron Himelstein, Annie Potts, Kris Lemche (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Seriál zachytáva životné osudy Joan Girardiovej, jej rodiny a priateľov. Joan ale nie je až taký obyčajný teenager....Boh si Joan vybral, stretáva sa s ňou v "prestrojení" za obyčajných ľudí, akých má človek možnosť vidieť každodenne na ulici...Dáva jej rôzne rady a úlohy, avšak pomôže to Joan k lepšiemu životu, alebo vlastne niekedy ani nie ??? (lilina133)

(viac)

Recenzie (30)

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Seriál na ktorý sa dá pozrieť vždy a za každých okolností hocikedy a stále sa pri ňom skvele odreagujem. Zaujímavý námet rozprávať sa s Bohom riadiť sa jeho námetmi a nechať si takto ovplyvňovať nielen svoj život ale nevedome aj životy ostatných. Aj keď sa dej točí zväčša okolo hlavnej hrdinky, priestor vyniknúť tu dostáva aj práca jej otca, všetci členovia rodiny a aj vzťahy medzi nimi. Je len škoda že zatiaľ boli odvysielané len dve série, pretože tento vydarený seriál má ešte mnoho námetov, ktoré by sa dali rozviť a kam až by sa dali posunúť hranice jeho predstaviteľov. Mňa si získal hneď a v ničom ma nesklamal preto má u mňa plný počet. Naviac herci pôsobia veľmi prirodzene a ľahko akoby to boli ich životy. Potešilo angažovanie Hillary Duff a tiež jej sestry Hayle a samozrejme aj vhodne doplnená hudba k tomuto projektu. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Dobrá, takovýhle love/hate vztah už jsem s nějakým seriálem dlouho neměla. Bůh chodí mezi námi. Ale nemá své tělo. Půjčuje si naše těla. Může si půjčit i moje tělo? Budu si to potom pamatovat? Můžu nějak ovlivnit, co dělá bůh v rámci mého těla? Kde je rozdíl ve svobodné volbě Joan a nádob, jejichž hlasem k ní promlouvá? Z tohohle úhlu mi seriál přijde jako těžce děsivý horor. Další možný pohled, ze kterého je to ale pořád těžce děsivý horor, je ten, že Joan sice plní úkoly, které dostala, ale až na pár výjimek jim nikdy neporozumí ani zpětně a dělá všechno s největším sebezapřením. A bůh ji na to nikdy neupozorní, což znamená, že v očích autorů morální lekce doopravdy proběhla?! Zahraniční fanouškovská základna scenáristy nejvíc nenávidí za to, jak se zachovali k Adamově postavě v druhé polovině druhé série, ale já osobně scenáristy nejvíc nenávidím za to, jak se k Adamovi celou dobu chovala Joan, a z této pozice mi jeho dějová linka přijde logická a vlastně si nepřeji, aby byli spolu. A ještě musím říct, že vědomě ignoruju celou policejní a velkou část rodinné linky, protože jejich zapracování do výsledného "poselství" začalo selhávat už docela dost brzo. Shrnula bych to pod prohlášením, že seriál nepochopil sám sebe a tak není divu, že ho tak brzo zrušili, ale i přesto jsem si některé části užila a jako inspirační materiál je asi dobře, že chvíli existoval. Za nejfunkčnější, nejzdravější a nejroztomilejší zobrazený vztah považuji Grace a Luka (kam se na ně hrabou ti dlouholetí manželé, z tolika toxické hysterie by měl ten jejich dům explodovat) a za nejplastičtěji zobrazenou postavu považuji Adama. Nebýt Chrise Marquetta, tak bych horko těžko hledala motivaci vydržet až do konce, protože bůh mě v tomto podání zklamal. ()

Reklama

natalie15 

všetky recenzie používateľa

Zasa seriál s dobrým nápadom. Smola je, že to mohli spracovať o niečo lepšie a trošku skrátiť, to by tomu prospelo. Ale tak... Joan je veľmi milý seriál, na ktorý sa dá pozrieť. Nie je to nič pri čom by sa človeku zastavilo srdce a vôbec nie niečo, čo by bolo nejak zložité, ale účel to splní - pobaví a atmosféru to skrz - naskrz má. Navyše, som veriaca, čiže... :-) Tento seriál mám rada. Po dlhšom čase mením hodnotenie na 75%. ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto bola hovadina na druhú s veľkým H! Odporne naivné, trápne, nechutné, nevydržal som na to pozerať skoro ani jeden celý diel. Videl som z niektorých iba časti. Nedalo sa to dopozerať do konca. Dialógy nula bodov, život nula bodov, posolstvo nula bodov, zábava nula bodov, krimi nula bodov, táto fantastická dráma bola jednoducho hovadina. Tento seriál mi nepúšťajte, nepustil by som ho deťom ani za trest ako sa vraví. Ako pre mladistvých mi prišiel iba občas, ale celkovo už to nebudem rozmazávať, lebo pozitíva tam hľadám len ťažko - 0%! ()

rador 

všetky recenzie používateľa

Seriál plný morálnych ponaučení, podaných celkom zaujímavou formou. Zaujímavosti: Arkádia je fiktívne mesto zasadené niekde v štáte Maryland *** Scény prvej série z predajne kníh boli natočené v Los Angeles. *** Friedmanovo krstné meno nebolo nikdy uvdené. *** Nehoda po ktorej ochrnul Kevin Girardi sa stala 9. Novembra. *** Luke Girardi oslavuje narodeniny 19.. novembra. *** Will Girardi získal 40. miesto v rebríčku "50 Greatest TV Dads of All Time" *** Will Girardi vždy pije zo šálky, na ktorej je fotka Joan, Luka, Kevina. *** V pôvodnom scenáry sa rodina Girardirových volala Delaneyová *** Stvoriteľka Joan z Arkádie - Barbara Hall - napísala pre seriál desatoro, ktoré nazvala : 10 prikázaní Joan z Arkádie, ktoré napríklad obsahovali : Zlo a dobro neexistuje, Boh nemôže presadzovať učité náboženstvo, Boh nemôže priamo zasahovať... ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Will Girardi (Joe Mantegna) získal 40. miesto v rebríčku "50 Greatest TV Dads of All Time". (rador)
  • V pôvodnom scenári sa rodina Girardirových volala Delaneyová. (rador)
  • Stvoriteľka Joan z Arkádie - Barbara Hall - napísala pre seriál desatoro "10 prikázaní Joan z Arkádie", ktoré napríklad obsahovali: Zlo a dobro neexistuje, Boh nemôže presadzovať určité náboženstvo, Boh nemôže priamo zasahovať... (rador)

Reklama

Reklama