Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva symbolicky presne devätnásť rokov po Poslednej krížovej výprave, v dobe rodiacej sa studenej vojny. V roku 1957 je Indiana Jones (Harrison Ford) profesorom archeológie na prahu penzie, ktorý si napriek búrlivej minulosti zo všetkého najväčšmi užíva pokoj a nebezpečne sa začína podobať svojmu otcovi. Staré inštinkty sa v ňom prebudia vo chvíli, keď sa objavia stopy vedúce k legendárnej Krištáľovej lebke a hlavne informácie, že po tomto údajne mocnom artefakte prahnú sovietski agenti. Indy preto strasie únavu a vydá sa na ďalšiu mimoriadne dobrodružnú cestu, ktorá ho zavedie až do vnútra peruánskej džungle, kde sa má táto vzácna relikvia ukrývať. Jeho úhlavným nepriateľom bude tento raz všetkého schopná ruská agentka Irina Spalková (Cate Blanchettová), sprevádzaná armádou hrdlorezov. Ruské komando pod vedením uhrančivej plukovníčky sa chce zmocniť krištáľovej lebky, aby s jej pomocou vyvinula „myšlienkovú zbraň“, ktorá by Sovietskemu zväzu umožnila ovládať myslenie všetkých ľudí na svete. Ani Indy nie je na svoju výpravu sám. Na jeho strane stojí spriaznený dobrodruh Mac (Ray Winstone), ktorý má však tendenciu každú chvíľu ho podraziť, ďalej napomádovaný frajer Mutt Williams (Shia LaBeouf), ktorý si permanentne uťahuje z jeho veku, a jeho prvá a zrejme aj jediná životná láska Marion Ravenwoodová (Karen Allenová). (TV JOJ)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

O pátého Indiana Jonese není dostatečný zájem

O pátého Indiana Jonese není dostatečný zájem

12.06.2023

Asi za dva týdny do kin dorazí Indiana Jones a nástroj osudu, pátý a prý poslední díl kultovní dobrodružné filmové série. Už teď se ale na veřejnost dostávají první odhady, jak by se očekávanému… (viac)

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (viac)

Pátý Indiana Jones byl dotočen

Pátý Indiana Jones byl dotočen

28.02.2022

Hotovo, dotočeno. Pátý Indy má za sebou oficiálně poslední klapku a to znamená, že nyní přichází řada na náročný proces postprodukce, stříhání, a závěrečně dolaďování předtím, než snímek přistane v… (viac)

Pátý Indiana Jones mění scenáristy

Pátý Indiana Jones mění scenáristy

02.05.2019

Minulý rok přišla zpráva, že scenárista čtvrtého Indiana Jonese David Koepp byl nahrazen Jonathanem Kasdanem, který měl za sebou čerstvě spin-off Solo: Star Wars Story. Kasdan prý přišel s úplně… (viac)

Reklama

Reklama