Reklama

Reklama

Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch

  • Česko Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto pokračovaní Denníka Bridget Jonesovej sa s hlavnou hrdinkou stretávame tam, kde sme sa s ňou rozlúčili. Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je šťastná a spokojná v náručí svojho vytúženého milenca Marka (Colin Firth). Zatiaľ čo Mark sa snaží byť uznanlivý, tolerantný a ohľaduplný takmer ku všetkým Bridgetiným záchvatom žiarlivosti, samotná Bridget nedokáže a nechce pochopiť, prečo by sa všetky ženy žijúce v Londýne - vrátane novej hrozby, Markovej novej krásnej dlhonohej asistentky - nesnažili Marka odlákať od bacuľatej, trucovitej a nevhodne sa chovajúcej ženy, ktorá navyše neustále obťažuje okolie svojím tvrdením: "Ja predsa nikdy nehovorím nič iné, len pravdu!" Keď sa na scéne objaví „dlhonohé nebezpečenstvo“, Bridgetine ružové obláčiky, na ktorých sa doteraz vznášala, náhle zašednú. Stále častejšie záchvaty sebapodceňovania začnú negatívne vplývať na jej vzťah s Markom. V tom sa však na scéne objaví Bridgetin bývalý šéf, lámač ženských sŕdc Daniel Clever (Hugh Grant)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

boshke 

všetky recenzie používateľa

Jsou světlé výjimky, kdy pokračování původního příběhu za něco stojí a není to jenom způsob, jak vytřískat z lidí další peníze. Bridget dvojka jí však není. Naprosto zbytečný film. Nedokážu však posoudit, jestli takhle špatná je i předloha nebo byla-li pouze zmrvena filmaři... Máme tady vše, co bylo v jedničce. Ukážeme zadek na kameru (akorát ne na hasičské stanici, ale při seskoku padákem), zase naletíme kurevníkovi Danielovi (akorát ne v redakci časopisu, ale v Thajsku), Daniel se zase s někým spustí (akorát ne s Američankou, ale s thajskou prostitutkou), chlapci se zase teatrálně poperou (akorát ne v Británii, ale v thajská kašně) a nakonec Bridget padne do náručí muži, kterého miluje, kterým je opět Mark. Proč, prosím, proč? 30% ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl je dějově jen natahovaným koncem první Bridget. Některé scény (konkrétně tchajské vězení) jsou už příliš úleťácké a kvůli nim se divák nemůže do příběhu vžít, protože se před jeho očima objevují téměř cirkusová vystoupení, která jsou sice místy víceméně srandovní, ale z přirozeným lidským chováním nemají vůbec nic společného. Co se týče humoru, ten nakonec Bridget zachránil. Na lyžovačku, večerní šaty a houbičky jen tak nezapomenu, ale přeci se na film nebudu dokola dívat kvůli třem scénkám, že? ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď sa zamyslíte nad dejom pokračovania úspešnej jedničky, uvedomíte si, že je vlastne skoro jej remakom a v podstate je úplne zbytočný. Ale nevadí, veď ak skončí rozprávka happy endom typu "a žili šťastne až do smrti", je jasné, že zabrdávanie do tohto obdobia nemôže robiť dobrotu (česť výnimkám, ako Shrek 2). Problém je ale inde. Tam, kde v situáciách, do ktorých sa Bridget dostáva, dochádza v iných filmoch k dramatickým situáciám, v tomto filme naopak prichádza na rad crazy komédia, urážajúca vkus diváka a poukazujúca na to, že Bridget je jednoduchá pipka, o ktorú by chlapi, ktorú tu o ňu bojujú, v živote nezavadili. Dobrá miera komediálneho vkusu bola prekročená celkovo trikrát a preto nemôžem o takto nevyrovnanom filme povedať ani to, že sa mi celkom páčil. Reálne situácie zo života striedajú situácie ako z crazy komédií, tam, kde by Bridget dostala padáka, postupuje na kariérnom rebríčku, atď. Trojka už nevznikla a je to iba dobre. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Vtipné pokračovanie veľkého hitu. Oproti jednotke je tu pocit akejsi komornosti - veľa tmavých scén, veľa interiérov. Miestami skvelé parodovaie prvého filmu. Herci sú snáď ešte lepší ako minule, len Colin Firth mal dostať OVEĽA viac priestoru, hlavne preto, že už je to o dvoch ľuďoch, nie o hľadaní toho druhého. Okrem priestoru pre Firtha ma trochu sklamala hudba - silou - mocou sa snží dosiahnuť na svojho predchodcu, ale aj napriek niekoľkým hitom spievaných inými interpretmi, ako sme zvyknutí, tu niečo nesedí. Keby však nebola na svete už jedna Bridget dal by som asi 4*. Príjemná zábava, ktorá však vylúdi menej pocitov ako minule... ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Veliké zklamání - chybí mi stará dobrá Bridget Jones, do které jsem se v prvním díle zamiloval, protože byla roztomilá, přirozeně chytrá a věděla, co chce. Tady to neví nejen ona, ale hlavně tvůrci včele s režisérkou, která v bonusech na DVD vysvětluje, proč vystřïhla nejvtipnější či nejdojemnější scény. Takhle zůstal neslaný nemastný průměr, film, který mě nerozesmál (až na několik vyjímek), rozhodně nedojímal (Bridget je hodně nesympatická kravka) a jestli něčím fascinoval, tak tím, že můžete mít nejlepší herce světa, nejlepšího scénáristu romantických komedií, ale výsledek může být sračka. Četl jsem předlohu (taky špatnou), ale byl to takový problém se od ní odchýlit (zvlášť když máte v branži takové jméno jako Richard Curtis)? Hlavně jsem nepochopil, proč usedla na režisérskou stoličku paní Kidron - řekl bych, že ji k tomu opravňovalo pouze to, že je žena... ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (19)

  • Film se natáčel v Londýně, Rakousku a Thajsku, kde se Bridget (Renée Zellweger) dokonce dostane do vězení. (imro)
  • Když jde zmáčená Bridget (Renée Zellweger) k soudu vyznat Markovi (Colin Firth) lásku, drží v ruce růžovou kabelku, ale když jí Mark vyzve, aby šli na chodbu před jeho kancelář, už žádnou kabelku nedrží. (klarika)
  • Při hádce Marka Darcyho (Colin Firth) s Bridget (Renée Zellweger) vzpomene Mark hanlivě písničku "Yellow Submarine". Jde o skladbu skupiny Beatles, kterou napsali v roce 1966 pod vlivem drog. (kosticka7)

Súvisiace novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (viac)

Reklama

Reklama