Reklama

Reklama

Na brehu rieky

  • Česko Na břehu řeky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Keď lenivec a darebák Samson John Tollet (DANIEL ROEBUCK) nechtiac zabije svoju priateľku Jamie (DANYI DEATSOVÁ) a ukáže jej mŕtvolu spolužiakom, skupina stredoškolákov sa musí vyrovnať s faktom, že ich kamarát je vrahom. Ich vzťahy sa prudko menia, rovnako ako názory každého z nich na ohavný čin a na to, čo by mali urobiť. Väčšina z nich si myslí, že najlepším riešením by bolo ísť na políciu a povedať pravdu. Layne (CRISPIN GLOVER) však nechce vraždu ohlásiť. Rozhodne sa Samsona brániť a chce mu pomôcť. Potajomky ho odvezie kamsi za hranice štátu a ukryje na neznámom mieste. Tim (JOSHUA MILLER), malý brat Matta (KEANU REEVES) však mŕtvolu objaví. Čo sa stane? Nikto netuší, či sa polícia o zločine dozvie a koho obvinia z vraždy. Priťaží všetkým ich mlčanie? Neobvinia ich s napomáhania zločincovi? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny film o teenageroch zo zapadákova a jednej vražde. Ťažko povedať do akej miery sa to dá brať ako nejaká kritika dobových pomerov na americkom zapadákove, pretože miestami sa to fakt blíži absurdnosti Twin Peaks. Ale vraj je to sa niečo podobné v tej dobe stalo, tak asi tam fakt žili takí jebnutí a citovo vyprahnutí teenageri s ktorými ani nezamáva, že jeden z nich zabil svoju priateľku. Rozhodne je ale zaujímavé to sledovať a nemal som predstavu jak sa to skončí. Nakoniec relatívne spravodlivým happyendom. Zloduchovia boli potrestaní a časť tých vyprahnutých a nonstop ožratých alebo sfetovaných teenagerov sa trochu spamätala. Film zaujme hereckým obsadením viacero povedomých xichtov a pár budúcich hviezd. Síce tiaž hrajú tak divne. Niektorí sú jak vygumovaní, Reeves sa touto úlohou na čas zaškatulkoval do polohy totálneho zhulenca a Glover už tradične prehráva. Ale k atmosfére filmu to dokonale sedí. Výsledkom je netradičný film, ktorý rozhodne nenudí a za jedno pozretie stojí. 6/10. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Zcela jiný film o teenagerech, než na jaké jsme z dnešní americké produkce zvyklí. 1) Syrově naturalistický snímek odhaluje jinou, než je oficiálně jásavá tvář amerického způsobu života._____ 2) Spoiler. Výtky, že ve filmu vystupují neskutečné postavy, které se chovají nerealisticky, jsou mimo mísu. Naopak právě toto chování umožňuje jasně poukázat na pokřivené mezilidské vztahy amerického maloměsta 80. let. Jediný, kdo se chová víceméně "normálně", je Matt, který tím přichází do přirozeného konfliktu s okolím._____ 3) Scénárista prokázal smysl pro přiměřenost v celém příběhu (role Mattova bratra Tima či okolnosti vražd). Rovněž tu chybí morální hodnocení toho, co se událo, což je dobře (dodávám pro ty, kdo neumějí číst mezi řádky)._____ 4) Když připočítám 22letého kapku přehrávajícího Crispina Glovera (Layne) a mého oblíbeného rovněž 22letého Keanu Reevese (Matt), jimž oběma to moc slušelo, pak není co řešit._____ 5) 12letý Joshua John Miller (Mattův bratr Tim) prokázal své nevšední herecké kvality. Dnes je autorem úspěšných knih a scénářů a mj. se otevřeně hlásí k homosexuální orientaci._____ 6) Takže, kdo jste to neviděl, hurry your ass a sežeňte si film, který opravdu stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Klonyllony má pravdu. Dá se zasmát dnes již trochu topornému herectví, ale jinak je to dost působivý (a depresivní) pohled na maloměstské vyrůstání v 80. letech. Trochu mi to připomnělo Over The Edge. A je dost podnětný pročíst si diskuzi k filmu na IMDB, kde někdo říká, že přesně takhle vypadalo jeho vyrůstání a lidi kolem něj. Hodím to do diskuze k filmu tady na CSFD. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ťažko hodnotiť. Tak absurdné a s tak iracionálnym jednaním postáv, že ma to nakoniec aj začalo trocha baviť. Je jasné, čo tým chcel autor povedať a kde bola pointa, len si nie som istý, či ten svoj zámer v niektorých ohľadoch trochu neprehnal. Jediné čo ma upútalo trochu viac bola výborná atmosféra 80. rokov, ale to len z nostalgie. 55/100 ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Tohle sakra nedělej !!" - "Je snad na kočky alergická ?!" ;) Fascinující malý velký snímek s opravdu výtečnými hereckými výkony, jimž tradičně kraluje nedoceněný démon Crispin Glover.. Skutečnost, že se tvůrci tohohle znepokojivého bijáku inspirovali skutečným příběhem, byť vůbec ne v duchu jakékoli rekonstrukce i dík jeho konečné ne(do)objasněnosti, mu dodává na síle.. Režisér Tim Hunter hned zkraje na svém tvůrčím vrcholu nechal velký otisk v mojí paměti a Dennise Hoppera užít si dalšího magora své kariéry.. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Príbeh filmu bol inšpirovaný skutočnou vraždou Marcy Conradovej, ktorá sa stala v roku 1981 v kalifornskom Milpitas. (ambron)

Reklama

Reklama