Reklama

Reklama

Chaplin miláčkem domácí paní

  • USA The Star Boarder (viac)

Obsahy(1)

Charlie je obľúbencom pani domácej a užíva si výhod v dome. Manžel pani domácej behá v zástere po kuchyni a vykonáva domáce práce. Niet divu, že žiarli na Charlieho. Syn pani domácej urobí pár fotografií na ktorých jeho matka a Charlie vyzerajú ako zamilovaný párik. Ďalej sa mu podarí zachytiť otca s druhou ženou v podobnej situácii, v ktorej obaja vyzerajú ako zaľúbenci. Nadišiel čas premietania a fotografie budú ukázané všetkým zúčastneným. (Diazbros)

(viac)

Recenzie (10)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nevieme, ako sa do takéhoto stavu domáca pani a nájomník dostali, tentoraz vadí, že je film nemý a bez titulkov. Chlapec ako priekopník zdieľania diskreditujúich fotiek by sa nestratil ani v dnešnom svete a mela na konci sa dala očakávať. Najviac ma pobavila scéna, ako jeden hodený vankúš zvalí naraz deväť ľudí. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Charlie flirtuje so staršou dámou a stávajú sa mu všetky očakávané nehody. Nevie hrať tenis a čas s ním sa vlečie v obohraných vtipoch, ktoré nie sú veľmi vtipné, ani premyslené. Ku koncu prekvapí chlapec premietač, ktorý si celý čas, aj tu, robí z hlavných hrdinov zábavu. Tam už našťastie nastupuje pravý slapstick, na ktorý divák tak dlho čakal. Čo chcel Charlie vyjadriť výberom miesta, kde svojho súpera uhryzol, ostáva pre filmových teoretikov dodnes záhadou. ()

Reklama

everlong 

všetky recenzie používateľa

Vtipná groteska, rozhodně jedna z těch lepších z Chaplinova raanného období....jako miláček paní domácí je opět svým způsobem okouzlující a hlavně nešikovný, díky tomu můžeme zhlédnout hned několik vtipných situací. DÁLE HRAJÍ: Minta Durfee (Landlady) Gordon Griffith (Son) Harry McCoy (Boarder assisting magic lantern show) Billy Gilbert (Guest at show) Lee Morris (Boarder) ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Chaplin jako mladý dandy, jenž se zalíbil postarší paničce, která si ho neváhá vodit do své domácnosti, čímž samozřejmě rozpoutá peklo žárlivosti, neboť její manžel, jak je zotročen a zapřažen do domácích prací, si toto přece nemůže nechat líbit. Obyčejná začátečnická chaplinovka, kde se Charlie projeví mimojiné jako pořádné tenisové nemehlo. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[1,5*]     Chaplinove začiatky v štúdiu Keystone sa poväčšine vyznačujú dosť chabou kvalitou, čo dokumentuje i táto krátka groteska, v ktorej aby človek hľadal vtip pod lupou. Zápletka je veľmi prostučká: Charlie má pletky s domácou pani, potom sa ožerie, premietajú sa chúlostivé snímky, načo sa strhne tradičná záverečná mela. Videná verzia z roku 2010 s priemernou hudbou Fredericka Hodgesa (dosť stereotypnou). ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama