Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sága Červené jako krev se odehrává v severní Kalifornii koncem 19. století a vypráví o utlačovaných italských vinařích. V hlavních rolích se objevují kromě jiných sourozenci Eric a Julia Robertsovi. Robustní italský patriarcha Sebastian Collogero (Giancarlo Giannini) bojuje s majitelem železničářské společnosti Williamem Bradfordem Berriganem (Dennis Hopper), aby jeho zemi nepohltila Berriganova společnost. Sebastianův odvážný syn Marco (Eric Roberts) se zamiluje do Angeliky (Lara Harris), dcery jejich rivalů, a o boj se železničářskou společností se zprvu příliš nezajímá. To však jen do chvíle, kdy Berriganovi pochopové před očima jeho sestry Marie (Julia Roberts) mučí a nakonec zabijí jeho otce Sebastiana. Marco se dává dohromady s několika přáteli a organizuje pomstu Berriganovi i jeho impériu. Válka začíná... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

Prubner 

všetky recenzie používateľa

Velmi chabý pokus o western. Celé je to napsáno a natočeno velmi jednoduše, bez nápadu, bez jiskry, hodně amatérsky. Herci vypadají, jako by jim nikdo neřekl, co mají dělat. Působilo to na mě hodně zastarale, jako by to vzniklo v 50. letech a ne v roce 1986. Dneska by po filmu nikdo ani nevzdechl, pokud by to nebyl oficiální debut Julie Robertsové (ve skutečnosti je to její druhý film). Julia je v záběru celkem často, ale jen postává v pozadí a skoro nic neřekne. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Historická dráma zasadená do Kalifornie 19. storočia rieši problém medzi železničným magnátom, ktorý ide doslova cez mŕtvoly, a skupinou talianskych imigrantov-vinárov, ktorí si bránia svoju zem. Mladý hrdina však namiesto vraždy svojho otca väčšinu času iba uteká, čo prvku pomsty trochu uberá na grádoch. Záver je síce celkom pekne akčný, ale dej išlo vystavať určite zaujímavejšie. Mladý Roberts a Hopper sú síce takým menším lákadlom, ale na ich role som si musel dlhšie zvykať. V menších roliach sa objavia aj Madsen, Aldo Ray či "Rockyho švagor". ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Neviem aké veľké boli ambície tvorcov, ale vo výsledku to pôsobí ako taká nudnejšia dvojepizóda Doktorky Quinnovej o dobrých vinároch a zlom majiteľovi železničnej spoločnosti, ktorý je schopný urobiť čokoľvek, aby ich pripravil o pozemok a postavil si trať pre svoje vláčiky. Do toho tam je ešte zbytočná nejaká tá romantika. Vo filme sa síce objaví viacero známych xichtov, ale o nejakom prepracovanom hereckom výkone sa nedá povedať ani u jedného. Všetci si vystačia maximálne tak s jednou pózou, vrátane ústredného hrdinu Erica Robertsa. Jeho otravná sestra Julia tam doslova len nonstop čumí v pozadí a povie tak 2-3 slová. Proste celkovo strašne nudný film bez poriadneho napätia, akcie, emócií, čohokoľvek. Akurát to nevyzerá podfinancovane ako súčasné sračky Erica Robertsa. 4/10. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (2)

  • Jediný společný film sourozenců Erica a Julie Robertsových. (D3VIL)
  • Film byl natočen již v roce 1986, avšak do kin byl uveden až roku 1989. (D3VIL)

Reklama

Reklama