Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William Ludlow (Anthony Hopkins) opustil armádu Spojených štátov, pretože nesúhlasil s genocídou indiánskych kmeňov, a so svojimi tromi synmi Alfredom (Aidan Quinn), Samuelom (Henry Thomas) a Tristanom (Brad Pitt) sa usadil na farme v Montane. Keď si v roku 1913 Samuel priviedol na usadlosť krásnu snúbenicu Susannah (Julia Ormond), nikto netušil, akým významným spôsobom ovplyvní život rodiny. Zatiaľ však v Európe vypukla vojna a všetci bratia sa proti vôli otca dobrovoľne prihlásia do armády. Krvavé jatky vojnového besnenia si zakrátko vyberú krutú daň - Alfred je ťažko ranený a Samuel umiera... Tristan pomstí smrť svojho brata a po skončení vojny odchádza na more. Keď sa po čase vracia do Montany, netuší, že ho čaká vášnivý milostný vzťah s osamelou Susannah, že sa jeho brat Alfred stane kongresmanom a že on sám bude kvôli záchrane rodinnej farmy musieť pašovať alkohol a bojovať s bezohľadnou zákernou konkurenciou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (445)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Na pláních Montany i bojištích první světové se můžeme spolehnout na to, že v lásce i válce je dovoleno vše. Zaplaťpánbůh za prozíravost cornwallského imigranta pana Ludlowa, že zakoupil tak rozsáhlý pozemek, neboť počet rodinných náhrobků bude rychle narůstat.. Ať už zdivočelý Pitt dělá medvědovi manikúru, vyrábí ozdoby z kštice Hunů, svádí zadané ženy nebo zuřivě mstí příkoří, máme v té sentimentalitě najít vášeň, nicméně Zwick ji po narativní stránce nedostal na takovou úroveň, aby se o ní mohlo mluvit jako o legendární. A ve věci Hornerovy hudby si dovolím jít proti proudu. Byla přehnaně monumentální a nadužívaná v místech, kde jí ani nebylo třeba.. Je zajímavé, že Bart sice nemá rozsáhlou filmografii, ale během kariéry si stihnul dvakrát zahrát s Anthonym Hopkinsem. To zvládl i Pitt, ale ten není tak huňatý.. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tento snímek charakterizuje vše, cosi představuji pod termínem rodinná sága. Tvůrci nechali hlavní role hvězdně obsadit a udělali dobře. Anthony Hopkins jako táta rodiny byl fakt skvělý. Pitt se mi líbil hlavně v místech, kdy mu z běsnění šáblo a sbíral skalpy. Filmu dominuje nádherná hudba a úvodní melodie vám bude dlouho znít v hlavě. I když to bylo hezké, i když to bylo zajímavé, těch skoro 130 minut se ke konci mírně táhlo... * * * * ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Filmová balada. Príbeh jednej rodiny, ku ktorej bol osud nemilosrdný a predsa ich obohacoval o tie najkrajšie dary. Ťažko by som hľadal vhodný ekvivalent k tomuto filmu. Takéto niečo už dnes v kinách neuvidíte. Horner tlačí na city ako ešte nikdy netlačil, ale funguje mu to. Zwick je totiž režisér, ktorý vie zvládnuť pátos. Je ho tam veľa a každú chvíľu môže skĺznuť do samoúčelnosti, ale nestane sa tak. Zwick totiž nechce dojímať. Chce byť len romantický. Neštíti sa ale krutosti, alebo drsnosti. Uvedomuje si akú hodnotu má vojna a tragédia a ako znázorniť lásku v jej najčistejšej podobe. Dejové zvraty sa jednoducho stanú. Nemá tendenciu sa v nich pyplať a práve preto ho považujem za jedného z výborných amerických režisérov. Ktorý by ale mohol točiť viac filmov s historickým podtextom. Tie mu totiž fungujú dokonale. Legenda o vášni, ale nie je dokonalá. Je to príbeh malých víťazstiev a veľkých prehier. Je podaný z citom a doplnení o fantastické výkony Brada Pitta, Anthonyho Hopkinsa a Aidana Quinna. Filmárčina v tej najlepšej podobe. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Silný dojemný příběh, který mě ohromil hned po prvním zhlédnutí. Nádherná hudba Jamese Hornera, krásná příroda divokého západu, romantická atmosféra a kouslo drsného divokého života. Film stojí na třech hlavních postavách a myslím, že lépe Edward Zwick vybrat nemohl. Divoký tvrdý hoch v podání Brada Pitta, kterého zkrotí až láska ženy, skvělé Julie Ormond - oba ukazují, jak dobří herci jsou. Anthony Hopkins v roli otce třech synů exceluje a pro mne je to po Hannibalovi a Mlčení jehňátek jeho další nejlepší výkon. Legenda o vášni je v mé TOP 10 a tudíž nemám, co bych vytknul. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkně a hlavně decentně natočená červená knihovna s nádhernou hudbou Jamese Hornera, krásnou kamerou Johna Tolla a kvalitními a charismatickými herci v hlavních rolích. Děje a zvratů je tam sice na dvouhodinový film až příliš (vsadím se, že scénář by vystačil i na desetidílnou minisérii), pročež některé dějové linie jsou odbyty hodně rychle a zkratkovitě a tudíž nemají moc velkou šanci patřičně vyznít, ale jinak je to v rámci své škatulky (epické melodrama) takřka dokonalé. 70 - 80 % ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (25)

  • Calgary bylo vybráno pro filmování hlavně kvůli suchému podnebí. Jakmile se začalo filmovat, tak štáb zažíval rekordní srážky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama