Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William Ludlow (Anthony Hopkins) opustil armádu Spojených štátov, pretože nesúhlasil s genocídou indiánskych kmeňov, a so svojimi tromi synmi Alfredom (Aidan Quinn), Samuelom (Henry Thomas) a Tristanom (Brad Pitt) sa usadil na farme v Montane. Keď si v roku 1913 Samuel priviedol na usadlosť krásnu snúbenicu Susannah (Julia Ormond), nikto netušil, akým významným spôsobom ovplyvní život rodiny. Zatiaľ však v Európe vypukla vojna a všetci bratia sa proti vôli otca dobrovoľne prihlásia do armády. Krvavé jatky vojnového besnenia si zakrátko vyberú krutú daň - Alfred je ťažko ranený a Samuel umiera... Tristan pomstí smrť svojho brata a po skončení vojny odchádza na more. Keď sa po čase vracia do Montany, netuší, že ho čaká vášnivý milostný vzťah s osamelou Susannah, že sa jeho brat Alfred stane kongresmanom a že on sám bude kvôli záchrane rodinnej farmy musieť pašovať alkohol a bojovať s bezohľadnou zákernou konkurenciou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (445)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Krásna rodinná dráma s veľkým nádychom romantiky, ale aj bolesti. Knihu som nečítal, no ak čo len z polovice je taká dobrá ako film, o čom nepochybujem, potom je to majstrovské dielo. Na plátne ho zdobí Brad Pitt, ktorý tu hrá ako o život a nechápem, prečo nebol aspoň nominovaný na oscara. Podľa mňa jedna z jeho životných rolí. O čo viac je však poznať jeho excelenciu Anthonyho Hopkinsa, ktorý ho dokonca prehráva. Jeho scéna po porážke, keď sa stretáva s Bradom Pittom, je podľa mňa jedna z najdojímavejších filmových scén vôbec, ak nie úplne najdojímavejšia. Juliu Ormond by som asi vymenil, nikdy sa mi nezdala nejako výnimočne atraktívna. Ale nekazí to dojem z nádherného zážitku. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Úchvatný film, ktorý som si skoro celý preplakala. Má takú emocionálnu silu, že všetky drobné nedostatky mu okamžite odpustím. Okrem toho je to ten typ rodinnej ságy, ktorý som si už dávno zamilovala pri filme A rieka tečie. Tieto dva filmy majú okrem prekrásnej montanskej prírody a prvej polovice 20. storočia aj veľa ďalších spoločných znakov: prísneho, ale spravodlivého otca, rozvážneho staršieho a nespútaného mladšieho brata, ktorý dobrovoľne hazarduje so svojím životom a riadi sa inými či vyššími zákonmi, než stanovuje spoločnosť. Je zaujímavou zhodou náhod (a možno nie), že také podobné role si v oboch týchto filmoch zahral práve Brad Pitt. Musím uznať, že v oboch mu to veľmi sedí a v oboch má nemenej skvelých hereckých kolegov. Vynikajúca réžia, emotívny príbeh a nadpozemská hudba završujú nádherný nadčasový film. ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Dříve než jsem viděl film, přečetl jsem si knihu (jen tak pro zajímavost - do češtiny ji přeložil skladatel a zpěvák Robert Křesťan), která se mi poměrně dost líbila. Nabídla zajímavý rodinný příběh se spoustou zvratů a událostí. Film se mi zdá o něco slabší. Obsazení Anthonyho Hopkinse a Aidana Quinna je šťasná volba, Tristana jsem si sice představoval trochu jinak než Brada Pitta, ale není špatný. Opravdu mi zde hrubě nesedla Julie Ormondová, Susannah byla v knize vášnivá žena, z níž vášeň přímo sálala. Susannah Ormondové je oproti té románové pouze podivná nesympatická husa. Nebýt toho, mohl by to být nadprůměr. Takhle pouze průměr. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Příjemný příběh o nešťastných (nebo spíš nešťastně ukončených láskách), o nerozlučných (i když to tak někdy nevypadalo) sourozencích, o životě v první polovině 20.století... Příjemně natočený, podkreslený jednou z nejlepších hudeb, kterou kdy James Horner zkomponoval, se skvělým Anthony Hopkinsem a i příjemným ostatním hereckým obsazením. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto perfektni romanticko dobrodruznej film. Pribeh sice kdovijak originalni neni, ale jelikoz se odehrava behem spousty let, tak se toho stane hodne zajimavyho. Mezi nejlepsi cast filmu patri urcite valecna asi dvacetiminutovka, ktera je naprosto dokonala. Naopak Pittovo cestovani kolem sveta mohlo bejt vyuzity daleko lip. Trochu mi prislo, ze v druhy pulce filmu misty lehce dochazi dech, ale Zwick to vzdycky nakopnul nejakou silnou scenou. Ono v podstate cely to je natoceny dost pusobive a obcas jako slusnej dojak. Navic tu jsou paradni herci, nejlepsi je Hopkins, na kterym je perfektne udelano starnuti a pak perfektni a pekna Julia Ormond. Co se tyce Pitta, ten je misty nic moc a misty perfektni a navic nejaky starnuti na nem vubec maskeri neudelali, ale jakmile je zarostlej, jakoby dostal minimalne kybl charismatu a nastesti je zarostlej hodne casto. No a jeste staci zminit paradni hudba a perfektni kamera a je to jasnejch 5*. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (25)

  • Příběh, který čte plukovník Ludlow chlapcům před spaním, je "Rikki-Tikki-Tavi" z knihy Rudyarda Kiplinga "The Jungle Book". (PußyMagnet)
  • Přesun filmování z Montany do Kanady ušetřil produkci celkem 2 miliony amerických dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama