Reklama

Reklama

Upíri

  • Česko Upíři (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (185)

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Dobrá správa je, že Carpenter ešte vie režírovať i komponovať (tá monotónna country vybrnkávačka je fakt dobrá), takže menej než dve hviezdičky si tento film rozhodne nezaslúži. Zlá je tá, že stráca súdnosť - postavička upíra dnes patrí do zvučky večerníčka, nie do scenára pre Carpentera. Upírsky žáner starne. Desiť prestal už v 70. rokoch, takže mu ostala jediná možnosť - zaujať aspoň nezvyčajným spracovaním. Gary Oldman a Tom Cruise to roztočili v neoromantickom štýle, Stephen Dorff zabrúsil do cool techno prostredia, Willem Dafoe sa zaskvel v žánri film o filme. V Carpenterovom opuse je jedinou inovačnou stratégiou vyliezanie upírov z piesku (konečne niekto ukázal upíra ako zombi), no kto videl Pátera Thomasa, nadšený tým rozhodne nebude. Úvodný brutálny masaker na upíroch vo mne vyvolal podivný pocit ľútosti, nasledujúca kombinácia kuriev a flegmatického katolíckeho duchovného zase pobavenie. Upírsky šrot, ktorý pred odpadom zachraňujú kvalitné kinematografické ingrediencie. To sa tuším volá plytvanie talentom. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Originálny upírsky krvák, to sa musí uznať. Páčilo sa mi, že sa Carpenter vzdialil od tradičnej predstavy upírov a vykreslil ich trocha inak. Žiaden navoňaný, vyfintený, vyparochňovaný upír popíjajúci so skleneného pozláteného pohára ľudskú krv a pritom filozofujúci o podstate bytia či nebytia tu nie je. Tu sú upíri, ktorí si proste odtrhnú kus mäsa a sú spokojní. Dej nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to, nájsť hlavného upíra a jemu potom zabrániť získať cenný artefakt. A po ceste ešte zlikvidovať pár upírskych "hniezd". Vyvažujú to však celkom podarené hlášky, ktoré sú príjemným oživením deja. Na druhú stranu, nepáčila sa mi celková výprava a réžia. Keby nebolo tej slušnej rockovej hudby a krvavých scén, asi by som sa zmenil na upíra aj ja a radšej niekam odletel. Tiež sa mohlo pridať na dusivej, hororovej atmosfére s pár podarenými ľakačkami. Bez tohto mi film vyšiel na slušný priemer. Škoda premárnenej šance na skvelý film s upírskou tématikou. 60/100 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Upíri sú priemerný akčný neo-western s upírskou tematikou. Na tom by nič nebolo zlé, ak by nešlo o film Johna Carpentera, ktorý sa vo svojich najlepších časoch dokázal vyjadrovať prostredníctvom hororu či sci-fi k nejakým tým zaujímavým spoločenským otázkam. Je potom otázne, či nie je lepší hit or miss prúser Útek z L.A., keďže ten je aspoň "previnilo zábavný, než vyslovene zameniteľný film". Problém je ale skôr v priemerných až podpriemerných dialógoch a v zle napísanom ústrednom due. Woods a Baldwin pôsobia v tomto prevedení dosť tupo, stále by všetko riešili najradšej násilím, ale potom sa vždy náhle preberú a prevládne rácio. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tvorbu Johna Carpentera sledujem od filmu Vec z roku 1982, no a tento film pojednava o upiroch. A takuto hororovu tematiku mam ja hodne rad. Skoda akurat toho, ze Carpenter rezignoval na strasidelnu atmosferu, ale rezisersku pracu stale zvlada. Na to, aby film vystupil zo sediveho priemeru, je to vsak malo. Akurat tu hra James Woods, ktory zaziaril uz v Stone-ovom Salvadore z 1985. 69 % ()

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)
  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)

Reklama

Reklama