Reklama

Reklama

Titanic po 25 letech s Jamesem Cameronem

(TV film)
  • USA Titanic: 25 Years Later with James Cameron

Obsahy(1)

James Cameron se společně s experty pouští do odhalování mýtů a záhad obestírajících nejznámější vrak světa a pokusí se zamyslet i nad možným pokračováním příběhu svého slavného snímku. (National Geographic)

Recenzie (5)

KuceraJohny 

všetky recenzie používateľa

Snímek Titanic mám velmi rád a vždy když ho vidím, tak nejsem zklamán. Díky němu vlastně vím o tragédii, která se stala už více než 100 let zpět. Od dob, kdy jsem film viděl poprvé mě něco takového fascinovalo a to i když jsem byl úplný špunt. Nejsem vyloženě badatel, ale vždy když se něco objeví a je s tím spojený Titanic, tak to musím číst nebo vidět. Tento krátký TV film, jenž odhaluje několik teorií o potopení nebo i o tom jestli mohl Jack přežít, mě neskutečně bavil. Narazil jsem na něj úplně náhodou a s myšlenkou, že se kouknu jen na část a pak budu dělat něco jiného, ale nemohl jsem to ukončit. Zkrátka jsem 42 minut seděl a hltal každou novou informaci, jež mi byla podána. Samozřejmě nejedná se o žádné veledílo, ale jen o rozšíření pro fanoušky Titanicu. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

James Cameron natočil o Titanicu niekoľko dokumentov - Ghosts of the Abyss (2003), Last Mysteries of the Titanic (2005), Titanic: Final Word with James Cameron (2012) a Titanic: 20 Years Later with James Cameron (2017) a tento najnovší Titanic: 25 Years Later with James Cameron (2023), by sa dal brať ako jeho ďalšie pokračovanie. Tento 40 minútový dokument môžme rozdeliť na tri časti. V tej prvej riešime zlomenie trupu, v druhej koľko trvá spustenie člnov na vodu a v tej tretej, či by mohol Jack prežiť. Zlomenie trupu sa už riešilo v dokumente - Titanic: Final Word with James Cameron (2012). Koľko trvá spustenie člnov na vodu sa rozoberalo v dokumente - Titanic: 20 Years Later with James Cameron (2017). Čiže prvé dva sú len rekapitulácia predošlých dokumentov a nový (najzaujímavejší) odhalený mýtus je iba v tretej časti - Jackovo prežitie v ľadovej vode. Trošku som sklamaný, že som polku dokumentu vlastne už videl, no na druhú stranu tento dokument všetky odhadné mýty a fakty pekne spája na jedno miesto, takže áno, bavilo ma to. Fanúšikom Titanicu a aj filmového Titanicu rozhodne odporúčam. 90% - 5* ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama