Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Norwellovi (Rutger Hauer a Karen Allen) chtějí zpestřit nudný vztah romantickou plavbou na své jachtě po Středozemním moři. Když před cestou potkají jiný manželský pár chystající se do Evropy (Eric Roberts a Connie Nielsen), nabídnou jim, aby se k nim při plavbě z Monaka na Maltu přidali. Teprve po vyplutí se ukazuje, že s jejich zprvu sympatickými hosty nebude všechno v pořádku. Romantická plavba se tak nakonec postupně mění v holý boj o přežití. (Anthony)

(viac)

Recenzie (12)

tron 

všetky recenzie používateľa

V tom období boli v móde psychotrilery, v ktorých šialený stalker prenasledoval pár/rodinu/jedinca (Spolubývajúca, Modrá oceľ, Psychopat zo San Francisca, Mys hrôzy). Medzi najvýznamnejšie z tejto vlny patril austrálsky morský triler Úplne bezvetrie z konca 80. rokov. O 4 roky neskôr priplávala jeho americko-britská kópia: menej ambiciózna, nízkorozpočtovejšia a celkovo skromnejšia Plavba (zaujímavé je, že v rovnakom roku prišlo aj Úplne bezvetrie 2). Producenti zohnali neznámeho televízneho režiséra, vzali scenár od ľudí, ktorí nikdy predtým a ani nikdy potom nič nenapísali (!) a pred kameru sa im podarilo nahnať Rutgera Hauera, Karen Allen, Erica Robertsa a Connie Nielsen (ktorá sa o 7 rokov neskôr ako-tak preslávila Gladiátorom). Dnes to môže znieť úsmevne, ale v tom čase šlo o slušné hviezdičky majúce na konte hity Stopár, Ambulancia, Indiana Jones 1, Starman, Zlomok sekundy, Blade Runner alebo Jastrabia žena. Eric aj Rutger sa preslávili zápornými rolami, preto je prekvapivé vidieť v nej tentokrát iba jedného z nich. Mne to po 16 rokoch od premiéry príde ako v pohode triler. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, Eric je hodně fanatickej, ještě bych řekl víc, než Billy Zane a Rutgera jsem měl vždycky rád. koukat se na to dá. jen by mě zajímalo, když je to televizní projekt, jak jsem na tom mohl být 1994 (+-) v kině? ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Slabota Hauer by jeste usel ale Roberts tradicne tragickej mohlo to dopadnout slusneji ale kdo tu napsal ze uplne bezvetri je na tom lip je asi trosku mimo jsou to uplne stejny blbosti ne ze by to bylo na odpad ale dve hvezdy jsou v tomto pripade maximum ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Herecke obsadenie je spickove. V mojich ociach lepsie ako podobny film Dead Calm. Ale vysledok je dost slaby. Pocas väcsiny filmu sa nic poriadne nedeje. Len Eric Roberts sa sprava neskutocne otravne. A ked sa konecne nieco zacne diat, tak uz je neskoro. Jeden z tych filmov, ktore som mal ako maly rad, ale dnes su uz nepozeratelne. 3/10. ()

danny_21 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě dobře zahraný darebák zlatým hošíkem Eric a neméně dobrý bludný slušňák bludný Holanďan jsou největšími devízami tohodle snímečku. Průměrná televizní zábava, na programově bohaté TV Nova jsem ji viděl asi 2x kolem půlnoci a vůbec jsem neusnul - prostě průměrná televizní produkce jak vyšitá - 55 % ()

chiara 

všetky recenzie používateľa

Zase az taky zly film to neni, mne sa nahodou pacil viac ako Uplne bezvetrie, ale to asi preto ze moc nemusim Billy Zaneho. Ericov psychopat bol lepsi a Rutger tu prekvapivo hraje dobraka. Monolog - aj ja som bol na tom v kine okolo 1993. ()

Reklama

Reklama