Reklama

Reklama

Poznámky z Eremocénu

  • Česko Poznámky z Eremocénu (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film z budúcnosti, ktorá ešte neexistuje. Režisérka Viera Čákanyová vedie vo filme Poznámky z Eremocénu fiktívny dialóg so svojím budúcim virtuálnym ja, zvedavo a kriticky skúmajúc potenciál technológie „blockchain” a umelej inteligencie. Môžu priniesť riešenia zložitých globálnych problémov, ako klimatické zmeny či kríza zastupiteľskej demokracie? Audiovizuálna pohľadnica, ktorú autorka posiela do budúcnosti kombinuje denníkové záznamy na filmovú surovinu a obrazy z 3D skenera, čím zdôrazňuje napätie medzi analógovou a digitálnou budúcnosťou ľudstva. (Film Expanded)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ľuďom cez kovidové obdobie lockdownov v hlavách riadne švitorilo, tak mohli vzniknúť takéto filmy alebo nápady na ne. Experiment je to poriadny, je ťažké sa na to pozerať a podobne ťažké aj hodnotiť. Vlastne čo hodnotiť? Pochopenie alebo nepochopenie? Myšlienky, z ktorých sú mnohé podnetné a závažné? Alebo zhodnotiť formu rozmazaných, rozsypaných alebo chaotických obrazov? A ešte chaotickejšieho usporiadania obrazov vo filme? Samé chyby a negatíva. No ale dám obligátnu trojku, lebo je to niečo, čo som ešte nevidel a raz to mimozemšťania alebo aspoň androidi ocenia. No a záverečná vesmírna scéna úletu zo Zeme a z celej Galaxie je výnimočná, úplne sa vymyká celému predchádzajúcemu filmu, asi ju robil niekto iný. ()

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

Pro mě sice i jako experiment artově k nevydržení v celé délce, ale koherentní tvar a atmosféru to má, nemůžu upřít. V dobrém prostoru nějaké moderní nebo undergroundové galerie ve smyčce supr. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Asi tu budem pôsobiť ako nezmar, ale tento dokument je hlavne prevedením ukážkou toho, ako si nepredstavujem dobré snímky. Obsahovo to bolo o inom a režisérka ponúkla divákovi zaujímavú fikciu, ktorá sa iste vryje do hlavy. To spomínané prevedenie ale bolo katastrofálne a to hovorím aj napriek tomu, že chápem, ako to pani Čakányová myslela. Mne to ale vôbec neulahodilo a miestami som mal až fyzickú potrebu ten film vypnúť. Nakoniec som to dal, ale bola to v zásade strata času. 30 % ()

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Nezvyknem sledovať experimentálne dokumentárne filmy (tento je môj prvý, hehe) a preto bola celkom výzva hodnotiť takýto film. Musím povedať, že úvodnú polhodinu som pri sledovaní viacmenej trpel. Zvolená forma, kde asi 4 minútové abstraktné fázy striedajú pár minútové rozhovory (ktoré ako tak tvoria dej) sledovať nebola práve selanka. Najprv som si myslel, že celý dokument bude taký "randomizer" guláš, ale čuduj sa svete, film mal ucelenú myšlienku, ktorú podal aj celkom podnetným spôsobom. No stále si myslím, že každá abstraktná časť by mohla byť pokojne o minútku (či viac) kratšia a filmu by to neublížilo (možno naopak, aspoň mne by to nevadilo) a namiesto 78 minút mohol mať film pokojne 70, či dokonca 65 minút. Ale toto je dosť subjektívne, navyše keď aj tie rušivé časti majú svoj význam pre film a osekať ich na minimum by bol asi už extrém. PS: Musím sa priznať, že nebyť mojho kamoša Krasko666, tak by som takýto filmový experiment nevidel. ()

Galéria (8)

Súvisiace novinky

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

18.10.2023

Přípravy na dokumentární událost podzimu jsou v plném proudu! Program nabídne více než tři sta padesát filmů. Mimo jiné přinese objevnou retrospektivu bratří Mélièsových a Václava Táborského, obrazy… (viac)

Reklama

Reklama