Reklama

Reklama

Reality

Trailer 2

Dvadsaťpäťročná prekladateľka Reality Winner (hrá ju Sydney Sweeneyová zo seriálov Euphoria, Biely lotos a Ostré predmety) učí jogu, nakupuje v miestnom supermarkete, popíja ľadové latté a pravidelne publikuje na Instagrame. Keď je v strese, používa humor ako obranný mechanizmus. Dňa 3. júna 2017 prídu do jej domu agenti FBI s príkazom na prehliadku. Ukáže sa, že dievča je podozrivé z úniku prísne tajnej správy NSA; týkala sa ruského zasahovania do amerických volieb v roku 2016 prostredníctvom e-mailov. (HBO Max)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (39)

leila22 

všetky recenzie používateľa

Reality nie je film, ktorý si získa veľa divákov. Je točený veľmi civilne, až dokumentaristicky. Nevyhneme sa v ňom preto ani scénam, ktoré vyznievajú vcelku nezáživne. Dokonca aj natáčanie prebiehalo chronologicky, čo nebýva bežné. Zároveń z neho srší silná autenticita, takže nepríjemný pocit vyvolať dokáže a minutáž má tak akurát. Možno tu hovoriť o vernej kópii výsluchu Reality Winner vo filmovovom poňatí, ktoré bravúrny výkon Sydney Sweeney povyžuje nad priemer. ()

Azurose 

všetky recenzie používateľa

Konverzační drama odehrávající se během pár hodin. Reality působí jako naivní dívka, ale ve skutečnosti je si všech svých činů a záměrů vědoma. Přesná kopie výslechu je velice zajímavým zpracováním, přesto postrádá konflikty a zvraty, které by snímku přidaly na dramatičnosti. Kdyby tvůrci přeci jen do děje vstoupili, celistvost by byla zanechaná, jen by byl děj komplexnější. Přes to vše je herecký výkon Sydney Sweeney naprostou delikatesou a chvílemi i horší části příběhu zachraňuje. Zajímavá rekonstrukce zatčení a amerického historického milníku, která mohla být provedená lépe, ale i přes nedostatky je fajn filmem. [TNIFFH 2023] ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Kratučký 80 minútový konverzačný triler, ktorý zaujme najmä tým, že väčšina konverzácií ide presne podľa prepisu spisu vyšetrovania, čiže môžeme v praxi sledovať ako by to asi vyzeralo, ak by jedného dňa agenti FBI zazvonili bežnému človeku v USA pri dverách s obvinením z úniku vládnych informácií. Inak hlavne v prvej polovici sa film až desivo tiahne, dialógy sú hrozne nezaujímavé a vedené small talky pripadajú až na smiech. I keď v podobných vypätých a stresujúcich situáciách sú zrejme pochopiteľné. V druhej polovici keď sa divák ako ja ktorý nevedel do čoho ide dozvedá, čo hlavná hrdinka vie/nevie a čo a prečo sa stalo je to však omnoho pútavejšie. No a plus je, že s odstupom času je dojem z filmu výrazne lepší než po jeho konci a že ma donútil o pojednávanej udalosti i dodatočne pátrať. Vo výsledku: žiadna strhujúca dráma, ale zas ani úplne zbytočný film. PS: Sydney Sweeney z Euphorie si tu pripisuje jednu z mála úloh, v ktorej nezhodí šaty a pokúša sa o "serióznejšie" herectvo, ktorým asi chce docieliť uznanie Akadémie a kritiky. 55% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Sydney Sweeney ukázala, že aj bez tasenia predností a zadností vie vyzerať dobre, prirodzene a hlavne herecky, doteraz to bolo viac menej o podprsenkovom a bezpodprsenkovom výkone. Takže v tomto pozitívum. Zvyšok je taký nudnejší prípad, ktorý sa chce podobať na Snowdena, ale ostal len ten Snow, a to na košeli a tvári vyblednutej slečny Sweeney. A samozrejme by tento film nevznikol, keby nešlo o zlého Trumpa, ktorý by chudák bez Putina nikdy zvolený nebol. Ostali tak len dobré herecké výkony, skromné kulisy a pocit, že sa tu zase politizuje. Dnes máme veľmi lacné reality na úrovni Big Bother a potom veľmi drahé reality na úrovni garsónky v Bratislave. Toto je niečo medzi tým. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Kompozične to bolo výborné a rozhodne originálne, ale celý tento "Reality Winner Case" ma akosi nebavil. 80 minút sa točíme v tých istých otázkach v rámci výsluchu FBI. S jediným cieľom, zistiť, prečo Reality poslala nejaký tajný dokument ďalej. Jej odpovede v podstate zmysel mali, no a vlastne len chcela, aby sa ľudia dozvedeli o tom, čo sa udialo počas ruskej intervencie do amerických volieb. Herecký výkon Sydney bol skutočne kvalitný. Len škoda, že celý film je mdlý, nezáživný, a bohužiaľ aj nudný. Pritom ten potenciál tam bol určite vyšší... 2* ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčanie začalo v máji 2022, trvalo 16 dní, pričom posledných 9-10 dní sa sústredilo na natáčanie vo vnútri miestnosti. (Arsenal83)
  • Veškerý dialog ve filmu vychází z doslovného přepisu záznamu FBI. Když se postavy zadrhávají, opakují slova nebo třeba zakašlou, je to proto, že to ve stejnou chvíli udělaly jejich skutečné předobrazy. (DavePave)
  • V rámci prípravy na svoju rolu Sweeney sledovala rozhovory a rozprávala sa so skutočnou Reality cez Zoom a text. Sweeney použila tieto rozhovory, aby pochopil Winnerovej spôsoby rozprávania, ktoré sa snažila napodobniť. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Reklama

Reklama