Reklama

Reklama

Barbier sibírsky

  • Česko Lazebník sibiřský (viac)

Obsahy(1)

1905: Matka píše svému synovi, který je kadetem na proslulé americké vojenské akademii ve West Pointu. Jak mu vypráví svůj příběh, odhaluje dlouho skrývané tajemství jeho narození. 1885: Mladá Američanka Jane Callahanová cestuje do Ruska. Během své cesty do tohoto nového světa sdílí kupé se skupinou mladých divokých kadetů. Mezi nimi je i Andrej Tolstoj, elegantní a vášnivý mladý muž. Jane zjistí, že oba sdílejí stejnou lásku k hudbě a kadet se do této krásné a nezvyklé cizinky bláznivě zamiluje. Na moskevském nádraží očekává Jane Douglas McCracken, excentrický vynálezce, který se snaží získat podporu velkovévody, aby mohl prodat Rusku svůj výtvor: obrovský stroj na kácení stromů. Aby dosáhl svého cíle, představuje McCracken Jane jako svou dceru. Její rolí je obměkčit úředníky a okouzlit všechny McCrackenovy potenciální zákazníky. Jane by se ráda znovu setkala s hezkým mladým kadetem Tolstým, a tak ho navštěvuje ve vojenské akademii. Tam je představena generálu Radlovovi, muži, kterého má na přání McCrackena svést. Jane brzy poněkud nemotorného Radlovova okouzlí. Ten požádá kadeta Tolstého, jehož city k Jane zcela ignoruje, aby ho doprovodil k McCrackenovi, kde hodlá požádat o Janinu ruku. Mladý muž, přemožen svými emocemi a láskou, nemůže při generálově návrhu déle tajit své vlastní city k Jane. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (130)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Lazebníkovi som bol v kine Nostalgia, kde som sa na drevených stoličkách častokrát cítil tak pohodlne, ako keby som bol na Sibíri. To by bolo znesiteľné jedine v prítomnosti Julii Ormond. Tak aspoň som sa na ňu mohol pozerať. Vopred som bol síce upozornený na "inakosť" historického diela, ale aj tak mi trvalo dobrú hodinu, kým som sa na Michalkov štýl dokázal adaptovať. Takže moje hodnotenie je subjektívne ovplyvnené krásnou Juliou a potom už objektívne najmä výpravou. ()

MJMilan 

všetky recenzie používateľa

Je ještě někdo, kdo nevěří v lásku? Tak ať se podívá na Lazebníka Sibiřského a nechá se alespoň unášet tím, že něco takového může někdy existovat. Příběh s pozadím ruských dějin carského Ruska ovšem Vaše unesené smysly nenechá dlouho v oblacích. I tak je ale Lazebník Sibiřský krásným filmem se skvělým hereckým obsazením. Film jsem viděl v českém znění, avšak snad 70% bylo v jazyce ruském a to rusky neumím ani slovo. I když to celkový dojem z filmu nepokazilo, doporučoval bych titulky. ()

Reklama

FeiNike 

všetky recenzie používateľa

Cárske Rusko ako moju obľúbenú filmovú kulisu som si prostredníctvom krásnych záberov na zasnežené cimburie Moskvy či šíre brezové háje na Sibíri, umocnené pôsobivou hudbou a veľkolepou výpravou vychutnal naozaj s veľkým pôžitkom..Na "pekelný stroj" šialeného vynálezcu som hľadel s patričným úžasom, charakteristiky "ruskej duše" ma celkom pobavili, i keď som mal pocit, že občas sa až príliš tlačilo na pílu.. A ten najdôležitejší element klasických veľkofilmov - silná love story - ma tiež dostala tam kam mala, aj keď svojou intenzitou sa predsa len nevyrovnala [ v mojich očiach ] neprekonateľnému príbehu lásky Jurija Živaga a Larisy Antipovny..Michalkov demonštruje svoje režijné zručnosti [ obrovské ako Rusko ] v každej scéne a podarilo sa mu stvoriť pre niekoho možno trochu "hollywoodsky" ale v každom prípade mnohými pôvabmi oplývajúci historický veľkofilm. ()

Decker 

všetky recenzie používateľa

Velmi elegantni, emotivni a krasne citlive natoceny film pro divaka, ktery hleda neco vic nez jen vybuchy a mrtvoly. Julia Ormond je ve sve roli Jane jednim slovem uzasna. Opravdu velmi mile a necekane prekvapeni. Na Rusko uz budu mit od teto chvile zase o neco jiny a rozsirenejsi pohled nez doposud. ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Úžasná výprava s dôrazom na detail, čarovná príroda nekonečného Ruska a usmiata sympatická hlavná predstaviteľka. Musím sa priznať, že som nečakala taký hollywoodsky a komediálny tón filmu, ale aspoň sme mali možnosť vidieť opäť čosi iné, nie len "klasickú" drámu. K tej sa film schyľuje (ale naozaj len vlažne) ku koncu filmu. Určite podarený filmársky kúsok, ku ktorému sa niekedy rada vrátim. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (15)

  • Záběry amerického letního vojenského výcvikového tábora byly pořízeny v Česku a také v Portugalsku na mysu Roca. (Aelita)
  • První vojenské využití bojového plynu mělo na svědomí Německo v roce 1915. První plynové masky začaly vznikat až jako reakce na tuto novou zbraň. Proto neměla a ani mít nemohla americká armáda v roce 1905 plynovou masku a už vůbec ne celoobličejovou. (m.xFuck)
  • Všechno sklo (nádobí) ve filmu bylo vyrobeno na zakázku českými skláři. (džanik)

Reklama

Reklama