Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozdílní podnikatelé – inovátor Mike Lazaridis (Jay Baruchel) a obchodník Jim Balsillie (Glen Howerton) – spojili své síly v podniku, který se za více než deset let stal celosvětovým hitem. Přístroj, který jeden z nich vynalezl a druhý prodával, byl BlackBerry, návykový mobilní telefon, který změnil způsob, jakým svět pracoval, hrál si a komunikoval. Ale současně s tím, jak BlackBerry stoupal k novým vrcholům, začal se ztrácet uprostřed války smartphonů, nerozhodnosti managementu, která nakonec vedla k rozpadu jednoho z nejúspěšnějších podniků v dějinách businessu. (mac000)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (29)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Další z řady podobných snímků, které se na plátně objevily. Nemá to úplně největší tah na branku, ale natočený, a hlavně zahraný je to dobře.. Ten vývoj postav tam byl vidět. Jen to bylo takový povrchní, hlavně ve vztahu k práci. Z okolí postav se toho příliš nedozvíme, což mi ale nijak moc nevadilo.  Celkem povedený. 60%. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia vcelku podarená adaptácia skutočného príbehu. Nie tak kvalitne a zručne natočená ako Tetris, nie s tak bizarnou témou ako Pinball a nie tak mainstreamová (resp. natočená s menším rozpočtom a ambíciami) ako Air. Herci sú až na Glenna Howertona priemerní a natočené to nie je bohvieako. Hlavnou doménou je príbeh, ktorý však aj napriek slabšej technickej stránke dokáže udržať pozornosť a u mňa osobne tomu tak bolo ani nie v prvej polke (začiatky, rozkvet, vznik 2 Co-CEO, úspech) ale najmä v druhej polke, kde sa ukázala odvrátená strana úspechu Applu (absolútne rozbitie konkurencie) a tiež ako krehké je i multimiliónové podnikanie, ak je vedené bandou arogantných, nafúkaných debilov, ktorí časom stratili kontakt s realitou a dobou. Pôvodne som chcel v hodnotení zaokrúhliť na slabšie 4*, no s odstupom času musím uznať, že v konkurencii spomínaných filmov ťahá Blackberry jednoznačne za najkratší koniec a preto nakoniec 1* uberám. PS: skrátenie o 10-20 minút by rozhodne neuškodilo. 65% ()

Reklama

JamesSi 

všetky recenzie používateľa

"They call them Crackberries." Film Matta Johnsona (Nirvanna The Band, Operation Avalanche) o mobilu z Kanady, který jste možná měli před iPhonem. Očekávejte spíše komedii s odkazy na Doom a další nerdoviny natočeno skoro dokumentárním stylem než drama ve stylu Fincherovy The Social Network. Sledujeme 3 těžká období v životě společnosti Blackberry, přetržky v konferenčních místnostech a slovní bitky mezi nerdy a korporátními žraloky. High risk, high reward anebo Hard fail. Skvělá maličkost s bílým šumem z Číny. Těším se na Jonhnsonův nový film, kterým by měla být filmová adaptace Nirvanna The Band The Show a měl by se točit už tohle léto. Čistě kanadský tvůrce, jehož filmy se zaslouží vyhlížet. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

BlackBerry bol veru riadny fenomén, a potom sa zrazu náhle vytratil. Nikdy som nerozmýšľal, že čo sa s ním stalo, ale kvalitnou odpoveďou na túto otázku je rozhodne tento film. Vizionár Mike Lazaridis vytvoril v telekomunikačnom mobilnom priemysle doslova revolúciu. BlackBerry sa ocitlo na výslní a každý ten mobil proste chcel (vrátane mňa, sám som si jeden svojho času zaobstaral). Postupne však BlackBerry začalo zaostávať v inováciach, a keď prišiel Apple s prvým smartfónom, tak to bol začiatok konca. Samozrejme, veľkú zásluhu na páde BlackBerry mal egocentrický chamtivec Jim Balsillie, ktorý mal až príliš obchodného ducha. Spracovanie tohto príbehu ma spočiatku celkom nudilo, a celá tá kancelária, kde sa všetko odohrávalo ma neupútala. Potom sa to konečne rozbehlo a čím bližšie bol záver, tým to bolo zaujímavejšie. Celkovo na 3* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbeh ostružiny, o jej rozkvete a pomalom uhnití. Našťastie som tento plod mobilného sveta nikdy nepožíval a nerozumiem fascinácii, ktorej sa mu dostalo za mlákou. Takže pre mňa film, ktorý mohol byť kľudne o vynáleze šijacieho stroja a také boli aj emócie. Je však dobré, že to tvorcovia poňali do humorného štýlu, čím sa vyše dve hodiny stávajú oveľa znesiteľnejšie. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Film sa natáčal v severnej časti údolia Santa Clara s názvom Silicon Valley (Kalifornia, USA) a Waterloo (Kanada). (Arsenal83)
  • Počas jedného filmového večera skupina BlackBerry programátorov a inžinierov sleduje film Oni žijú! (1988). (drake31)
  • Napriek tomu, že ide o jeden z mála kanadských filmov, ktorý sa v Kanade dočkal tak širokého uvedenia (viac ako 200 kín), stal sa tam kasovým prepadákom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama