Reklama

Reklama

Delá z Navarone

  • Česko Děla z Navarone (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový vojnový film s Gregory Peckom, Anthony Quinnom a Davidom Nivenom. Sú to muži na pohľadanie. Sú to muži činu. Ako členovia spojeneckého diverzného komanda sú spolu s ostatnými vyslaní na nebezpečnú misiu, ktorá má za cieľ zničenie veľkých poľných diel nemeckej armády. Tie sú sústredené na ostrove Navarone a sú pripravené ohrozovať životy 2000 britských vojakov uväznených v obkľúčení nacistických vojsk.... Film vo svojom čase zaznamenal fenomenálny úspech, ktorý okrem iného znamenal aj sedem Oscarových nominácii... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

GREGOIRE 

všetky recenzie používateľa

Po mém soudu jeden ze špičkových válečných filmů. Dějová linka je trochu podobná třeba Sedmi statečným. Je jistý problém (zde dvě obří německá děla na Navarone), který je nutno zvládnout. Sejde se různorodá parta – každý ztělesňuje něco jiného. Jsou vhozeni do víru událostí, kdy se kromě samotné bojové akce postupně odkrývají jejich charaktery a životní příběhy. Žádné zběsilé střihy - nespěchá se, což je důležité. Máme čas spoluprožívat a být vtaženi do děje. Gregory Peck, Anthony Quinn a spol. jsou ve formě. Víme, že úkol bude splněn, ale přesto oči neodtrhneme ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Válečný film obsazen 7 hvězdami, no to už musel být kasovní trhák i kdyby tam o nic nešlo. Ale on to byl v r. 1966 báječný film a kasovní trhák jak by smet. Gregory PECK lákal ženy i muže do kinosálu jako včely na med a pokud měl někdo štěstí, tak se dostal určitě během 2-3 dnů do kina. Neboť tak bylo dopředu vyprodáno. To byla doba, kdy chodit do kina bylo samozřejmostí. Dnes, v době DVD, VHS, Satelitů a nejrůznějších kabelovek (a drahého vstupného do kina) si to občané mohou jenom nechat od té starší generace vyprávět. Ale stejně : byla to krásná doba...společenská a plná očekávání krásných filmových zážitků. ( To nemělo nic společného s režimem - to šlo mimo nás). ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Úspešný a podľa niektorých dokonca kultový film ma nijako nenadchol. Anglosaský pohľad na vojnové udalosti je po všetkých stránkach na míle vzdialený od reality. Horolezecké lopotenie sa na kolmej stene, vyžehlené uniformy, figúrkovití, trápni Nemci a na druhej strane anglosaskí hrdinovia, ktorým páru nieto, scenáristické premety, partizánky a mnoho ďalšieho mi dosť komplikovalo sústredené sledovanie tohto dva a pol hodinového filmu. Našťastie ho uvádzali neskoro večer a tak si organizmus samostatne vyberal mikrospánkovú daň. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Delá sú, ako by povedali naši susedia, podívaná jak má být. Tým v mojich očiach ospravedlňuje aj určité nedostatky, spôsobené ale skôr dobou vzniku. Nemci tu sú za hmyz, ktorý treba na každom kroku kántriť. Ak sa jedná o smrť niekoho z našej strany, je okolo toho nakrútená 10 minútová sekvencia a ešte sa aj trochu pofilozofuje. Mám radšej filmy z vojny, odohrávajúce sa mimo front a ukazujúce pohľad nejakej etnografickej skupiny. Svedkami vraždenia Grékov ale nie sme, mŕtvoly sú takmer výlučne Nemci. Preto delá nemôžu byť tak kvalitné, ako napríklad juhoslovanský Pád Talianska. No a ďalšie nepopierateľné pozitívum je samozrejme absolútne luxusné obsadenie....ako sme už pri týchto typoch filmov dlhodobo zvyknutí. ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Naše babičky musely slintat nad Gregory Peckem stejně jako my dnes nad ... (doplň podle vlastní srdeční záležitosti :o) A já, byť mnohem mladší generace, slintám nad Peckem taky... No a jako "kulisa" inteligentní válečný příběh, výborné vedlejší postavy, akce, hudba a další propriety úspěsné klasiky. Kdo by nedal alespoň 4* ? A na závěr jedna vtipná hláška :"Kapitáne, prohlédl jsem si tu loď, a asi bych vám měl sdělit, že neumím plavat." "Beru to na vědomí." ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (28)

  • Většina techniky používaná německou armádou je ve skutečnosti americká. (clikclikCZ)
  • Pro roli ztvárněnou nakonec Gregorym Peckem byl zvažován Rock Hudson i Cary Grant. Posledně jmenovaný ale tehdy už “neprošel“ kvůli vysokému věku (56). (džanik)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama