Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o mývalech, kteří žijí v klidu poblíž Tokia. Žijí v klidu a míru, dokud se město nezačne rozrůstat. Lidé vykácí jejich rodné lesy a snaží se tam postavit městskou zástavbu. Mývalové se svými schopnostmi přeměny se je snaží zastavit, ale dokáže vůbec něco lidi zastavit, když ani strach, či soucit to nedokázaly? (Tsukikage)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

belldandy 

všetky recenzie používateľa

Milý, legrační i tragický příběh o marném boji mývalů za jejich domovy i životy. Na lidi však medvídci mývalové "nikdy meměli". Třebaže dokážou vymyslet řadu povedených způsobů, jak se plánům na rozrůstání města postavit, jejich boj je předem prohraný. Osud jim velí zemřít nebo se přizpůsobit (pokud to dokážou). Další znamenitý příběh mistra Takahaty natočený podle skutečné události. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Jeden zo slabších filmov štúdia Ghibli. Občas milé, občas pekné a občas vtipné, no zároveň však veľmi zdĺhavé, nijak extra originálne a po čase už nudné a stereotypné. Nie je to tak, že by sa jednalo o vyložene zlý film, ktorý som si vôbec neužil, no nie je v ňom nič, čo by ho nejak vyzdvihlo nahor a štúdio Ghibli už nasnímalo oveľa lepšie animácie. ()

Reklama

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Ten Takahata je teda fakt zvláštní chlapík... Hodně osobitý, odvážný a se skoro až diametrálně odlišným přístupem než jeho slavnější ghiblikolega. Tam kde Hayao idealisticky bojuje se samotnou podstatou a snaží se jakoby vytvořit lepší svět (i když sám by řelk jen něco skromného ve stylu : Je to jenom film pro děti), tam Isao působí, že očima beznadějného realisty ví, že je to všechno víceméně v hajzlu a snaží se spíše diváka učit jak těma sračkama projít aspoň s úsměvem a nadějí... Jeho psíci mývalovití nebojují s konzumem(na to už si příliš navykli na obsah lidských popelnic a televizi), nevedou ekologickou válku za záchranu ducha lesa a mýtických tvorů. Chcou jen nějáký ten prostor kde by mohla jejich rozrůstající se rodina žít v klidu a s humorem.... Po pravdě je mému srdci bližší idealistický Miya-san, ale zároveň má osobitý a tvrdohlavý Takahata mé sympatie. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Prečo tento film má odo mňa 4 hviezdy napriek tomu, že niekedy nemá ani hlavu ani pätu? Ok je pravda, že nakoniec je to len tri a pol hviezdy, ale tento film mi proste pripadal ako kritika ľudskej spoločnosti a nie len kritika z pohľadu toho, že sa ako ľudia rozpíname tam kam by sme nemali. Kritika ľudskej spoločnosti je aj z pohľadu "mývalou", ktorí sa stále viac a viac približujú svojim správaním ľudom. Občas je tam aj nejaká vtipná hláška atď, ale film proste má určitú výpovednú hodnotu aj keď niekedy sú v ňom úplne zbytočné "scény" a dá sa povedať, že by sa zišlo ho jemne skrátiť z dvoch hodín, ale zrejme išlo o to, že tento film nie je rozprávka a ani komédia a je to určitá kritika ľudskej spoločnosti, tak kratšia dĺžka filmu by tak možno nepôsobila. Je tam aj cítiť kritiku masového myslenia ľudí...(Hodnotenie 3,5) ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Zvieratká, ktoré s veselým rozradosteným spevom tlačia spokojne pomaličky buldozér k priepasti, aby ho do nej zhodili a rozbili, to je naozaj balzam na dušu, po každej stránke. Viackrát som sa dobre pobavil. Ekologická agitka je badateľná, ale nijak neprimeraná, a ani ľudia nie sú výlučne tí zlí, aj keď je to celý čas ponímané z pohľadu zvierat, ktorým ľudia ničia habitát svojimi výstavbami. Vlastne, keby mal niekto príliš veľkú fantáziu, zvieratká si kľudne môže zameniť za ľudí. Prírodných ľudí. Taká alegória. Dá sa to zameniť, pre schopnosť zvieratiek transformovať sa, premieňať podoby, napríklad aj na ľudí. Vlastne som zistil, že som asi transformované zviera, ktoré sa už len nedokáže vrátiť do pôvodnej podoby. Každopádne som z tých, ktoré sa neprispôsobia. A prežijú. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Místo, kde se děj odehrává, jsou kopce Tama, v současnosti již Nové město Tama u Tokia. Na stejném místě - již po výstavbě města - se odehrává i děj dalšího filmu studia Ghibli uvedeného o rok později Šepot srdce. (Anthro)
  • Během "Monster Parade" ve městě jsou vidět letící Porco, Kiki, Totoro, a Taeko. (mr.filo)
  • Režisér Takahata chtěl původně pro studio Ghibli zadaptovat báseň „Příběh rodu Taira“ o boji klanů Taira a Minamoto. Hayao Miyazaki mu ale řekl, že už má rozpracovanou Princeznu Mononoke (1997), takže si Takahata vybral jiný námět. (novoten)

Reklama

Reklama