Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Bostonský škrtič od oceňovaného režiséra a scenáristu Matta Ruskina je krimitriler o priekopníckych reportérkach, ktoré v 60. rokoch 20. storočia písali o známych vraždách Bostonského škrtiča. Hlavnou postavou je Loretta McLaughlinová, reportérka z novín Record American, ktorá medzi vraždami ako prvá našla spojitosť. Ako obetí pribúdalo, Loretta sa spoločne s kolegyňou a priateľkou Jean Coleovou usilovala vo svojom vyšetrovaní pokračovať, no snahy dvojice neustále kazil vtedajší všadeprítomný sexizmus. McLaughlinová a Coleová napriek tomu a napriek veľkému osobnému riziku vo vyšetrovaní pokračovali a pri hľadaní pravdy vystavili nebezpečenstvu vlastné životy. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Oslava ženské síly, kriminálka nebo investigativní thriller? Bostonský škrtič vlastně nikdy plně nefunguje ani v jedné ze zmíněných rovin, Matt Ruskin dodává pouze slušné řemeslo s působivým výkonem Knightley, které ovšem nedokáže plnit uspokojit ty, kteří doufají v novou instantní klasiku, ze které by na pochodu ideálně mrazilo. Vyprávění podobných příběhů je nutné, jen by do budoucna byla potřeba též více výpovědní hodnoty.... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Česi majú pekné slovo. Unylý. Viem, že to slovo v skutočnosti znamená niečo úplne iné, ale keď sa povie unylý, ja si predstavím čosi nie zlé, ale lenivé, čo sa rozbieha a rozbieha, ale nakoniec sa to nerozbehne a vy si uvedomíte, že to fakt nie je žiadny zázrak. Ale zas v živote ste videli už stokrát slabšie filmy. A tak si to znudene odškrtnete zo zoznamu a už na to nemyslíte. V dobrom, ani v zlom. Bostonský škrtič nejaký čas pôsobí práve takýmto „unylým“ dojmom, postupne sa však rozbehne a ku koncu je vám možno ľúto, že má „len“ dve hodiny. Producent Ridley Scott si to adekvátne ošetril, vyzerá to dobre, je to retro (nielen módou a výpravou, ale tiež spoločenským správaním) a 38-ročná Keira Knightley si to tu dosť dáva. Nevraviac o Chrisovi Cooperovi, ktorý si vychutnal vďačnú roličku šéfredaktora, ktorý sa síce sem-tam správa ako kretén, ale je len otázkou času, kedy sa ukáže, že je muž na správnom mieste. Samotný prípad je poňatý trochu nevzrušivo, azda až nudne, ale je sám osebe silný, keďže má základ v skutočných udalostiach. ()

Reklama

halogenka 

všetky recenzie používateľa

Tvurci mohli pomerne dost usetrit pri obsazovani - vetsi herecky talent a schopnost utahnout cely film by melo i drivko od nanuku. Ale uprimne, ani sebelepsi drivko od nanuku by nezachranilo tenhle naprosto bezpohlavni scenar, ktery misto napeti serviruje nudu. Coz je dost na povazenou, vzhledem k tomu, ze skutecny pribeh Bostonskeho skrtice/skrticu je hodne stavnaty. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Feministická agitka o dvou ženských  co mají věčně v držce cigáro ačkoliv si obě stěžují, že nemají peníze a tyhle ženské z nichž jedna píše články v oblasti lifestyle (v podstatě životní styl,  móda, spotřebiče atd) a druhá je štětka co dává šéfovi a má z toho benefity (samo to tam padne a ona to nepopře) vyšetřují vraždy bostonského škrtiče. Ze začátku se to dá pak zhruba v prostředku se z toho stane boj proti mužům a padají tam kecy o tom, že policajti jsou neschopní (oni jako, že jsou neschopní , ale tady je to podané tak, že oni nedělají nic  zatímco ty dvě jsou dokonalé přitom jediné co udělají je to, že si zavolají s jedním fízlem a optají se ho zhruba na 2 otázky a on odpoví a oni o tom napíšou článek proč nedala policie embargo na případ  film neřeší). Je to nudné táhne se to a na nějaké vraždy nebo napětí  rovnou zapomeňte. V Zodiacích (obou) byly aspoň nějaké vraždy ukázané tady není nic jen chlápek prostě přijde k bytu řekne jdu Vám něco opravit posílá mě domovník ženské ho pustí a on je zabije. Keira Knightley šla od Pirátů z Karibiku hodně herecky dole. Konec je fanfikce mám o tom knížku od chlápka co dělal rozhovory s vrahy a ty dvě jména tam vůbec nezazněly tady to působí, že ho potkaly ve vězení překecaly ho ať se přizná a on to udělal ve skutečnosti to bylo nejspíše tak, že jich vraždilo více a on to odsral , aby to neřekl.   Tenhle článek  https://cs.wikipedia.org/wiki/Bostonsk%C3%BD_%C5%A1krti%C4%8D Vám dá daleko více než celý tenhle film.  40 procent ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Bostonský škrtič" nie je skvelý film, ale je to zaujímavý, dobre zahraný a dobre produkovaný. Je to proste štandardný investigatívny reportérsky film. Nepreháňa to s drámou. Je to desivý príbeh, kde sa podľa názvu môže zdať, že celý film bude o Bostonskom štrtičovi, ale v skutočnosti je hlavný dôraz kladený na postavu Keiry Knightley, ktorá podala vynikajúci výkon. Mnohým ľuďom sa nepáčil „príliš temný“ štýl filmu, no mne to dodalo „pocity strachu a chladu“. Sú momenty, ktoré sa mi vyslovene nepáčili: málo pozornosti sa venovalo vzťahu hlavnej hrdinky Loretty s manželom a celkovo boli vzťahy s rodinou vložené veľmi chaoticky. Záver mi tiež prišiel príliš kuskovaný a mätúci. Ale ak máte radi filmy ako Zodiac, Se7en, tak by ste mohli byť spokojný, i keď tieto filmy sú o parník lepšie. 7/10 ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • Film je založený na skutočnom príbehu bostonského škrtiča, ktorý v 60. rokoch zabil v Bostone 13 žien. (Arsenal83)
  • Kvôli pandémii COVID-19 bolo potrebné dodržať niekoľko zdravotných procedúr. Celý filmový štáb bola zaočkovaný a testovaný na vírus trikrát týždenne až do ukončenia výroby. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bostone (Massachusetts, USA) od decembra 2021 do marca 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama