Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepolapiteľný masový vrah terorizuje svojimi rituálnymi vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obetí rastie a je iba jediný muž, ktorý je schopný odhaliť vrahovu totožnosť - málovravný a tajuplný detektív Jack Cole (Steven Seagal). Policajné oddelenie v L.A. ho dá dokopy so skúseným vyšetrovateľom Jimom Campbellom (Keenen Ivory Wayans) a táto dvojica - nie príliš nadšená zo vzájomnej spolupráce - sa vydáva do ulíc. Čoskoro dôjde k ďalšej vražde, ktorej obeťami sa stali Coleova bývalá žena a jej nový manžel. Všetky stopy pritom ukazujú práve na Colea. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (257)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna sa o narozporuplnejsi film aky Seagal natocil. Na jednej strane ho natocil po troch svojich najdrahsich filmoch, takze divaci ocakavali dalsi velkofilm, ale kratko pred natacanim producenti filmu brutalne zkratili rozpocet, takze po akcnej stranke posobi dost podvyzivene. Okrem par bitiek a nejakej tej prestrelky tu su z epickejsich scen len dva vybuchy. A aj ked su celkom posobive, tak to zamrzi. Dalsim rozporom je dost temna zapletka o seriovom vrahovi, ale ustredne duo detektivov sa sprava ako v blaznivej buddy movie komedii. Ich slovne prestrelky su vtipne, ale pôsobia dost nepatricne. Mozno ze to v pôvodnom scenári fungovalo, ale film je evidentne dost zostrihany, aby sa zrychlilo tempo, takze aj na tak zavaznu scenu, kedy Seagalovi zabiju exmanzelku, sa rychlo zabudne a Seagala to nijak netrapi. Vdaka tej skratkovitosti som sa nevedel poradne vzit do postav. Technicka stranka je tiez divna. Sice sa este jedna o film so Seagalovho kino obdobia, ale zvoleny reziser patri rozhodne k tym najhorsim s ktorymi v tej dobe spolupracoval. Niektore bitky su natocene dobre (bitka v restauracii, finale), ale niektore su debilne zostrihane a nasnimave vo velkych detailoch, takze vidno velky prd. Aspon ze nesklame finalny duel, ktory patry k tym lepsim a hlavne dlhsim, takze aj Seagal inkasuje nejaku ranu. Samotny Seagal v tej dobe uz nastupil cestu neskutocnych rozmerov, hlavne na bruchu to je najviac očividné, ale v tvári este vyzera cool a v tych par bitkach, ktore mu neznicil reziser ukazuje, ze bol este pouzitelny. Vysledok je taky mišmaš v ktorom si kazdy najde nejaku zaujimavu scenu, ale ako celok to nefunguje prilis dobre. Cize film na jedno pozretie. 5/10. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po troch veľkolepejších akčných filmoch sa Steven Seagal zase vracia k trochu menším žánrovkám, tentoraz ale predsa len k ambicióznejšej, ktorá akčný žáner kombinuje s kriminálkou o hľadaní rituálneho sériového vraha a dopadlo to samozrejme vynikajúco. Kedysi som sa tohto filmu ale trochu obával, keďže film dlhší čas nepripomína klasickú seagalovku, napríklad chýba i nejaká menšia rozbehová akčná scéna na úvod, ktorá ešte s nasledujúcim dejom nemá nič spoločné, miesto toho tu len Seagal zachráni mladíka pred samovraždou a rieši sa detektívny prípad, v ktorom by mal figurovať len jeden páchateľ, ale predsa len sa časom ukáže, že je za tým niečo viac. Kriminálna línia je nakoniec aj pomerne originálna, takže dejovo mi to prišlo nadmieru zaujímavé, Seagal tu ako protivníka opäť dostane celú organizáciu, takže sa to našťastie výrazne priblíži aj ku klasickej seagalovke a k tomu tu má aj plnohodnotného partnera, s ktorým sa výborne dopĺňajú. Jedine ma trochu mrzí, že tu vôbec nie je využitý aj osobný motív, vražda bývalej manželky hlavného hrdinu a jeho následné podozrievanie, toto malo celkom potenciál a film by to pravdepodobne ešte vylepšilo, ale nemôžem si sťažovať, aj takto je to skvelé. Plusom je aj obsadenie, ale skôr kladných a menej dôležitých záporných postáv. Steven Seagal je tu perfektný, charizmy má samozrejme na rozdávanie, v akcii má tiež stále čo ponúknuť a páči sa mi aj celá tá tajomnosť a dokonalosť jeho postavy, toto jeho velebenie ostatnými sa mi pri ňom vždy veľmi páčilo. Skvelo mu sekunduje Keenen Ivory Wayans, s ktorým majú mnoho výborných hlášok, dialógov a situácií, výborné vedľajšie postavy, len by to chcelo lepších záporákov, Bob Gunton a John M. Jackson ma zase tak moc nebavili, v iných filmoch tej doby mával Seagal podstatne zaujímavejších protivníkov. Akcia je očakávane vynikajúca, súboje síce za Seagalovou špičkou trochu zaostávajú, už nie sú tak moc zamerané na aikido techniky a navyše sa občas nájde aj nejaký horší strih, prípadne je kamera bližšie, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak sú stále perfektné a navyše doplnené skvelými situáciami, ktoré im predchádzajú, obvlášť všetky tie reči pred akciou v reštaurácii. Poteší aj výborná prestrelka, kde ma zaujal hlavne dôraz na výmeny zásobníkov, ale aj zvyšná akcia, obzvlášť efektný výbuch bytu. Najlepšia je bitka v reštaurácii a finálny súboj, ale všetka výraznejšia akcia je skvelá. Režijne sa to ešte určite dalo doladiť, hlavne atmosférou, ktorá vzhľadom na tématiku rituálneho sériového vraha mohla byť tajomnejšia a temnejšia, ale v rámci akčného žánru je to predsa len slušná úroveň. Takže za Seagalovou špičkou Glimmer Man trochu zaostáva, ale aj tak je to stále perfektný akčný film so skvelou zápletkou, akciou, obsadením a aj humorom. 87% ()

Reklama

5150 

všetky recenzie používateľa

GLIMMER MAN byl před lety uveden také do kin a udělal na mě dobrý dojem, bohužel po druhém zhlédnutí už zdaleka ne tolik. Jako ve většině Seagalovek, tak i zde je kladen větší důraz na jednotlivou akci, než na samotný příběh, což je škoda. Bohužel ani hlášky (Wayans) mi nepřišly bůhvíjak úžasné, byť je tady mnozí vyzdvihují. Nicméně v rámci toho, co Seagal točí dnes, je tohle pořád ještě luxusní záležitost. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

To je všechno co umíš? No tak to tě budu muset zabít! Ok uznávám, že na vrcholu slávy natočil Stevo i větší pecky než je tahle a příběh je celkem o ničem, nicméně v dnešní době vnímám jako hotový zázrak podívat se na nevyžraného Seagala v dobách kdy byl ještě cool a nepoužíval na všechno dubla, takže možná i z přihlédnutím k tomuhle faktoru zvedám původní hodnocení o 1*. Navíc v tomhle filmu pronáší Svatý Štefan úplně neskutečný hlášky z kadencí kulometu, že to nejde ani všechno vyjmenovat. Mám v kapse skvělý přípravek na tu podlitinu co máte na čele. Na jakou podlitinu? Na tuhle!!! a plesk! 70% ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Jedna trošku netradiční Seagalovka, která je díky zajímavě složené dvojici hlavních hrdinů, plná skvělých hlášek, jenž mezi sebou ústřední herecké duo sype. Avšak nikoli na úkor kvalitní akce či slušného tempa a zápletky. Glimmer Man sice nedosahuje úrovně Přepadení v Pacifiku, Nemilosrdné spravedlnosti, Aljašky v plamenech či Lovce policajtů (tyhle čtyři filmy jsou podle mě nejlepší), ale i tak je to zatraceně dobrá zábava s drsným Seagalem. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama