Reklama

Reklama

Navždy Judy Blume

  • USA Judy Blume Forever
Trailer

Obsahy(1)

Navždy Judy Blume dokumentuje život a odkaz průkopnické autorky Judy Blumeové. Její knihy prosluly radikální upřímností a revolučním způsobem změnily to, jak milióny čtenářů vnímají sami sebe, své dospívání a sexualitu. Její odhodlání bavit se otevřeně o tabuizovaných tématech vydláždilo cestu k zásadním debatám o zákazech knih, cenzuře a o tom, jak dospívající objevují svou sexualitu. (Prime Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pani, ktorá deťom priniesla v knihách kontroverzné témy ako masturbácia, menštruácia, tínedžerský sex, antikoncepcia či aj smrť. Akcentácia bola aj na rôznu sexualitu, veď aj preto sa ten dokument robil. Judy otvorila tému súlože deťom a nie všetkým rodičom sa to páčilo. Dnes by už jej knihy možno nikoho nezaujímali, takto ale predala 82 miliónov. Kontroverzia sa oplatí, hlavne ak ide tým "správnym" smerom. Dokument je aj poctou fanúšikom, ktorým dané knihy pomohli a pre ktorých to bol pohľad do tajného sveta, v ktorom si mohli zamasturbovať bez pocitu viny. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zabavna biografie zpetny pohled na karieru vlivne pionyrske autorky, jeji osobnosti a dila. Je to uprimne, otevrene, informativni, kratke, nostalgicke, standartni, umluvene. Autori Judy nechavaji vypravet jeji vlastni pribeh. _Otec se me snazil vychovat tak, abych vedla dobrodruzny zivot, abych riskovala" rika spisovatelka. a posteskne si, ze jeji prvni muz nikdy nemluvil o citech.  Nekteri lide chteli jeji knihy zakazat. V teto dobe neexistovala kategorie literatury pro dospivajici mladez. Judy Blumova je fyzicky i dusevne podobna nasi zpevacce Monice Absolonove. Obe jsou take ve znameni zverokruhu vzdusne znameni. Judy je trochu desivejsi vodnar, zatimco Monika vahy. Take rad cicham ke kniham. Pekne jsou ukazky jejiho dil jako treba "Uz me nebavi hrat si na valku, protoze vzdycky jsem Hitler. Ale muzeme si hrat na koncentracni tabor". ()

Reklama

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Keď režiséri Davina Pardo a Leah Wolchok v júni 2018 oslovili Judy Blume, aby sa stala námetom pre dokument, spočiatku váhala. Vo februári 2020 súhlasila, ale natáčanie sa oneskorilo kvôli pandémii Covid-19. (Arsenal83)

Reklama

Reklama