Reklama

Reklama

Polite Society

  • Kanada Polite Society (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Ria Khan (Priya Kansara) verí, že musí zachrániť svoju staršiu sestru Lenu (Ritu Arya) pred blížiacim sa manželstvom. Po získaní pomoci svojich priateľov sa pokúsi uskutočniť to najambicióznejšie prekazenie svadby v mene nezávislosti a sesterstva. (Arsenal83)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (10)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Neviem čo si budú myslieť iní, no pre mňa je "Polite Society" celkom solídna akčná zábava s niekoľko prekvapivými a nečakanými zvratmi, ktoré okrem toho ešte aj fungujú. Najprv to pôsobí, že všetko bude len jedno obrovské nedorozumenie a celé to bude postavené len na žiarlivosti a strachu z toho, že sa niečo v Laninom živote zmení tak, ako by si to Khan nepredstavovala, no výsledok som absolútne nečakal. Filmu nechýba dobrá dávka humoru, dostatok energie, celkom solídna akcia a niekoľko dobre napísaných momentiek, za ktoré som bol vďačný. Neviem či pôjde o film, na ktorý si po dlhšej dobe ešte spomeniem, no ako pohodová komédia na večer mi to úplne stačilo. Kultúrne zaujímavé, vtipné a dobre napísané... čo viac si priat? Hodnotenie: B+ ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Celý čas som si hovoril, čo je na tej Ritu Arya také úchvatné. V rámci filmu mi príde ako najslabší článok. Nie charakterovo, ale herecky. Inak je to feministický film ako vyšitý, ale v tom najlepšom možnom zmysle slova ( politiku neriešim). Nida Manzoor je nápaditá režisérka, čo už ukázala svojim seriálom We are Lady Parts. Tu mieša rôzne žánre a štýly a aspoň za mňa to funguje. Čo ale neznamená, že si to od diváka nevyžaduje otvorenú myseľ a tiež trošku pristúpiť na mierne (dakedy dosť) absurdné pravidlá. V skratke... Sú tam súboje, je tam sci-fi motív, je tam výsmech patriarchátu ( najviac viditeľný pri otcovi vo finálnom súboji) a ženská sila a nezávislosť, ktorá fucking rulez, a to aj proti tradíciám a aj proti existenčnej neistote. Je to miestami veľmi vtipné a miestami to pripomína pakistánskeho Jamesa Bonda, akurát namiesto vražedného laseru tu máme bolestivú depiláciu voskom. Toto je presne ten druh filmov, ktoré s radosťou podporím, pretože vytvára niečo nové a možno pre niekoho aj ikonické. A napriek absurdnosti a nadnesenosti, to má hlavu a pätu a v rámci tém, ktoré rieši a kupodivu aj uzatvára, to funguje na výbornú. Hoci miestami to tempom trošku pokulháva.  Uvidím ako sa to uleží, možno pridám ešte jednu hviezdu. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého niektoré prvky (napr. uvedenie kapitol) pripomínajú vplyv Tarantina, mal podklady k tomu, aby sa z neho stala primeraná akčná komédia. Nestalo sa. Režisérsky prvorodenec od N. Manzoora krváca z viacerých rán. Scény, ktoré by mohli byť komické, nevyužívajú svoje možnosti (Indické prostredie by a dalo lepšie využiť). Charaktery postáv sú 2D, bojové scény nemajú nejaké väčšie a grandióznejšie vyvrcholenie. Oba hlavné herečky z indickými koreňmi samozrejme sa snažia film udržať nad vodou, ale bohužiaľ, v tom sa in nedarí dobre. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Kushina 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla naprostá katastrofa. Indické téma a naprosto dětinský příběh, který byl od A do Z čitelný jak prase. To že jsem hater indických filmů není žádná novinka a zde se mi jen potvrdilo moje tvrzení, přehnaná akce, která působí až nesmyslně komicky, k tomu bez zápletky... No 2* dávám spíše ze soucitu. 35% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ajajaj. Trailer bol celkom vtipný a film je taká hovadina. Vôbec mi nesadla tá šialená štylizácia. Hlavná hrdinka bola neznesiteľná. Ostatné postavy sa zhruba hodinu správali normálne a potom sa pripojili k tej štylizácii aj záporáci. Za niečo stoja len bitky. Tie sú prevedené kvalitne. Ale zase totálne predrátované, čo ja dvakrát nemusím. Je to fakt divný film. Šialený, ale úplne iným spôsobom ako zvyknú byť indické filmy. 3/10. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama