Reklama

Reklama

Pouliční kickboxer

(neoficiálny názov)
  • USA Kick Fighter, The (viac)

Obsahy(1)

Ryan Travers (Richard Norton) je propuštěn z vězení v Bangkoku v Thajsku poté, co si odseděl pětiletý trest za vraždu. Jeho rodiče, kteří provozují obchod se starožitnostmi v oblasti, čekají na propuštění svého syna, ale jsou náhle zabiti při výbuchu. Ryana však zasáhne další rána, když se dovídá, že jeho sestra Katie (Erica Van Wagener) je vážně nemocná a potřebuje peníze na operaci. Ryanovi nezbývá nic jiného, než se zapojit do pouliční soutěže kickboxerů a vyhrát, aby mohl zaplatit operaci své sestry a mezitím jít po stopách těch, kteří zabili jeho rodiče. (Epistemolog)

(viac)

Recenzie (4)

Tai_K_B 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si načrtla recenzi a když jsem ji sem chtěla nahrát, zjistila jsem, že se téměř do puntíku shoduji se vším, co už tu přede mnou zkonstatoval Lacike. Takže tu nebudu zbytečně zabírat místo a podepíšu se pod jeho slova. Jediné, co vnímám trochu jinak, je ten „nevygradovaný“ finální zápas: já ocenila právě tu „normálnost“, a to u všech soubojů v celém snímku – žádné zbytečné kudrlinky, které by film nakonec shodily víc, než jeho béčková šablonovitost. Všechny bitky přesně zapadly do daného prostředí: ty pouliční byly vážně pouliční, ta v kleci byla vážně lahůdková a ta poslední probíhala jako ukázkový mač v ringu. A všechny se povedly. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Typická osemdesiatková arénovka typu Lionheart. Táto sa odohráva v Bangkoku, ale to je prakticky irelevantné. Kľudne by sa to mohlo odohrávať na Antarktíde a bolo by to stále o tom istom. Chlapík sa prediera životom až ho napadne si zarábať amatérskymi bitkami. Má tu verného kamaráta, absolvuje poctivý tvrdý tréning a samozrejme vo finále nesmie vyhrať, inak mu zabijú priateľku. Zabudol som na nejaké klišé? Tvorcovia určite nie. Bohužiaľ ich podania nie je dvakrát funkčné a na Nortonovej postave mi príliš nezáležalo. Do úlohy dobrosrdečného naivku sa nehodí. Film som si pozrel hlavne kvôli finálnemu zápasu v ktorom si zmerajú sily dvaja legendárny záporákovia z Jackieho filmov. Norton vs. Benny Urquidez. A ich bitka je po choreografickej stránke ok. Cítiť, že do toho išli naplno a určite schytali kopu skutočných úderov. Len tomu chýba filmová gradácia a až príliš to pôsobí ako normálny a trochu monotónny zápas. Preto ma viac bavil Nortonov súboj s jedným tučným hovädom vo wrestlingovom štýle uprostred filmu. To bola zábavnejšia šou. Celkovo to je už dosť zastaralé béčko, ktoré sa hodí len pre fanúšikov Nortona alebo Urquideza, aby si doplnili ich ffilmografiu a za jedno pozretie to stálo. 3/10. ()

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama