Reklama

Reklama

Hit roka

(relácia)
Hudobný / Zábavný
Slovensko, 2022, 47x66-75 min

Scenár:

Tomáš Hudák

Účinkujú:

Ján Žgravčák (moderátor), Adela Vinczeová, Marián Leško, Michal Hudák, Silvia Lakatošová, Lukáš Adamec, Ivana Regešová, Beáta Andrašovanová - Dubasová, Peter Cmorík, Michal Kubovčík (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Hit roka je pôvodný hudobno-zábavný cyklus, koncipovaný ako show plná zábavy, rozhovorov a hudobných hitov, ktoré zneli éterom v rokoch svojho vzniku. V jednotlivých častiach cyklu budeme zmapovávať rok po roku, čo zaujímavé sa udialo počas 30 rokov samostatnej Slovenskej republiky. Každý rok má svoje „Best Of“, na ktoré sa oplatí zaspomínať. Pripomenieme ho aj vo vtipne komentovaných zostrihoch najvýraznejších udalostí, ale predovšetkým cez znamenia doby, ktoré ho vytvárali. (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

jurajpower odpad!

všetky recenzie používateľa

Hit roka. Pokus o hudobnú show sa zmenil na chudobnú show. Panoptikum. Blšak....možmo tak by sa to mohlo volať. Spôsobov ako opľuť seba a svoj mladý štát nie je veľa, no Slováci sú v tom jedničky. Ovlládame každý. Chlapík ktorý dvadsať rokov budoval žiarivú socialistickú budúcnosť je na to najlepší. Glosátor na všetko. Jeden hit a pätnásť minút kecov o HZDS. Všetko čo vedel už povedal, všade točí o tom istom. Od roku 1982 bol redaktorom týždenníka vydávaného Ústredným výborom Komunistickej strany Slovenska Nové slovo, bol aktívnym členom Komunistickej strany. V roku 1992 pracoval pre denník Pravda, potom krátko pre denník Práca. V roku 1994 kandidoval na spoločnej kandidátke predvolebnej ľavicovo orientovanej koalície štyroch politických strán Spoločná voľba. Absolvoval tiež odbornú stáž v USA. Toto mohol tiež spomenúť. ()

Etrox49 odpad!

všetky recenzie používateľa

Televízny mutant z dielničky RTVS, ktorý má navonok ambíciu baviť hudbou a odľahčene spomínať. V skutočnosti máme dočinenia s ďalšou angažovanou, politicky správne uvedomelou srágorou, určenou prevažne nesúčasníkom a ľuďom s amnéziou. Tým má estrádne a zároveň otcovsky vykresliť 90.tky ako všadeprítomnú spoločenskú stoku osadenú do krajiny bez budúcnosti, niekde na úrovni Kusturicových najdivokejších výjavov. Pár odrhovačiek, pár slabomyseľných štekov od zúfalo okukaných žvanilov a konečne prechádzame k pointe. Slovo si berie skúsený úderník a glosmajster Leško, ktorého hlavným straníckym záväzkom je zaistiť, aby relácia politicky nevykolajila aneb to my vám povieme, ako to bolo celé na hovno, kto boli modly, kto boli lúzri. A hlavne vtipne, nenáročne, nekomplikovane. Vrodený slovenský talent robiť zo seba 5-krát väčších vidlákov je, podobne ako vo filmovej tvorbe, aj tu silný leitmotív. Verdikt - lacná, jednoduchá agitka pre jednoduchého diváka. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hit roka sa hneď prvou časťou stal šitom roka už len tým, že človek síce čakal viac hudobnej vložky, no dostal len viac Banášovej, čo je v podstate nepredstaviteľné dostať tejto osoby ešte viac než doteraz. Podobne tak u Hudáka. No a povestným trusom na torte sa stal tretí glosátor Leško, ktorý slúžil už všetkým od boľševikov až po Čaputovú a žiadny šekel mu nesmrdí. Naozaj suchá, nevtipná, až odpudivá zostava. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Program k 30.narodeninám Slovenska je sám o sebe dobrý nápad. Rok po roku si prechádzame míľniky každého roku od 1993 až po 2022, a musím uznať, že koncept tohto programu sa mi páči. V človeku následne ožívajú rôznorodé spomienky, ktorými žilo Slovensko počas svojej existencie. Prierez udalostí zo spoločenského, politického, športového a kultúrneho diania dopĺňajú glosy hostí a pesničky z daného roku. Formát viac než dobrý, no napriek tomu je množstvo ľudí nespokojných. Jediné, čo mi prekáža, sú niektorí konkrétni hostia, ktorých ja osobne moc nemusím. Ale inak fajn, vrátane zdatného moderátora Jána Žgravčáka. 4* ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Ani pôvodný koncept Hit storočia tu na csfd nemá veľmi pozitívne hodnotenia, no oproti tomuto to bola perspektívna, nadupaná show v relatívne atraktívnom štúdiu, s dokrútkami, vstupmi a speváckymi vystúpeniami.⚪Tento, vraj nástupca, nemá nič - šetrilo sa na štúdiu, takže je tak maličké, že spevácky vstup sa realizuje úplne tesne vedľa moderátora a glosátorov, nie sú prítomné skoro žiadne dokrútky, moderátor je z nejakého záhadného dôvodu pôvodne moderátorom športu a glosátori, to je samé o sebe perla - opozerané, sprofanované tváre - Hudák, Banášová, Leško - pričom ani jeden nemá nič spoločné s hudobným odvetvím. To je ďalší bod - v celom diele sa dlhšie rozoberá akýsi skreslený kontext dejín, resp. to, ako ho videli/vnímali glosátori, pričom tým ,,hitom" je venovaný úplne najmenší priestor.⚪Ani mačka, ani pes, zbytočné, relácia pôsobí lacno, štýlom, že sa šetrilo, glosátori skôr trápni a celý program je ako uspávadlo pre geriatriu.⚪ ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama