Reklama

Reklama

Misja specjalna

Poľsko, 1987, 97 min

Hudba:

Piotr Figiel

Hrajú:

Krzysztof Kowalewski, Dorota Kamińska, Agata Rzeszewska, Mirosław Konarowski, Roman Kłosowski, Jerzy Bończak, Jacek Borkowski, Jan Kociniak (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Londýn, II. svetová vojna. Britská vojenská rozviedka dáva poručíkovi Karolovi Romańskimu pokyn vytvoriť osobitné pracovné poľské komando. Pod krycím názvom "Meteor 6" majú jeho príslušníci zoskočiť z lietadla na území okolo Przemyśla, kde je na letisku ukrytá skrinka s darčekmi Himmlera pre Hitlera. Zásielku musí poručík Romański doručiť do štábu britského letectva.
Karol sa pred odchodom na misiu spriatelí s Janem, šéfkuchárom dôstojníckej jedálne. Spoločná ochutnávka vína sa skončí v Karolovej izbe, no Karol má ešte naplánovanú schôdzku s mladou Angličankou, Janett. Ráno si Jana spletú s Karolom a prevezú ho na letisko ako "Meteora 6". Až počas letu si Jan uvedomí, čo má byť jeho úlohou. Dostáva sa na letisko, kde sa k nemu neskôr pridáva aj Karol, ktorý dorazil s pomocou lietadla RAF. Podarí sa im prežiť sériu výbuchov, paniku, poplach a všeobecné ohrozenie a vrátiť sa úspešne na základňu? (bjjoba)

(viac)

Reklama

Reklama