Reklama

Reklama

The Good Mothers

(seriál)
  • Česko Dobré matky (viac)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Seriál The Good Mothers, ktorý je inšpirovaný skutočným príbehom, rozpráva o životoch troch žien: Denise - dcére Ley Garofalovej, Marii Concette Cacciolovej a Giuseppine Pesceovej, ktoré sa odvážili postaviť sa 'Ndranghete - talianskej zločineckej organizácii. Pomáha im prokurátorka Anna Colaceová, ktorá od príchodu do Kalábrie tušila, že na to, aby porazila klany 'Ndranghety, sa bude musieť zamerať na ich ženy. Je to riskantná stratégia, pretože 'Ndrangheta je neslávne známa svoju hrubou a zákernou silou, ktorej sa všetci obávajú. The Good Mothers sprevádza Denise, Giuseppinu a Mariu Concettu na ich ceste za vymanením sa z pazúrov zločineckej moci a v ich snahe spolupracovať s úradmi. (Disney+)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (3)

l.u.s.s. 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý seriál inšpirovaný skutočnými udalosťami. Na prvý pohľad sú ženy len stojace v úzadí, plnia pokyny svojich mafiánskych mužov a nesmú nesúhlasiť. Seriál sa sústredí na prežívanie hlavných hrdiniek, ktoré sú v skutočnosti veľmi silné a prejavujú odvahu utiecť, postaviť sa svojim rodinám a všetkým istotám, ktoré doteraz mali. Dôležitú rolu hraje loajalita, ale i naivita a následná brutalita, keď sa mafiáni neštítia tých najbrutálnejších praktík a klamstiev len preto, aby si uchránili svoje postavenie. Silný príbeh o odvahe žien v chudobnom talianskom regióne Kalábria. ()

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Nejedná se o seriál typu Gomora. Je to drama z nedávné minulosti a hlavně pohledem několika žen. Překvapilo mě, že v určitých společenstvích stále existuje neměnná pozice ženy - matka, služka, poskok bez názoru. Tak to dle dlouholeté tradice udržují muži a vybočení tvrdě trestají. A zároveň je tu i hloupost nebo naivita těchto žen. Příběh dle skutečnosti není špatný, jen by opět prospěla kratší stopáž a vzhledem k tématu i větší napětí. A trochu jsem se divil i některému nelogickému (nebo naivnímu) chování policie. 70%. ()

Reklama

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

The Good Mothers je príbehom o sile žien a ich schopnosti priniesť zmenu aj napriek zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Séria skúma témy rodiny, lojality a obety, ako aj korupčného vplyvu moci a boja za spravodlivosť.  Vo svete, kde je organizovaný zločin často vykresľovaný ako doména mužov, je osviežujúce vidieť seriál, ktorý stavia ženy do popredia. Sú to silné ženy, ktoré napriek rizikám bojujú za to, v čo veria. Seriál nám  ukazuje aj to, ako hlboko  je mafia zakorenená v kalábrijskej kultúre. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama