Reklama

Reklama

Rodinka úžasných

  • Česko Úžasňákovi (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známy ako Mr. Úžasný, býval jedným z najväčších svetových superhrdinov a zachraňovanie sveta bolo jeho denným chlebom. Svoj superoblek musel zavesiť na klinec pred pätnástimi rokmi. Teraz pracuje ako odhadca škôd pre poisťovňu a bojuje s nudou a rastúcim bruchom. So svojou manželkou (bývalou Elastiženou) a tromi deťmi sa pokúšajú žiť normálny život. Jeho chvíľa prichádza, keď ho tajomný kontakt vyšle na vzdialený ostrov s tajným poslaním. Tam zistí, že génius zla pripravuje voči svetu diabolskú pomstu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (763)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnuti Incredibles mi neostava nic ine iba skonstatovat, ze ide doteraz jednoznacne o pixarovsky tak najlepsi, ako i najvyzretejsi film (ktory zo sebou prinasa aj nekompromisny ale pochopitelny posun vylucne do kategorie filmov pre odrastenejsie publikum). Velmi potesujuci je fakt, ze Incredibles znova dokazuju pixarovske primarne zameranie na pribeh. Prva polovica filmu tak v sebe nesie dokonalu sondu do sveta hlavnych hrdinov a ich rovnako detailnu charakterizaciu. Prostredie, v ktorom ziju, je vdaka tomu natolko presvedcive a podmanive, ze v mojom pripade ma uplne pohltilo. Tou pravou ceresnickou na dorte su potom genialne napisane dialogy zasadene do precizne vybudovanych scen (eskalacia rodinnej hadky pri veceri si svojou dramatickou vystavbou zasluzi plne kvalitativne absolutorium). Skratka pribeh, postavy a svet ktory obyvaju, su natolko prepracovane a vdaka tomu skutocne zive, ze im ich moze zavidiet valna vacsina hranych filmov. To vsetko je navyse podavane s takou lahkostou, ze aj do oci bijuce posolostvo o zapadnymi civilizaciami vydvihovanym indvidualizmom a vynimocnostou kazdeho cloveka prijmete bez sebamensieho odporu z pocitu manipulacie s vasimi citmi. Prepnutie druhej polovice filmu do akcneho tonu bol velmi riskantny krok, ale velmi uspesne zvladnuty. Pretoze, ked slovo ustupi cinom, deje sa to sposobom, ktory ohromuje svojou formalnou cistotou a reziserovym citom pre komponovanie a nasnimanie akcnych scen s dorazom na ich tempo a gradaciu - od pohybov kamery, zvolenych rakurzov az po strih - vsetko je famozne a znova mi neostava nic ine ibe konstatovat, ze o podobne kvalitativnom nadpriemernom spracovani si moze vacsina hranych akcnych filmov nechat iba zdat. Apropo toto kvazi rozdelenie filmu na dve polovice (prvu - popisne konverzacnu a druhu - akcno dynamicku) mi silne pripomenulo rovnako bezchybnu polarizaciu sujetu v Tarantinovom Kill Bill, i ked samozrejme v inverznom poradi. Takto nejak by totiz labuznicky svojou naraciou posobili Volume 1 a 2, keby ste si ich pustili hned po sebe. ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem trochu nerozhodný. Váhám do poslední chvíle, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Už jsem viděl lepší Disneyovky i lepší Pixarovky. Navíc ten děj mne ani nijak zvlášť nebral, chvílemi jsem se i nudil. Ale zase na druhou stranu mnohdy to bylo zábavné a vtípků, u kterých jsem se zasmál, tam bylo taky dost. Grafika byla perfektní a bezchybná a některé nápady byly geniální. A tak se nakonec přikláním ke čtyřem hvězdičkám, i když ty nejsou tak přesvědčivé a pevné, jak by asi měly být a nevylučuji, že to třeba ještě časem snížím, ale zatím převažují klady, a proto jsem se rozhodl takto. Aktualizace 4.9.2008: Tak je to tady. Rozhodl jsem se snížit původně udělné čtyři hvězdičky na tři hvězdičky. Impulsem pro tuto změnu bylo zhlédnutí jiného snímku Disneyho o superhrdinech, a to sice filmu Škola superhrdinů. Ten film je hraný, a přestože tam byly daleko menší možnosti než u animáku, tak ten film mne naprosto pohltil a zaujal mnohem více nežý Úžasňákovi. V porovnání s tímto filmem prostě nemohu nechat Úžasňákům čtyři hvězdičky. Takže je to za tři hvězdičky. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem to horší - americkou trapnost s nesympatickými animacemi. A byl jsem překvapen - animace celkem v pohodě, ale oproti Jak vycvičit draka nebo Na vlásku postrádají roztomilost; a až do objevení záporáka a všeho primitivně dětsky klišoidního, co se kolem něj točilo, to byl fajn rodinně-akční film s vtipnými střípky. Skoro mě to láká ke 4 hvězdám, ale nemůžu, brání tomu několik otřepaných scén, které film zabíjejí; je to moc černobílé. # Tvůrci si vypůjčili kousek hudby z Bonda a jednu honičku z Hvězdných válek - dobré zpestření. # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 8 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

No tak dobre. Síce ma štve, že animák popredbieha kopec lepších filmov potom ako sa sem nahrnú všetci čo polovicu top 200 nevideli ale OK. Úžasní sú proste.....úžasní. Je to mix Supermana, Batmana, Jamesa Bonda a Spy kids, hm a keď si spomeniem na Jack - Jacka tak sa mi vybaví zombie baby P. Jacksona. Animácia je úžasná, niet jej čo vytknúť. Je to ale asi prvý animák (ak nerátam Shreka), ktorý má naozaj rozpracované charaktery postáva v ktorom animované postavy naozaj hrajú. Podobne ako Shrek je určený skôr starším a "večným" deťom. Príbeh sa točí okolo rodinky Boba Incredible a jeho neschopnosti zmieriť sa s povinnosťou žiť "normálny" život. Scenár a dialógy by mohol závidieť nejeden hollywoodska hraný film. Hodnotenie by však bolo o jednu hviezdičku nižšie nebyť 1. návrhárky Edny , ktorá je naprosto neodolateľná a 2. Jack Jacka, ktorý vo mne vyvolal najsilnejšiu salvu smiechu za celý film. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Tento film jsem kdysi viděl v nějakém špatném rozpoložení a musím říci, že jsem jej tnekrát plně nedocenil. Musím uznat, že Pixar zase vytvořil užasnou podívanou, která v sobě míchá motivy starých bondovek, (které zbožňuju), a komiksů (které žeru). A tento mix funguje, nejen díky vtipnému příběhu, ale i díky velice podařené retro vizuální podobě filmu. Úžasňákovi jsou dalším triumfem Pixaru. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (83)

  • Jedná se o vůbec nejdelší animovaný film do té doby. (Kulmon)
  • Superhrdina Gazerbeam, který udělal nápis Kronos v jeskyni, ve které se pan Úžasňák skrýval, byl inspirován hrdinou Cyclopsem z komiksové série „X-Men“. (Brodyman)
  • Keď Elastina (Holly Hunter) vysiela z lietadla na ostrov a žiada odvolanie útoku, je na druhej strane spojenia celú dobu prítomný aj Pán Úžasný (Craig T. Nelson). Elastina pri vysielaní niekoľkokrát prehovorí k dcére, oslovuje ju menom a požaduje po nej, aby vytvorila okolo lietadla silové pole. Napriek všetkým týmto jasných indíciám sa Pán Úžasný zdesí, až keď Elastina prehlási, že na palube sú deti. (Hudino)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (viac)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (viac)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (viac)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (viac)

Reklama

Reklama