Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Nelineárně vysílaný seriál, jehož pořadí epizod má každý uživatel Netflixu rozdílný.
Geniální zločinec a jeho parťáci se chystají ukrást sedm miliard dolarů. Tenhle velkolepý a do detailu propracovaný plán ale ohrozí zrada, hamižnost i ďábelské intriky. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (51)

mala_kea 

všetky recenzie používateľa

Průměrná podívaná, které nepřidá na kvalitě banda neoukoukaných herců. Ve své podstatě parodie na mnohem kvalitnější papírový dům, kde se člověk vybral, na kterou stranu se přidá. Tady si ani toho svého oblíbence nenajdete. Spletenec osmi různých příběhů, který tvoří jakštakš koukatelnou pohádku na díly. Nic, co by mě extra oslovilo. ()

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Zajímala mě kompozice, která funguje bez toho, abyste se dívali na seriál chronologicky. Ano funguje, ale zakládá se na často flashbacích nebo flashforwadech (když se to tak vezme), a to není divácky moc lákavé. Příběh moc nezaujal (byl to průměrný Netflix) a postavy byly vesměs průměrné (nejhorší byl rozhodně ten otravný agresivní komediant - takové postavy jsou nadržku). Nejlepší byl Ray v ústřední roli, ale jako celek mi to za pokračování ve sledování nestálo, a tak jsem po 3 nebo 4 dílech skončil. Vyhodnocení: Dokážu si představit tenhle nápad s intenzivnějším dějem a vypracovanějšími postavami ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stačí si prečítať komentár užívateľa https://www.csfd.sk/uzivatel/876612-brooksw-here/prehlad/...Viac menej sa s ním zhodnem vo všetkom, takže načo to opakovať. Mnou odporúčané poradie je 5-2-1-4-3-8-6-7, ružová určite ako posledná, fialovú aj keby vynecháte nič hrozné sa nestane. Celkový dojem dobrý, sociálny experiment Netflixu ako si získať a udržať diváka má svetlejšie aj temnejšie miesta. Iba pre zaujímavosť. Neviem či každému, ale mne epizódy vybehli v rôznom poradí ešte aj vtedy, ak som sa prihlásil cez komp, cez mobil alebo na TV, čiže určite to nebolo nastavené pre každého užívateľa konkrétne ako osobu, iba použili rôzne variácie ktoré spomína Brooks...Tri nadpriemerné epizódy, štyri priemerné, jedna zbytočná...Zelená to takmer vytiahla na 5*, ako pokusný králik som zlyhal, vytvoril som si klasické chronologické poradie a z môjho pohľadu som dobre zrobil, ako kedysi Stanko Šesták v Prahe. Ak by okolo seriálu nebol relatívne veľký boom, po prvej epizóde by som to určite vzdal. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Kaleidoskop je svojou formou naozaj zaujímavo spracovaná miniséria, pri ktorej ma najviac ohúrilo to, že existuje viac ako 40 000 (!) možných spôsobov, ktoré určujú, v akom poradí sa to dá pozerať... Ale aj napriek tomu, mne osobne stačilo pozrieť si to iba raz a hneď som vedel, čo si mám o tom myslieť. Herecké výkony sú naozaj dobré a všetky charaktery sú kvalitne vymyslené, ale musí byť nad slnko jasnejšie, že zo všetkých najviac zahviezdil práve Giancarlo Esposito (A.K.A. Gus Fring 😉), ktorý si pre seba kradne každú jednu scénu. Ale ak by som mal zhodnotiť, ktorá postava mi bola najsympatickejšia, tam by to bolo už o čosi ťažšie, pretože jediný, kto mi vyslovene vadil bol Bob (ale na druhú stranu je aj celkom dobre, že v tejto partii bol, pretože len v máloktorej vykrádačskej skupine sa nájde aj nejaký naozaj poriadny debil, napríklad v takej Dannyho Jedenástke mne osobne prišli všetci aspoň trochu inteligentní 😄). Až teraz som si všimol, že tu zatiaľ celkom vychvaľujem, takže prečo som vlastne dal Kaleidoskopu iba tri hviezdy? Odpoveď je jednoduchá (teda aspoň dúfam). Zo všetkých ôsmich epizód sa iba jedna odohráva počas lúpeže (tá bola ešte relatívne fajn), dve sa odohrávajú po lúpeži a päť epizód sa odohráva pred lúpežou – z týchto piatich častí v minulosti sa mi naozaj páčila iba jedna, a to väzenská Zelená, všetky okrem nej ma skoro vôbec nebavili a nejako som sa do nich nevedel dostať, pre mňa osobne boli naozaj nudné a niektoré z nich dokonca až hlúpe, scenár je miestami naozaj deravý a tým pádom sa môj hviezdičkový priemer práve vďaka týmto častiam dosť pokazil (Zelená epizóda je výnimkou). To však nemení nič na tom, že časti z budúcnosti mi naozaj dobre sadli (Ružová epizóda pre mňa rozhodne najlepšia z celého seriálu), akurát je škoda, že ich je tak málo a tvorcovia sa viac sústredili na flashbacky z minulosti... Ale to neznamená, že Kaleidoskop nie je kvalitný, to určite nie, ale ja som si jednoducho sľuboval viac a preto dávam 6,5 trezorov z 10, čiže také lepšie tri hviezdy. Pre lepší zážitok rozhodne odporúčam pozrieť si Ružovú epizódu ako poslednú (potom to bude ako celok vytvárať o niečo lepší dojem 😉)... ()

bararich8 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, jaký vliv má náhodné řázení dílů na Netflixu na vnímání příběhu nebo či je to čistě marketingový bullshit - ruku na srdce, v tomto případě je to vlastně tak nějak zbytečné. Celkový dojem tu srážela spousta nesympatických postav a jejich často nelogické chování - jednu chvíli jsou prezentováni jako tým snů, ale je to očividně časovaná bomba - jak v tohle mohl "geniální zločinec" věřit? Ale jinak to byla celkem zábava a dobrá jednohubka s pár fajn zvraty. 3* ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (4)

  • Tento seriál je nelineárny, čo znamená, že bez ohľadu na to, v akom poradí sledujete jednotlivé epizódy, celý príbeh stále dáva zmysel. Podľa tvorcov je vďaka nelineárnej štruktúre príbehu možné seriál sledovať v ľubovoľnom poradí s jediným pravidlom: epizódu White si treba pozrieť ako poslednú, ako finále sezóny. (molcan2)
  • Príbeh seriálu je voľne inšpirovaný skutočnými udalosťami okolo hurikánu Sandy, keď sa z centra Manhattanu stratilo 70 miliárd dolárov v dlhopisoch. (molcan2)
  • Niekoľko mien hlavných postáv sú palindrómy: Bob, Salas, Ava, Nazan, Hannah. (molcan2)

Súvisiace novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama