Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman je známý především jako herec, nicméně za ním stojí i zajímavá práce na postu režiséra. Toto drama z roku 1984 pojednává o složitém vztahu stárnoucího dělníka Harryho a jeho dospívajícího syna Howarda, který považuje svého otce za nulu a břídila. Každý žije v jiném světě – Harry uznává jen tvrdou fyzickou práci a lopotu, jeho citlivý syn má zase vzletné myšlenky a chtěl by se živit psaním. O tom ovšem otec nechce ani slyšet a dá mu vážné životní ultimátum. Rodičovská láska může mít mnoho podob a jednu z nich ukazuje snímek Harry a syn… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (36)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď som sa pozeral na panoramatický záber prostredia, keď vchádzal Harry do svojej starej barabizne niekde na začiatku filmu, pomyslel som si, že môže byť ešte rád, že jeho syn je iba klasicky nezodpovedný teenager a nedostihli ho drogy a zlá partia. Harry má ale problémy najmä sám so sebou a ich riešenie môže viesť aj k vzájomnému porozumeniu so synom. Alebo aj naopak. Alebo je život natoľko komplikovaný, že ho treba brať čo najjednoduchšie a proste ho iba žiť. To, že Hemmingwayovi zobrali rukopis až na 97. pokus, neznamená, že vám sa to nepodarí hneď na ten prvý a filmom si potvrdíte starú pravdu, že jedným z najuspokojujúcejších pocitov, aký sa dá zažiť, je uzmierenie sa s blízkym človekom. Kam sa hrabe orgazmus :). Takýto film by som očakával od Clinta Eastwooda, od sympaťáka Paula je to pekný a prekvapivo nikdy nedrhnúci režisérsky zárez. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Paul Newman ako demolition man a opäť raz v jeho podaní fascinujúci, uhrančivý výkon. Nie je nič ľahšie ako niečo zbúrať, ale niečo opraviť a poskladať to je holt už iná drina. Tak je to aj s medziľudskými vzťahmi. Jeden otec a dve deti - dcéra a syn. A medzi každým panuje iný vzťah, iné porozumenie a iný cit. Rodinná dráma, ktorá stojí na čriepkoch medziľudských vzťahov, ktoré treba dať dokopy. Na nápravu nie je nikdy neskoro, treba tomu len dať šancu a byť trpezlivý. 75/100 ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Můj první film s Paulem Newmanem na postu režiséra. Nebyl jsem uchvácen, ale nebyl jsem ani zklamán. Pochopil bych, kdyby na někoho působil snímek nudnou formou, ale tohle není můj případ. Nuda to podle mne není, ale Paul nedodal svému dílu tu správnou štávu. Atmosféra velmi slabá a celkově to kurví Robby Benson, který mi místy překážel a jeho chování mi připadalo takové podivné. Zatím bohužel ještě nemohu prohlásit, že by byl Paul Newman i skvělý režisér. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Paul Newman byl dobrej herec, ale jako režisér v tomto případě totálně selhal. Film pojednává o jakymsi podivnym vztahu fotra se synem. Ten syn mi připadal jako totální mimozemšťan a fotr jako idiot, kterýho bych asi musel umlátit tupou stranou sekery. Navíc jsem moc nechápal, jestli to je komedie nebo drama nebo co. Na filmu mě zaujala snad akorát scéna z nějaký fabriky na výrobu krabic, kde se mihnul ve vedlejší roli Morgan Freeman. Zdejší hodnocení moc nechápu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak som si v ideálnych podmienkach vychutnal 25. film s Paulom Newmanom, mojim hercom No. 1. Vychutnal je to správne slovo. Nemám chuť dopodrobna opisovať všetky klady, ktoré ma v tomto vzťahovom filme zaujali. Paul Newman je v ňom fascinujúci a pri opakovanom sledovaní vynikajú prednosti jeho herectva oproti ostatným ešte výraznejšie. Celý film je zaľudnený postavami, s ktorými sa asi ťažko stotožníte, možno ani nebudete s nimi sympatizovať, ale určite budete presne vedieť, čo sú to za ľudia a čo možno od nich v konkrétnych situáciách očakávať. Pomerne málo ma zaujíma hodnotenie ostatných, ale napriek tomu ma mrzí tých iba 74 %. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Drobnou roli si ve filmu zahrál Morgan Freeman, který byl téměř rozhodnut herectví vzdát, než ho najal Paul Newman. (Mikino00)

Reklama

Reklama