Reklama

Reklama

Povodeň

  • Česko Povodeň (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

V případě Povodně nemám já osobně co řešit, neboť se jedná o jednu z nejnadupanějších béčkových jízd a pro mě jde vlastně i o jeden z nejzásadnějších akčních filmů vůbec. Vždyť tady nabere film od prvních minut naprosto neuvěřitelný tempo a ikdyž se to zdá až nemožné, to tempo se pořád a pořád jen zvyšuje, divák nemá ani vteřinu čas na vydechnutí, akce střídá akci, originální honičky, střílení, souboje, výbuchy, boření, demolování, kdy tedy navíc nevím, jakým rozpočtem tvůrci disponovali, ale celé to vypadalo zatraceně dobře a přesvědčivě, prostě tomuhle říkám něco vytáhnou na absolutní maximum. Zápletka je pak sice jednoduchá a přímočará, což je ovšem u tohoto typu akčního filmu zcela v pořádku, zároveň zde dojde ale i k několika nečekaným zvratům a vyskytuje se zde i celá řada výtečných, originálních nápadů, které to též hodně oživili. Dále tu máme pěknou dávku napětí, velice působivou atmosféru, výborný casting, postavy zde navíc hází fakt hodně vytuněný hlášky, prostě celý je to vážně obrovská, strhující zábava, mající neskutečný koule. Tato podívaná je zkrátka povinnost pro každého příznivce adrenalinových jízd, a za mě jednoznačně úžasný akční zážitek! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný katastrofický film s Christianom Slaterom. Má dosť dobrý príbeh o čestnom strážnikovi, ktorý má odviesť peniaze z malého mestečka, trpiace silnými záplavami, ale skupinka zločincov chce tie peniaze získať pre seba a keďže im ich strážnik odmietne dať dobrovoľne, musí im v tomto nehostinnom prostredí uniknúť. So spracovaním som nadmieru spokojný, film je zaujímavou kombináciou akčného a katastrofického žánru, má výborné tempo, tu sa stále niečo deje a dej baví počas celej svojej dĺžky, keďže práve v tých neakčných častiach dostatočne zabávajú problémy s povodňou, čo oceňujem, ale zároveň mierne sklame, že akčný žáner tu nie je až tak výrazný ako obvykle. Za to môžu hlavne zločinci, ktorí sú až príliš mierni a slušní, takže o hlavného hrdinu sa tu nedá takmer vôbec obávať a ani o život mu až tak často nejde. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Ale len vo svojej kategórii, chýba mi tu klasická akcia, nie je tu prakticky žiadny skutočný súboj, žiadna správna prestrelka, iba obyčajné scény, kde sa dve skupiny navzájom ostreľujú, ale takmer bez zásahu a je tu len minimum zabitých, hlavný hrdina za celý film zabije len jedného protivníka, čo je teda veľmi málo. Ale inak je na tom dobre, je veľmi dobre natočená, celkom nápaditá, hlavne zaujímavá naháňačka na vodných skútroch v škole, alebo zatápanie policajnej stanice, pozerá sa na ňu dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Christian Slater v hlavnej úlohe, ktorý je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Morgan Freeman v prekvapivo čiastočne zápornej úlohe, Randy Quaid a zábavný manželský pár. Poteší aj viacero výborných hlášok. Réžia a technická stránka sú výborné, rozpočet je vidieť, na takýto klasicky natočený akčný film v deväťdesiatych rokoch sa pozerá veľmi dobre. Vyššie hodnotenie nedávam iba preto, lebo akcia mi až tak moc nevyhovuje a chýba aj napätie kvôli väčšinu času miernym záporákom, ale inak som rozhodne spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo a vydarený vizuál. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 66%. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Byl by to prumernej akcni thriller, protoze pribehove se o nic originalniho nejedna, ale nekdo dostal genialni napad zasadit dej do zaplavenyho mesta a tvurci z toho vytezily maximum. Takze vetsinu casu se ve tme a za deste hlavni hrdina schovava a lupici ho na motorovejch clunech honi a dojde i na nakej ten slusnej zvrat, takze ve finale to je uz docela slusna rezba, navic sem tam padne naka hlaska a vse to je podporeny perfektni hudbou. Co se tyce hercu, tak Quaid je v pohode, Freeman tradicne perfektni a Slater, i kdyz mi jako akcni hrdina nejak moc nesed, tak byl taky slusnej. Proste solidni beckova jizda od zacatku do konce. ()

Bohemák 

všetky recenzie používateľa

Celkem zábava, ale jinak neuvěřitelně nerealistický film, ve kterém padají fyzikální zákony na hubu. Ale napínavá a ne úplně tradiční podívaná. Nemá nic společného s katastrofickými filmy, čistě akční záležitost: kladný hrdina, kladná hrdinka, "sympatický" zlodějíček, naprostí gauneři. Dobro vítězí! ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Netradičně tradiční akční film, od kterého se nedočkáte ničeho extra výjimečného, ale příjemně a v suchu strávíte hodinu a půl. A pokud se vám líbí Minnie Driver, přidejte si k mým padesáti procentům půl hvězdy (takže to bude tři a půl:)). Občas si možná všimnete hudby, a to je Christopher Young, ten borec co složil soundtrack k Shipping News. Tady ale nic světoborného k lepšímu nedá. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama