Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (15)

  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)
  • Režisér Lee Tamahori sa rozhodol nenakrútiť typický film o sériovom vrahovi, ale namiesto toho sa pokúsil o niečo podobné filmom Dona Siegela. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)
  • Názov predlohy aj filmu je prevzatý z detskej riekanky „Malá slečna Muffet“ ("Little Miss Muffet"). (Arsenal83)
  • Sonejiho (Michael Wincott) adresa je uvedená ako 1435 Granville Street, čo je skutočná adresa vo Vancouveri, BC, kde sa film natáčal. (Arsenal83)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)
  • Príbeh vo filme sa odohrá v priebehu pár dní, no v knižnej predlohe trvá približne dva roky. (elanius)
  • Pôvodne plánovaný záver filmu bol prerobený v dôsledku veľmi slabého prijatia testovacím publikom. (elanius)
  • V knižnej predlohe sú hlavné postavy Alex Cross a Jezzie Flanagan milenci. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama