Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brantley Foster (Michael J. Fox), vzdelaný a talentovaný mladík z Kansasu, vždy sníval o živote v New Yorku. Tam sa skutočne dostane, ale zistí, aké je ťažké získať tam dobré miesto. Nehovoriac o nadväzovaní známostí s dievčatami. Brantley navštívi svojho strýka Howarda Prescotta, bohatého majiteľa spoločnosti, ktorý mu ponúkne miesto v poštovom oddelení. Pre začiatok nič moc, ale aspoň niečo. V novej práci sa Brantley stretáva s Christy Willsovou. Brantley je presvedčený, že jediná cesta, ako Christy získať, je stať sa vysoko postaveným mužom. Rozhodne sa preto vystupovať pod menom Carlton Whitfield, lenže čoskoro sa mu veci vymknú z rúk ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (78)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Jo, kdyby bylo tak jednoduchý uspět v zaměstnaní, jak film naznačuje, hned by se chodilo do práce s většim nadšenim :) Samozřejmě je ale příběh jenom pouhá báchorka o tom, jak mladej kluk bez pořádnýho vzdělání a praxe k dobrýmu místu přišel (takže vlastně americkej sen). A k dobrýmu místu ještě jako bonus sbalil holku, do který se na první pohled zamiloval. Klišé střídá klišé a je pravda, že jediná postava, která dokáže pobavit, je právě ta Foxova. Díky sympatickýmu Foxovi stravitelná komedie a docela příjemná žánrová jednohubka, pořád však jenom průměr. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Skvelá oddychovka, ktorá aj v dnešnej dobe funguje takmer bezchybne. Prečo? Jednak jeho príbeh je univerzálny (a má čo povedať aj dneska) a jednak preto, lebo ako „nostalgický film“ funguje parádne. Skvelá AOR hudba (skvelý titulný song od Night Ranger). Prekrásna Helen Slater a skvelý parťák s menom J. Pankow. P.S.: Jeden z mojich obľúbenejších filmov v hlavnej roli s M. J. Foxom (samozrejme vedľa tých top klasik – asi viete na ktoré myslím). Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastne muzska obdoba filmu Working Girl. Working Girl vzniklo o rok neskor a pravdepodobne sa inspirovali týmto filmom, ale ustrednu zapletku ropracovali ovela lepsie a zabavnejsie. v Secret of My Succe$s si prilis velku namahu nedali a je skoda, ze cast v ktorej Michael J. Fox zije dvojím zivotom poriadne nerozpracovali. Takisto romanticka linia je len priemerna a Helen Slater naviac dost nesympaticka. Asi najvtipnejsie sceny su tie medzi Michael J. Foxom a jeho tetou. Dakedy sa mi tento film pacil ovela viac, ale dnes mi to uz pripada ako priemerna komedia, ktoru drzi nad vodou hlavne sympatak Michael J. Fox. 6/10. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Není na světě moc jiných herců, kteří jsou mi sympatičtí, jako Michael J. Fox (Michal Dlouhý k němu pasuje, jako Filipovský k Funésovi či Vlastimil Bedrna k Homeru Simpsonovi). Tohle je pohodová komedie ze zlatých 80. let, kdy ještě Hollywood uměl točit filmy na oddych a kdy ještě Amerika byla v pořádku. Navíc z mého oblíbeného New Yorku. P.S. Holky z osmdesátek byly nejlepší kosti. ()

Pythonator 

všetky recenzie používateľa

Fox je prostě sympaťák. Jeho filmy byly vždy zábavné. Tato romantická americká šaškárna o mladém perspektivním karieristickém Dorotce-klukovi z Kansasu má jen dvě mouchy. Tou první je fakt, že kočka, do které se mladý hrdina zamiloval, není ani zdaleka taková kočka, aby si to vyžadovalo minutovou zpomalenou scénu s dokonalou ženskou, a navíc má příšerný účes hodný spíše k smíchu než k obdivu (neskutečné, jak ženské v osmdesátkách týraly své vlasy). Druhou mouchou je debilní konec, který nám vlastně říká, že ten životní styl karieristických kravaťáků je super. Jak by byl krásný konec, kde se hrdinové na Manhattan vyserou... a žili spolu šťastně až do smrti na romantické farmě v Kansasu. Bohužel ne. Budou dále otročit pro šílené firmy v šíleném velkoměstě plném pěnězožravých šílenců, dokud se nezblázní nebo nedostanou padáka. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (14)

  • Po úspechu filmu bolo navrhnuté pokračovanie, ktoré však nikdy nevzniklo. (Peter-1307)
  • V českém dabingu v čase 1:22:24 osloví Christy Wills (Helen Slater) postavu Michaela J. Foxe jako "Brantley", ačkoliv se jeho skutečné filmové jméno Brantley Foster dozví až v čase 1:32:00 hod. V původním znění je mj. vše v pořádku. (Rattus Rattus)
  • Ve filmu je mj. použita hudba od švýcarského elektronického dua Yello, konkrétně skladba „Oh Yeah“ (1985), (Frontie)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama